Sunt fericitul posesor al unui Bel Vector 940 - de un an jumate. Ianinte sa am detector o furam cel putin o data pe luna. De cand am detector, mi-am luat-o o singura data in Lipova, ca am crezut ca e alarma falsa...
E un detector foarte bun, ma pot bizui pe el. Dar, daca politia face instant-on atunci poti sa ai si mama detectoarelor ca tot ti-o furi.
Am fos luat odata prin surprindere intre pitesti si valcea, aveam cam 110 inainte de o curba... dupa curba, detectorul scoate brusc semnal maxim, instantaneu io frana la max (ABS-ul a facut masina (Fiesta TDCI) sa dansesze

), pulitaiul sare ca ars, stia ca am detector da nu l-a vazut - si dupa o negociere de vre-o 15 minute, care a inceput "amical" cu "hai, unde e jucaria?? ce marca e?? Cobra?? hai, ca stim ca ai..." si care a continuat cu "Bai, esti magar, stim sigur ca ai detector da nu recunosti, amenda e de 20 de milioane.." iarasi nu am fost intimidat asa ca a continuat cu " ... bai, iti confisc masina si iti fac perchezitie, ti-l gasesc si iti dau 20 de milioane amenda...

" si nervi multi din partea pulitaiului, amenintari si alte alea alea, injurii etc, apoi a continuat cu ... vizionarea filmului ca ziceau ei "ce, ca si-asa se va vedea pe film detectorul prins cu ventuze in geam

...". Treaba e ca io il tin intr-un fes negru pe bord (tot negru

) - si cand e ceva suspect, doar trag de cablu fesul cu tot cu detector jos de pe bord.... Bineinteles, iar amenintari: "lasa, ca daca e porc si magar si nu vrea sa recunoasca ca are detector, ii dam amenda maxima pt viteza...

". Pe film, se vedea intai iarba verde... apoi brusc fiesta mea care frana disperata dansand stanga - dreapta datorita ABS-ului

, apoi viteza... de 35 km/h - cand am ridicat picioarul de pe frana...
Pana la urma n-a avut ala ce sa imi faca, io nu mai aveam un leu la mine (de ultimii bani cumparasem motorina, aveam cardul da era useless...). asa ca mi-a dat celalalt actele (unu era rau si nervos si impertinent, si rosu de furie, celalalt era calm, statea in masina si puteam sa discut cu el ca si cu un om normal...) fara amenda fara nimic, mai ales cand le-am atras atentia ca nu are dreptul sa imi perchezitioneze masina doar pt ca el CREDE ca io comit o contraventie... Pt ca detinereade detectoare e contraventie, nu infractiune. Apoi i-am atras atentia bului ca ma jigneste si ca il dau in judecata pt comportament jignitor, chiar brutal fata de mine. Apoi i-am mai spus ca poate sa imi dea 20 de milioane amenda, ca amenda e nula daca nu are proba (detectorul) iar in eventualitatea in care as avea detector, io platesc la CEC JUMATATE din MINIMUL amenzii, adica 2,5 milioane

. Apoi cand ala s-a repezit spre masina mea, cu intentia de a intra inauntru, i-am spus colegului sau ca am 5 mii de euro in masina, si ca daca intra acolo fara acordul meu, il dau in judecata ca mi-au disparut banii si sun imediat la 955 sa anunt ca sunt agresat fizic de un politist...
Apoi cand inca aveau actele mele le-am zis la domnii politisti sa aiba grija sa treaca TOATE datele pe procesul verbal, inclusiv seria si numarul presupusului detector+ numele + gradul lor, scrise citet caci ne vom intalni cu siguranta in instanta...
Drept raspuns am primit actele inapoi, fara amenda, fara spaga... Si cateva cuvinte de genul: "... unde ziceai tu ca mergi?? aha, la Arad da?? ia sa vad io.. pe cine stiu io in Arad, ca te aranjez io imediat..." la care io

zambind pe un ton ironic: "aaaa, pai stati ca ma uit in telefon... sa va dau io numarul lui D-l Fezan???

" - la care ala iar a luat foc :" las' ca te mai prind io pe aici!!! cand mai treci pe aici??? ha???" : "hehe - pai cam peste vre-o 10 zile... numai bine!" - si m-am carat!!!
Ideea e ca daca franezi violent si continuu, atata timp cat e franare, radarul da eroare si nu afiseaza nici un fel de viteza. Asta mi-a confirmat-o si un amic din arad, politai...
Numai bine!