radare si detectoare radar

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Aug 2005, 10:05

ieri un echipaj de politie s-a luat dupa mine, pe motiv ca am detector
erau hotarati baietii sa faca perchezitie, sa-l confiste, etc
evident ca nu s-a ajuns la asta si ne-am despartit in mod amiabil, are cineva insa vreo idee despre modalitatea legala in care ei iti pot scotoci masina ?

merci !!

bivanus
junior
junior

Mesaj de bivanus » 23 Aug 2005, 20:34

detectorul radar poate fi la rindul lui detectat (chiar foarte usor).cu cit e mai sofisticat (amplificare,raza mare,sau mai rau are si antiradar) cu atit e mai simplu de gasit.
explicatia tine de propagarea undelor UHF si e prea tehnica de povestit cert e ca fraierii aia de americani :) nu au nici macar radar pasiv la bordul avioanelor invizibile pentru ca e foarte usor de detectat pina si o banala antena acordata pe frecventa radar (sub 1GHz)
cit despre cautatul in masina , vesti proaste : e voie! daca te gaseste cu detectorul de detectoare e cam pe mineca.nu stiu exact ordonanta dar exista suport legal dat recent.la constanta a fost belea mare,au facut filtru in anumite locuri si au scos mai multi bani decit daca dadeau amenzi de circulatie.bineinteles ca ti-l si confisca.alti bani alta distractie.
am incercat sa fac un mic detector pasiv dupa o schema postata pe un site de electronica.ziceau baietii ca are absorbtia asa de mica incit detectorul de detectoare nu poate face deosebirea intre el si un tel mobil(au cam aceeasi freqv)beleaua e ca totul depinde de geometria unui condensator :roll: asa ca m-am lasat repede.poate altii au mai multa indeminare.
Criza a mai mare care acuma ne doare este criza de valoare

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 24 Aug 2005, 00:34

danr scrie: are cineva insa vreo idee despre modalitatea legala in care ei iti pot scotoci masina ?

merci !!
salut dan!
daca nu stiai iti spun eu ca habitaclul masinii tale este al tau numai in garaj, sau in curte. in rest crede-ma ca exista o lege (sau mai multe) prin care atunci cand esti cu masina pe o proprietate privata sau domeniu public, organul (militianul, gardianul, paznicul drojdier) daca au convingerea ca au in fata o infractiune, au voie sa-ti umble in masina.
acum 2 ani eram sef de obiectiv la o firma de paza destul de celebra, si faceam instructie o data pe saptamana cu agentii....ce au voie si ce nu au voie. imi pare rau ca am aruncat caietele in care scria si ce lege iti da dreptul sa verifici autovehiculul "cu fermitate" dar numai in cazul in care este pe cale sa se produca o infractiune ..sau s-a produs....oricum...putina lume se baga la asa cevapentru simplul motiv...ca poate nu te prinde cu nimic...si atunci sah-mat! :)
sunt curios cu noile reguli in care se spune ca politistul iti va oferi si un paharcu apa...daca ti-e sete... :)
chiar si pe balta daca esti suspectat ca ai intr-un borcan pestisorul de aur...vei fi rugat politicos sa inviti omul sa se uite prin masina... ce va de genul te rog...invita-ma! daca borcanul e gol...este abuz. daca borcanul este umplut cu un pestisor de aur..............

Septimiu
senior
senior

Mesaj de Septimiu » 24 Aug 2005, 08:20

Mai oameni buni! Am auzit ceva zvonuri cum ca ar fi legale (sau se vor legaliza) cele care detecteaza radarul dar interzise cele care bruiaza!
Asa o fi :?:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 24 Aug 2005, 08:53

stie cineva care este legea ?
probabil ca e corect ce spuneti legat de posibilitatea ca polititstul sa-ti intre in masina daca are suspiciunea ca s-a comis o infractiune

dar folosirea detectorului radar este contraventie si nu infractiune, asadar nu cred ca se pot folosi de textul de lege respectiv
pareri ?

gabii
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabii » 25 Aug 2005, 12:33

Dane, exact asta am spus si io pe prima pagina!!!

Exact asta e fraza pe care am spus-o si lu garcea ala cand a tinut mortis sa imi faca perchezitie la masina :lol: . Daca eram singur in masina, probabil ca nu scapam, era cuvantul meu impotriva cuvantului celor doi garcea.. da eram cu sotia si nu au vrut sa se complice, nu au vrut sa riste inutil, mai ales ca la argumentele lor io veneam cu citate din lege (am in bor listate cateva din prevederile legi, si chiar codul politistului, obligatii + indatoriri!). Asa ca si-au dat seama ca nu au cum sa ma abureasca fara temei legal!

bibanul de epava
junior
junior

Mesaj de bibanul de epava » 01 Sep 2005, 14:42

danr scrie: eu am avut cel mai slab detector de pe piata ( cobra 6060 ), )
Aha, pai si acum zici ca e cel mai slab!!??
Nu ma mai joc asa! :(

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 01 Sep 2005, 14:45

ce-ai vrea la 30 de coco
daca vrei, ne vedem maine si mi-l dai inapoi

bibanul de epava
junior
junior

Mesaj de bibanul de epava » 01 Sep 2005, 14:53

Lasa ma ca merge asa, ce daca e tristaret in loc de zambaret, nu mai prinzi sensu?
Poate ne vedem maine sa-ti dau banu'...

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 01 Sep 2005, 14:58

hehe
ce daca n-am iconite nu prinzi replica ?

astept cu nerabdare ziua de maine

Scrie răspuns