Eu am un wistler nu mai stiu cat , e montat in interiorul masinii , undeva ascuns in bara din fata , dispozitivul din interior este cat doua cutii de chibrit , ma costat destul demult , trei sute si ceva de euroi.
A doua zi dupa ce l-am montat am plecat spre Sibiu , pe valea Oltului la intrarea intr-o comuna , depasesc pe linie continua , ma opreste "caravana dragostei" , il intreb : m-ati vazut ? ..... el zice , nu radar ,

.
Fuck , nu-i spun nimic (ca nu eram tampit) mai ales ca era un tip care mai ma ochise odata cu 114 km in localitate , in aceiasi zona , ma inteleg cu el , si-l sunt pe tipul cu radarul ii explic , dupa care imi zice , e defect.
Rasul curcilor , va dati seama.
De cand l-am schimbat (3 ani) n-am mai luat decat un singur radar , in Ungaria , unde am dat de unii care aveau un sistem mai vechi , in rest chiar si acolo mi le anunta , in special pe cele montate pe masinile de politie.
In general sunt cateva reguli pe care ma bazez :
1. Daca pe drumul respectiv nu am mai fost , sunt foarte atent la semnale si conduc cu o viteza de croaziera mai mica .
2. Daca cunosc drumul , sunt familiarizat cu zonele unde isi fixeaza baietii radarul , pentru ca DON POLITIST inca nu au inteles ca de fapt radarul ala nu este pus pe masina sa prinda "vitezomani" ci pentru ca trebuie sa ajute la prevenirea accidentelor .
3. Sunt atent la cel care circula din sens opus . Sunt destui soferi care chiar daca vad un radar amplasat nu semnalizeza dar reduc viteza. In special soferii pe camioanele mari nu semnalizeza. Mai sunt si cei care nici macar nu vad radarele ascunse dupa cine stie ce boscheti sau prin parcari , exe : DN Deva - Arad sau Ploiesti - Comarnic la intrarea in loc Baicoi , amplasat in parcare .
Binenteles ca sunt foarte multe alarme false dar , 1. ajungi sa le cunosti prin locul din care interfereaza si 2 dupa un timp reusesti sa distingi semnalul provenit de la un radar al politiei si un alt semnal prin modul in care semnalizeza , cel de la politie avand o persistenta mai mare si intodeauna in crestere.
Asa ca bagati fratilor viteza dar atentie la drum , intodeauna viteza de rulare trebuie corelata cu distanta de franare si atentie celor care mai au inca dacie , periodic verificati-va distributia franei pe toate rotile , o sa aveti mari suprize cu de altfel patesc si eu cu "popucul" meu !