radare si detectoare radar

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 04 Aug 2005, 08:40

Si eu am cam de 5 ani o jucarie din asta.Scula in sine nu-i mare brinza, dar imi tine banii in buzunar. :D, de atunci n-am mai muscat nimic.
Regret si acum VW Vento pe care l-am avut pt. ca aveam un sistem infailibil de camuflare a detectorului:am tras cablu cu mufa din accea de bricheta undeva sub bord, iar detectorul era in trapa.Cablul venea prin bord, urca pe linga stilpul din dreapta, continua pe marginea tapiteriei si facea un unghi de 90 grade la trapa.Sistem infailibil, nici macar cei care stateau in dreapta nu-si dadeau seama de unde vine piuitul. :D
Un prieten a patit exact ce povesteste danr.Desi a vazut masina politiei nu a frinat ca doar piuitorul nu piuia.Cind s-a apropiat, piu, da' prea tirziu :D.Politaiul, baiat de cartier, i-a explicat faza:intrerupator pe cablu.
Si eu am acceasi viteza de croaziera ca danr 8) :lol:.Probleme apar cind radarul e in trafic si dai nas in nas cu el dupa o curba.E cam ca la rapitori,nu, doar ca noi sintem cei "rapiti" :twisted: :D

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 04 Aug 2005, 14:45

gabii, misto povestea insa eu am alta parere legat de franare si radar
am mai auzit povestea asta ca daca esti in franare brusca nu le afisaza viteza si ca radarul are o problema....

eu insa pot sa afirm ca nu este adevarat, am vazut cu ochii mei pe caseta in permanenta viteza cu care rula masina, inclusiv pe masura ce puneam frana
la mine fenomenul fost urmatorul, eu ma apropiam de o curba si radarul venea de dupa curba, aveam 110
mi-a piuit detectorul, am pus frana brusc, a aparut radarul dupa curba, eu am continuat sa franez pana la 45
deci am inceput sa franez pe la 110 si m-am oprit la 45

ce s-a vazut pe caseta:
- cum dadeau baietii curba, apare masina mea in departare, in momentul in care a aparut masina pe ecran a aparut 70 km/ora, scazand vertiginos pana la 45

acuma, baietii au vazut 70 km si vroiau sa-mi treaca 70 pe procesul verbal, dar pe reply nu reuseau sa prinda 70 pe ecran, ba faceau stop cadru pe 65, ba pe 59, etc
pana la urma au reusit sa faca stopcadru pe momentul in care dadeau curba si m-au prins cu 70, si mi-au zis satisfacuti: uite domle ce dreaq, crezi ca innventam, 70 aveai ce naiba, ne-ai vazut si ai franat....

le-am multumit frumos pentru cei 30 de lei amenda si ma gandeam ce-ar fi zis daca ar fi stiut ca eu aveam 110 inainte sa dea ei curba :lol:

bai frate dar n-avem nici un pescar politist printre noi, poate ne ajuta si pe noi cu o lamurire, in spiritul de dechidere si comunicare manifestat de Politia Romana

gabii
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabii » 05 Aug 2005, 07:44

Probleme apar cind radarul e in trafic si dai nas in nas cu el dupa o curba.E cam ca la rapitori,nu, doar ca noi sintem cei "rapiti"
De fapt singura chestie nasoala e ca ai doar vre-o 2 - 3 secunde ca sa franezi... adica la primul "piu" tre sa pui piciorul pe frana, daca vine al doilea cu intensitate mai mare - atunci e clar, trebe franat. Chestia faina e ca atunci cand e in trafic, nu poate face instant-on politaiul :lol: - si pt ca radarul lui emite tot timpul, e mai usor de detectat!

SF, nu e vorba de smecherii, e vorba ca am citit si io legea.... si ca nu aveam bani de spaga in buzunare :lol: . Apoi mai era vorba de politaiul ala impertinent care m-a injurat, m-a provocat, m-a facut magar si in toate felurile... io am tacut o data, am tacut a doua, da daca am vazut ca insista, atunci am inceput si io sa scot cartile secrete din buzunar. Practic tot ce riscam era pierderea detectorului + o amenda de 2,5 milioane... el risca o plagere, un proces, reclamatii la sefii lui acuzatii de talharie etc...
Si inca o chestie, io nu l-am jignt in nici un fel, nu am strigat la el, i-am vorbit pe un ton FOARTE calm si foarte politicos, intotdeauna folosind persoana a II-a plural... El se tragea in schimb de sireturi cu mine din prima clipa - asta m-a facut sa cred ca nu-l duce prea mult mintea, si ca poate nici prea inteligent nu e... E adevarat ca am fost nitel ironic, da tot timpul io ii explicam ce scrie in lege pe cand el ma ameninta cu de la sine putere... :lol:
Nevasta-mea statea pe locul din dreapta cu detectorul ascuns sub fusta :lol: - saraca era asa de speriata... abia dupa ce am plecat de acolo mi-a spus ca se astepta din clipa in clipa sa ma pocneasca ala peste moaca :shock: , si ca se mira cum de nu m-a pocnit. Asta a fost intamplarea, jur pe ce vreti voi ca e 100% adevarata. Am mai povestit-o si pe Amenda punct ro...

Danr, ai franat cu piciorul in podea - sau ai franat mai lejer - daca franezi usor iti afiseaza viteza fara probleme... daca franezi la maxim NU o afiseaza!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 05 Aug 2005, 13:49

mi-am dat seama ca e groasa si am franat suficient de tare.... nici frana de disperat ca nu as fi vrut sa omor gainile alora de pe marginea drumului

e discutabila asta cu franarea, nu cred totusi ca o franare mai agresiva da peste cap un radar, dar este o parere personala

dar daca tu ai vazut cu ochii tai ca pe radar nu aparea viteza pt. ca franai tu prea tare, asa o fi

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 09 Aug 2005, 17:52

Eu am un wistler nu mai stiu cat , e montat in interiorul masinii , undeva ascuns in bara din fata , dispozitivul din interior este cat doua cutii de chibrit , ma costat destul demult , trei sute si ceva de euroi.
A doua zi dupa ce l-am montat am plecat spre Sibiu , pe valea Oltului la intrarea intr-o comuna , depasesc pe linie continua , ma opreste "caravana dragostei" , il intreb : m-ati vazut ? ..... el zice , nu radar , :shock: .
Fuck , nu-i spun nimic (ca nu eram tampit) mai ales ca era un tip care mai ma ochise odata cu 114 km in localitate , in aceiasi zona , ma inteleg cu el , si-l sunt pe tipul cu radarul ii explic , dupa care imi zice , e defect.
Rasul curcilor , va dati seama.
De cand l-am schimbat (3 ani) n-am mai luat decat un singur radar , in Ungaria , unde am dat de unii care aveau un sistem mai vechi , in rest chiar si acolo mi le anunta , in special pe cele montate pe masinile de politie.

In general sunt cateva reguli pe care ma bazez :
1. Daca pe drumul respectiv nu am mai fost , sunt foarte atent la semnale si conduc cu o viteza de croaziera mai mica .
2. Daca cunosc drumul , sunt familiarizat cu zonele unde isi fixeaza baietii radarul , pentru ca DON POLITIST inca nu au inteles ca de fapt radarul ala nu este pus pe masina sa prinda "vitezomani" ci pentru ca trebuie sa ajute la prevenirea accidentelor .
3. Sunt atent la cel care circula din sens opus . Sunt destui soferi care chiar daca vad un radar amplasat nu semnalizeza dar reduc viteza. In special soferii pe camioanele mari nu semnalizeza. Mai sunt si cei care nici macar nu vad radarele ascunse dupa cine stie ce boscheti sau prin parcari , exe : DN Deva - Arad sau Ploiesti - Comarnic la intrarea in loc Baicoi , amplasat in parcare .

Binenteles ca sunt foarte multe alarme false dar , 1. ajungi sa le cunosti prin locul din care interfereaza si 2 dupa un timp reusesti sa distingi semnalul provenit de la un radar al politiei si un alt semnal prin modul in care semnalizeza , cel de la politie avand o persistenta mai mare si intodeauna in crestere.

Asa ca bagati fratilor viteza dar atentie la drum , intodeauna viteza de rulare trebuie corelata cu distanta de franare si atentie celor care mai au inca dacie , periodic verificati-va distributia franei pe toate rotile , o sa aveti mari suprize cu de altfel patesc si eu cu "popucul" meu !
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 09 Aug 2005, 18:00

Apropo de "popuc"

Plec cu "gasca si avocatul" la peste si depasim un autocar , pe bord 90 - 90 si ceva, ma opreste "caravana" zice 110 :shock: .........., "nu se poate" spunem noi , hai sa vedem .... ne arata pe display 80 - 90 - 110 - 150 - 178 - 98 - 111 , etc . Costica zice " bai nene a luat-o razna asta, nu vezi ca mai aveam putin si zburam " 178 :shock: :shock: " .
Dupa care baga SEFu un" "viteza calculat cu viteza de deplasare cu viteza masii , ........ " hai fa procesul verbal ca nu ne dam acum in judecata pentru 300 mii lei".

Dupa aia am aflat ca de fapt vitezometrul "popucul-ui" arata cu cel putin 10 km mai putin decat viteza reala !
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 09 Aug 2005, 19:58

Gyorg scrie:
Dupa aia am aflat ca de fapt vitezometrul "popucul-ui" arata cu cel putin 10 km mai putin decat viteza reala !

Asta cred ce e din cauza ca papucul are genti de 14' si nu de 13' ca restul daciilor, dar bordul este acelasi ca la daciile berline. Avand rotile mai mari mi se pare logic sa te fure la vitezometru'.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 10 Aug 2005, 09:00

azi dimineata erau iar smecherii aia de politisti care folosesc instant-on, pe bdul. Timisoara, ca pe acolo pripasesc ei

am intrat pe bdul Timisoara de pe o straduta si apoi i-am dat forja...., cand am ajuns pe la 80 i-am vazut brusc aproape de mine, detectorul nu zicea nimic, aveam o masina in dreapta usor in fata mea, m-am uitat in ochii politaiului, el in ochii mei.... si i-am dat mai departe...

baietii asteptau valul de la semafor si eu am intrat in bulevard printre alte masini care mergeau incet, am accelerat si baietii n-au apucat sa-i de drumul, si chiar daca-i dadeau drumul aveam mereu o masina in fata

ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca probabil radarul arata viteza primei masini de pe sensul de mers pe care inregistreaza
adica daca tu mergi cu 100 pe banda 2 dar ai pe unul pe banda 1 care merge cu 50 la ora, si este in fata ta intre tine si radar, adio radar...
asa o fi ?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 10 Aug 2005, 09:06

Evident ca e asa. Nu masoara simultan viteza mai multor masini.

gabii
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabii » 10 Aug 2005, 09:15

adica daca tu mergi cu 100 pe banda 2 dar ai pe unul pe banda 1 care merge cu 50 la ora, si este in fata ta intre tine si radar, adio radar...
asa o fi ?
da si nu, :lol: adica vorba unui prieten: "e cucicrimbucri :lol: ".

Daca ala din dreapta e camion si tu esti cu dacia, radarul va inregistra viteza camionului. Daca Tu esti cu dubita, si ala din dreapta e cu un Tico, atunci fii sigur ca te ia pe tine! Daca politaiul foloseste radar cu laser sau LIDAR atunci poti sa fii si cu motoscuterul in depasirea Tirului, daca are contact vizual cu tine si e iute de mana iti inregistreaza viteza fara probleme.
Radarele noi montate pe masinile politiei de la noi merg in astfel de cazuri pe principiul: inregistreaza viteza de la obiectul cu ce ami mare suprafata reflectanta. Nu masoara simultan viteza mai multor masini.

Scrie răspuns