Fario_nebunu scrie:... ce parere ai de mustele legate de mesteri tarani dar pe ac cu paleta nu cu ochi? Unii nu vor sa auda de cele cu ochi desi daca e sa legi din nou musca e mult mai greu cu paleta...
am intalnit si eu astfel de muste legate pe carlige cu barbeta, in special in zonele Valcea si Gorj,... ce sa zic ? din punctul meu de vedere is de unica folosintza... prin faptul ca trebuie sa legi forfacul inainte de a face musca... daca se rupe, salut,... iar daca nu se rupe si vrei sa schimbi musca o schimbi cu forfac cu tot... tocmai de aia, mesterii aia tarani, zgarciti la punga, fac niste forfacuri din naylon de 0,25 -0,35, tocmai ca sa nu se rupa si sa fie nevoiti sa lege din nou sau sa arunce musca...
si tot pentru ca pleci la drum cu un forfac prestabilit nu pot fi folosite decat ca saltatoare pe sir , de la dop (sau bila made in france

) in sus, nu si la snur ca puristii flyfishingului...
meseriasii de la sate insa, daca vad ca nu si nu vrea sa traga la musca cu barbeta, nu stau mult pe ganduri si baga brisca in ea si curatza carligul sa poata trece pe scorobete viu...
iar daca vreodata ii mai tenteaza, tot pe carligul ala, mai pun odata o tzara de lana din sfeter, un smoc de pana cazuta de pe cocosul cifulit in aventuri amoroase in noaptea din'nainte si redevin iarasi flyfishermani...