Primul pastrav pe 2008? Pro si contra

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 01 Feb 2008, 17:02

Fario_nebunu scrie: Miky, tu m-ai coplesit cu grija ta parinteasca!
nu ma, n-ai inteles ! eu nu-ti doream asta ca daca ti-o uram eu ti se implinea, si ramanea topicu' fara obiect,... si, vorba aia,... si asa te nascusi greu,... mai e atata iarna in fatza... :lol:
eu numa' ii explicam lu' Old Radu cum sa-si puna o dorintza completa, ca poate, azi/maine va prinde pestisoru' de aur si daca nu stie cum sa ceara tot ce trebe din prima, va trebui sa se multumeasca cu putin... :lol:
Fario_nebunu scrie:Eu ce iti pot dori tie? Ito doresc sa prinzi tot ce se poate prinde pe baltile si raurile unde mergi: pungi, peturi, chiloti vechi, arcuri de metal, saci de rafie scufundati, cizme aruncate de romani civilizati, dar si enooooorm de multa regina baltii si muuult ghibortz...
inteleg ca vrei sa ma inviti la un pescuit pe la tine prin zona,... mersi, esti dragut,... toate astea le prinzi la buldoul ala frantzuzesc ?
Fario_nebunu scrie: ... apropo, dau cu 2-3 muste si bila transparenta made in France, cu dop poate tu dai...
sa stii ca si daca e de la sampanie frantzuseasca tot dop ii zice,...
da' sa zicem ca-i bila,... unde-i maiestria asa de mare sa arunci la 12 metri cum zici, si sa cada bila la 20 cm de mal ? aia inseamna ca prima ta musca, logic o sa ajunga pe apa pe la vreo 70-80 cm de mal,... pai aia e precizie ? numa tu iti faci iluzii ca ce-ti ataca musca sta sub radacina... aia care-ti trag is pustanii alungati de sub mal de greii pe care nu i-ai cunoscut niciodata,... :lol:
si vrei sa te cred ca te rezumi tu la trei muste ? HA !!!... :lol: singurul argument pentru care as putea sa iau de buna chestia asta, e ca daca mai pui inca trei muste pe fir devine prea complicat pentru tine sa mai lansezi si nu te descurci...
daca stau sa ma gandesc bine, pana la urma te condamna astia pe aici cam degeaba, nu esti tu in stare sa faci paguba mare pe rauri de munte,... poate la ghibortz si la chilotzi vechi,... ei da ! acolo e altfel ! :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 01 Feb 2008, 23:13

hai ca iarna-i lunga ...
Taicanoe – Taica, ai pregatit arca aia? Nu de alta dar simt ca vine potopul si prapadeste carasul si rosioara? Sper ca ai luat mai mult de 2 rame, nu? Rebotezat, spui? Atunci sa imi dai un miel. Pe care o sa il fete prin aprilie cele 2 ovine luate de tine pe punte.
Fario ai gresit un pic ... eu nu-s ala cu arca eu is tamplar Tai Canoe :lol: da daca imi fac arca tu ai un loc acolo ce deh asa a zis unul - sa fie pe arca toate lighioanele pamantului -
Fermier nu-s asa ca in loc de miel iti fac cadou un rudotel :lol:
S'altare și bunăstare !

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 04 Feb 2008, 10:37

Miki, ma impresioneaza grija ta fata de mine dar sa stii ca eu leg o musca si direct de buldo asa incat cleanul sau pastravul de sub malul cu radacini vede si musca aia. Si mai las sirul de 3 muste sa fie dus aval de-a lungul malului, incat am avut destule capturi si de 300-400 grame. Mai mare nu am prins decat la lingura sau wobler, nu la musca!
Taicanoe! Tai un canoe sau un iaht, asate e problema ta. Dar sa tai drept, nu franjurat! :lol: :lol:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 04 Feb 2008, 21:53

Fario,
intrucat m-ai cucerit cu exprimarea aleasa folosita pe alt topic ce-ti poarta numele, referitoare la (citez):"rudebenii de-ale lui Gandhi, Vajpaee si Benazir Butho, asa incat risti sa vii acasa in chiloti si fara undite" :lol: :lol: :lol: ,
o sa-ti dezvalui si eu un secret, sa nu zici ca sunt rau:
daca stii ce musca, cum, si in ce fel sa o legi de buldo in capat,... la ansamblul ala buldo-musca poti prinde unii dintre cei mai mari cleni pe care i-ai putea intalni tu vreodata... clenii mari sunt atrasi de multe ori de buldo, mai putin de musca aia, dovada ca nu rareori sar adevarate dihanii pe buldo,... o musca legata dichisit de acel buldo te poate face fericit...
dar la pastravi nu-i valabila ideea...
geaba vede pastravul si buldo si musca aia, ca se sperie si sta in cotlon sau fuge, nicidecum sa fie atrasi...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 04 Feb 2008, 22:04

Ah, mi-a slabit vigilenta. Varsta ce sa-i faci. De-abia acum am vazut faza dop versus bila transparenta made in Franta.
Fario, ti-am mai zis pe undeva, nu mai stiu pe unde, (na ca ma lasa si memoria):
- Nu te cred.
Explica-mi te rog, cat de precis lansezi pe paraie de munte cu bila aia transparenta incat n-ai dat-o pana acu de nici un bolovan?

P.S. La dop sare cleanu mai bine ca la buldo :wink: :twisted:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 04 Feb 2008, 22:24

Miky,
Ma bucur ca te-a amuzat referirea mea la copiii legendari ai Indiei, din pacate ei de multe ori sunt in fruntea infractionalitatii piscicole. Pe Argesel, povesteau cei de la manastire ca romiii din sat au dat cu clor in aval de pastravarie si in mai si in octombrie, nu f mult dar cam la jumate kil tot au aruncat. Asa ca au omorat toti pastravii, noroc ca mai sus si pana la 500 m aval nu au avut curajul sa faca asa ceva, de frica padurarilor. Dar si aici e un acord tacit! Padurarii ridica noaptea putin gardul de la pastravarie ca sa fuga cateva zeci de pesti si sa ii prinda ei a doua zi cu o plasa, iar romii dau cu clor in aval unde pe padurari ii doare in jambiera! Bizara chestie, nu?
Mersi mult pentru sfatul legat de musca de langa buldo. Am sa leg la 2-3 cm de bila (e cumva prea aproape) o musca mai mare si mai colorata (pe ac 8 sau 10) si sper ca la ea sa prind clean mare, asa cum stiu ca au prins unii la pluta rosie dotata cu ac (cleanul a atacat pluta nu cosasul...) :lol: :lol:
Sa nu uit - ce parere ai de mustele legate de mesteri tarani dar pe ac cu paleta nu cu ochi? Unii nu vor sa auda de cele cu ochi desi daca e sa legi din nou musca e mult mai greu cu paleta...

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 04 Feb 2008, 22:37

Tavi,
Spui tu asa - Explica-mi te rog, cat de precis lansezi pe paraie de munte cu bila aia transparenta incat n-ai dat-o pana acu de nici un bolovan?
Nu a zis nimeni ca nu as fi dat, din contra, am spart vreo 3 bile dar cele made in France mi se par f rezistente, am dat de mai multe ori in bolovani si au rezistat (cand erau doar 1/3 pline, dar cand erau ochi s-au spart). Am dat la pastrav pe parau lat de 2 metri dar la cascade si bulboane mai largi. Leg 2 muste mici (ac 12-14) ude de tip Diptera (fara fire in coada), una la 40 cm de buldo, alta la 70 si arunc in cascada cat mai aproape de spuma pentru ca zgomotul caderii bilei sa se suprapuna cu al cascadei. Oricum lansez de la maxim 4 metri si las sa cada cat mai usor - lansez pe sub mana ca la blinker, fiind varful lansetei mele de 3,5 m flexibil. Apoi indrept varful lansetei in jos, la 10 cm de apa si las mustele sa fie duse de curent mai bine lateral decat imediat aval. Mustele nu trebuie sa lase dara, deci fara dragaj! Sa fie purtate liber de curent dar pescarul sa tina firul intins ca sa simta muscatura. Eu nu vad de obicei dar simt atacul la varf si intep scurt. Varga e din pacate cam grea fiind din fib de sticla nu din carbon si ma cam doare tendonul dar...asta e! Un bat de carbon la 3,5m cred ca sare de 3 milioane. Pe cel de stical am dat 500.000... De curiozitate, o singura data un pastrav de 20 cm a inghitit musca artificiala adanc si a trebuit sa bag penseta. Ai mai auzit de asa ceva? :lol:

P.S. "La dop sare cleanu mai bine ca la buldo". De ce sa fie dopul mai bun? Nu te cred la faza asta! Doar taranii din sate pun dop si 6 muste (ei zic ca dau la "taparina" dar eu detest numele aste. Cleanul si pastravul nu sunt stavrizi! Iar cand ii mai aud si ca "Dom'le in felul asta prinzi 6 odata!" imi vine sa urc pe ziduri! Eu dau cu 3 muste si bila aia franceza si ma simt un aristocrat fata de localnici. Mi s-a intamplat sa eliberez clean de 30 cm doar ca sa ma vada taranii de pe mal si sa se inverzeasca! Stii ce figuri fac aia cand arunci pestele in apa? Asa, cam ca Basescu cand il vede pe Tariceanu la un meeting! face toti banii asa ca "vive le C&R"!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 04 Feb 2008, 22:56

Taran sau nu, eu tot cu dop am dat. Cu cate muste, e alta poveste.
Si anume dop de pluta pe care-l ingreunam cu vreo doua-trei holsuruburi intr-un capat si inca unul in celalalt de care legam firul principal. Net superior bilei de plastic din trei motive:
nu se sparge
nu se sperie pestii de el (dimpotriva :wink: ) - are culoare naturala.
ieftin

Datorita prinderii firului usor excentric fata de axul dopului, la tractiune oscileaza usor stanga dreapta si imprima un joc in plus mustelor, cel putin pe ape statatoare. Si tot jocul ala face cleanul sa sara cateodata la dop.
No si acum lanseta. La stilul asta iti recomand sa folosesti o lanseta de max 2m, ideal 1.80. Cu ea o sa poti lansa, daca stii, mult mai mult de 4 metri, in special pe sub pomi.In felul asta dintr-o lansare acoperi mai multe locuri succesiv, fara sa le strici.
Iti mai zic un singur lucru: lanseaza doar in amonte pe cat posibil si recupereaza cu varful jos doar cat sa tii firul usor intins.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 05 Feb 2008, 08:49

Tavi scrie:Taran sau nu, eu tot cu dop am dat. Cu cate muste, e alta poveste.
deci cu cate muste? :twisted:
aaa, si la ce specie? :D
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 05 Feb 2008, 10:34

Deci cu cate muste trebe ca sa fiu aristocrat, nu tzaran.
Ma, sincer nu ma stiu la specii, la ce pica, peste sa fie. :lol:

Scrie răspuns