pozitia capra in procedurile de lucru ale politiei ?

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 12 Feb 2009, 11:40

Pai ultimu doua cazuri de cari imi aduc aminte sunt cam de acu 2 ani
primul: un politist il impusca pe un sarb cautat prin interpol inarmat in gat iar respectivu scapa cu viata si dupa 6 luni politistul care in prima faza este ridicat in slavi de presa si superiori este dat afara din politie si condamnat la cativa ani cu suspendare
al doilea: doi politisti aflati in urmarirea unui hot de masini , acesta reuseste sa se urce in masina si incearca sa intre cu ea intrunul dintre politisti insa celalat scoate arma si-l impusca pe suspect in umar prin parbriz. Drept multumire primeste din partea sefilor 50% penalizare din salauriu timp de 6 luni pt ca cica ar fi trebuit sa traga in roti si mai apoi in suspect :shock: :shock: :shock:

DoruB
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de DoruB » 12 Feb 2009, 18:21

legea e de vina dragilor, aia inexistenta, ca daca va povestesc niste faze patite de mine in sua o sa ziceti ca mint. da asa e , acolo politistul face legea si e respectat dar si ei trebuie sa dea socoteala nu va faceti griji. Diferenta e ca acolo legea ii permite sa te puna la respect prin orice mijloace daca faci figuri. ai miscat in front- tac pac si gata , next please haha

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 12 Feb 2009, 21:51

ar fi de discutat si de pozitia capra pe care vor militieii sa o avem in fata lor

http://www.youtube.com/watch?v=bGVLzxj1hk4

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 12 Feb 2009, 22:08

danr. Ideea mea este ca nu cred ca trebuia sa se fi folosit pistoul daca a fugit fiindca detinea ilegal tigari (contraventie). Dar din moment ce a pus viata unui politist (cocotat pe capota sa din diverse motive)in pericol, aici vorbim deja de infractiune, este clar. Dar ce putea face politistul de pe capota, sa traga in sofer? Nu cred ca era cazul.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 13 Feb 2009, 09:28

topgear nu e chiar asa
cand fugi de politie trebuie sa fii oprit prin orice mijloace, chiar si cu focuri de arma in cauciucuri
de ce crezi ca afara se intampla lucrul asta ?

da, la prima vedere avea tigari in masina
dar poate masina era furata ?
poate omul era cautat pentru 36 de crime ?
lucrurile adanci nu ies la iveala in primele 30 secunde cand cel oprit prezinta permisul etc....
de asta si afara daca ai fugit de politie trebuie sa fii oprit

din nefericire, la romanica, exceptand cazul asta, cam asta e mentalitatea
fuge ?
e lasa-l ca-l prindem pe urma, si o sa fie si mai grav pentru el
de ce sa sa trag eu dupa el cand pot sa-l prinda altii ?

tali, est foarte sigur de cazurile alea doua ?
ai referinte ceva, link-uri etc ?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 13 Feb 2009, 09:32

si inca o chestie, politistii vor fi mai profesionali si legea se va schimba numai dupa cateva fapte grave, dupa ce infractionalitatea va evolua
adica dupa 2-3 politisti omorati la un control de rutina, o sa vedeti ca unul vine dupa acte si altul sta in spate cu mana la pistol
iar legea le va permite sa te ciuruiasca la cel mai mic semn ca ii pui in pericol
pentru ca altfel o sa avem in cativa ani o politie formata din dastia care nu reusesc sa se angajeze in alta parte sub nici o forma, si pentru care politia e ultima sansa
vorbesc de politia de strada

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Feb 2009, 10:49

Chestia asta cu politisti mai profesionisti si modificarea legii ca sa le dea posibilitatea sa intervina mai hotarat eu zic ca e deja de actualitate, ar cam trebui sa se intample acum. Infractionalitatea e deja evoluata, vezi ca avem deja incidente cu focuri de arma, arme furate din unitati militare, ce ar trebui sa se mai intample?
Tot apar pe la stiri in ultima vreme episoade cu politisti de strada care sunt luati la misto de tot felul de smecherasi cu tupeu care se suie in masina si pleaca sau alte asemenea. La un moment dat chiar o femeie prin Bucuresti le-a dat flit maxim, s-a suit in masina si a plecat...
Pe langa latura usor hilara, mai e un aspect destul de naspa.
Pur si simplu baietilor "bazati" nu le mai e frica de politisti.
Degeaba are tupeu politistul cand opreste un om obisnuit care a depasit viteza cu 12km/h sau a facut o depasire pe linie continua pusa aiurea intr-o zona cu vizibilitate sau a parcat aiurea masina. Nu acolo e nevoie muschi, in cazurile astea e suficient sa vorbesti frumos.
Din pacate ei isi arata muschii fix in situati de genul asta, iar cand se ingroasa gluma roaga frumos infractorii aia sa le prezinte actele :evil:
Si dupa parerea mea la faza asta trebuia scos pistolul, somat, foc de avertizare, eventual tras in cauciucuri , nu stiu ceva de genu asta.
Demaratul in tromba de sub nasul politistilor cu sau fara politist pe capota e un semnal clar de slabiciune a organelor in fata infractorilor adevarati si periculosi.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 13 Feb 2009, 13:15

in final ce-a patit ala de a "obstructionat politia in misiune" facandu-le o poza? este foarte grav daca militzienii te salta de pe strada fara nici un motiv, doar ca razbunare personala.
totusi poza a fost facuta pe un domeniu public, nu?
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Scrie răspuns