politia rutiera, radarul si contestatia

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 14 Dec 2007, 17:25

deci, azi am trimis prin posta la judecatoria campia o plangere impotriva procesului verbal

in esenta
mi s-a retinut permisul pentru 1 Km peste 50 km depasire viteza maxima legala

ori

Norma de metrologie legală NML 021-05 "Aparate pentru măsurarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor (cinemometre)", respectiv Norma din 23/11/2005 publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1102bis din 07/12/2005 spune ca:
c) pentru măsurarea vitezei, în condiţii normale de trafic, pentru cinemometrele care funcţionează atât în regim staţionar cât şi în regim de deplasare, eroarea maximă tolerată este de:
- în regim staţionar, pentru măsurarea vitezei autovehiculelor aflate în trafic eroarea maximă tolerată este cea de la pct. 3.1.1.b),
- în regim de deplasare, pentru măsurarea vitezei proprii de deplasare a autovehiculului pe care sunt montate, eroarea maximă tolerată este cea de la pct. 3.1.1.b),
- în regim de deplasare, pentru măsurarea vitezei autovehiculelor aflate în trafic eroarea maximă tolerată este de
±4 km/h pentru viteze până la 100 km/h,

3.1.1.b spune ca:
pentru măsurarea vitezei, în condiţii normale de trafic, pentru cinemometrele care funcţionează numai în regim staţionar, eroarea maximă tolerată este de
±3 km/h pentru viteze până la 100 km/h,
±3% din valoarea convenţional adevărată pentru viteze egale sau mai mari decât 100 km/h.

sustin ca viteza pe care eu o aveam este de approx. 115 km/ora, si viteza inregistrata de 121 Km/ora se datoreaza probabil unei erori, pe care autoritatea de metrologie o considera ca fiind posibila

solicit sa se constate ca sanctiunea a fost excesiva, deoarece eu chiar puteam avea doar 115 Km/ ora, si sa se schimbe in 6 puncte penalizare si amenda ( sanctiunea pentru depasirea vitezei pana in 50 Km peste limita legala )
desigur ca am dorit sa se prezinte si inregistrarea radar, certificatul metrologic, etc

stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 14 Dec 2007, 17:35

N-as vrea sa ma bag aiurea, pt ca nu ma pricep deloc la de-astea
dar, nu cumva contestatia asta trebuie facuta la militieni, si abea dupa respingerea ei sa fie trimisa pe instanta?
Eu tin minte ca acum vreo 3 sau 4 ani am contestat si eu un p-v, si, prima data am trecut prin procedura asta prealabila... Parca asa imi amintesc...

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 14 Dec 2007, 17:38

cred ca s-a scos
poti contesta la lupi ca un lup a mancat o oaie ? :lol:
era ilogic

stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 14 Dec 2007, 17:49

k!
Crezi?
k!
Vezi ca respectiva toleranta despre care tu vorbesti poate conduce la prezumtia relativa ca te deplasai cu o viteza mai mica cu decat cea inregistrata de cinemometru.
(prezumtie relativa = care poate fi rasturnata prin proba contrarie)
Deci: poate fi posibil ca tu te deplasai cu o viteza mai mica decat a inregistrat aparatul, poate tu de deplasai cu o viteza mai mare decat a inregistrat aparatul. Ca sab rastorni prezumtia asta trebuie sa faci proba contrarie.
Ce zici de asa o motivare?

stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 14 Dec 2007, 18:07

Veeezi? Unde scrie in norma juridica ± tu ai citit minus :? Daca judele intelege plus?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 14 Dec 2007, 18:13

deci daca este posibil ca eu sa fi mers cu o viteza mai mica, am o prezumtie de nevinovatie
poate ca se va considera ca intr-adevar , as fi putut merge cu o viteza mai mica si sanctiunea este excesiva
oricum, sa vedem si celelalte elemente: poza clara, certificatul metrologic la zi
o sa vedem ce zice instanta pe tema asta, cum motiveaza daca pierd, ce puncte slabe are politia si vedem cum procedam la recurs

stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 14 Dec 2007, 18:27

Treaba e ca ai nevoie sa-ti administrezi probe, asa ca nu poti cere judecarea in lipsa, pt. ca, in felul asta nu iese nimic...
Vei fi nevoit sa bati drumul pe acolo...

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 14 Dec 2007, 18:33

stelian scrie:Treaba e ca ai nevoie sa-ti administrezi probe, asa ca nu poti cere judecarea in lipsa, pt. ca, in felul asta nu iese nimic...
Vei fi nevoit sa bati drumul pe acolo...
Cu un avocat dibaci si cu certificat medical poate ii aduci la Bucuresti.
Var-miu i-a adus pe militienii din Targu Mures la Constanta,unde,bineinteles, ca au si pierdut procesul :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 14 Dec 2007, 18:35

[quote="danr"]
poate ca se va considera ca intr-adevar , as fi putut merge cu o viteza mai mica

Ai fi putut merge cum viteza mai mica, la fel cum ai fi putut merge cu viteza mai mare chiar decat a inregistrat aparatul.
Tu esti cel care trebuie sa dovedeasca faptul ca in fapt aveai viteza mai mica decat a inregistrat in mod eronat aparatul?
Cum o sa faci dovada asta? Vorbim despre o toleranta de 1 km/h.

stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 14 Dec 2007, 18:43

meas scrie: Cu un avocat dibaci si cu certificat medical poate ii aduci la Bucuresti.
Sa stramuti un proces din provincie in haosul si cloaca asta din Bucuresti inseamna sa faci o greseala. Aici nu se uita nici naiba la speta ta periculoasa si te trimite acasa mofluz fara ca macar sa te lase sa deschizi gura. Aveti idee ca, uneori, un complet de judecata are si 150 (unasutacincizeci) de dosare pe sedinta? Socotiti ca sedinta incepe la 8.30 la judecatorii si la 9.00 la T.B, C.A.B, I.C.C.J.
Problema de matematica: cat timp fizic poate fi alocat fiecarui dosar, astfel incat procedura sa fie legal indeplinita, avand in vedere ca la orele 24.00 se schimba data...

Scrie răspuns