in esenta
mi s-a retinut permisul pentru 1 Km peste 50 km depasire viteza maxima legala
ori
Norma de metrologie legală NML 021-05 "Aparate pentru măsurarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor (cinemometre)", respectiv Norma din 23/11/2005 publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1102bis din 07/12/2005 spune ca:
c) pentru măsurarea vitezei, în condiţii normale de trafic, pentru cinemometrele care funcţionează atât în regim staţionar cât şi în regim de deplasare, eroarea maximă tolerată este de:
- în regim staţionar, pentru măsurarea vitezei autovehiculelor aflate în trafic eroarea maximă tolerată este cea de la pct. 3.1.1.b),
- în regim de deplasare, pentru măsurarea vitezei proprii de deplasare a autovehiculului pe care sunt montate, eroarea maximă tolerată este cea de la pct. 3.1.1.b),
- în regim de deplasare, pentru măsurarea vitezei autovehiculelor aflate în trafic eroarea maximă tolerată este de
±4 km/h pentru viteze până la 100 km/h,
3.1.1.b spune ca:
pentru măsurarea vitezei, în condiţii normale de trafic, pentru cinemometrele care funcţionează numai în regim staţionar, eroarea maximă tolerată este de
±3 km/h pentru viteze până la 100 km/h,
±3% din valoarea convenţional adevărată pentru viteze egale sau mai mari decât 100 km/h.
sustin ca viteza pe care eu o aveam este de approx. 115 km/ora, si viteza inregistrata de 121 Km/ora se datoreaza probabil unei erori, pe care autoritatea de metrologie o considera ca fiind posibila
solicit sa se constate ca sanctiunea a fost excesiva, deoarece eu chiar puteam avea doar 115 Km/ ora, si sa se schimbe in 6 puncte penalizare si amenda ( sanctiunea pentru depasirea vitezei pana in 50 Km peste limita legala )
desigur ca am dorit sa se prezinte si inregistrarea radar, certificatul metrologic, etc