OPERATIUNEA MONSTRUL

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Sorin
Moderator
Moderator

OPERATIUNEA MONSTRUL

Mesaj de Sorin » 05 Ian 2007, 16:18

E deja clasic ca acest film care tocmai a mai rulat inca o data la TV , poate fi vazut de n-spe ori fara sa-si piarda din savoare si descoperind in permenenta ceva nou ce a scapat vizionarii anterioare .

de data asta m-au frapat 2 chestii :

1 . Filmul e facut in 1976 . E foarte bine documentat in ceea ce priveste pescuitul ,relativ la anii aia , mult mai mult decat o cerea un scenariu care nu urmarea neaparat pescuitul cat satirizarea altor lucruri . Orice fraza rostita de actori vis-a vis de pescuit e o chestie adevarata , documentata probabil de la pescari .Apoi la faza cand erau toma si cotescu la acea impacare , sigur ati remarcat ce naluci superbe aveau prin truse .
Apoi , spinningul in 76 , era un stil de pescuit pe care-l practicau foarte putini la acea vreme , socotiti probabil deopotriva elitisti , ciudati .....

de ce a fost facut filmul despre pescuitul la spinning ?????....de ce nu pescuiau toma si cotescu la crap , stationar sau musca ? :D :D
nici macar la viu :D : .....e celebra replica : ,, solunara minoara a trecut ....am putea incerca la un peste viu.....dar , nu cadreaza ,,

aviz baboierilor :D

cata sportivitate discreta !!!......si asta in 1976

2. In film sunt numai 2 pescari ......insa si atunci ca si acum :D ......cate orgolii pescaresti ...... :D .......cate intepaturi la fiecare replica ............,, draga , nu faci si tu o poza?'' ......,, cat am mancat si ne-am saturat toti si cat peste a mai ramas ,,........etc .
Apoi , Toma ii da lui corneliu care era incepator cea mai naspa lingura din trusa - paleasca aia imensa si urata - sa cum si azi multi dintre pescari dau incepatorilor cele mai aiurea chestii de prin trusa sa nu le para rau daca sunt pierdute :D

o capodopera filmul ....si evident astept sa-l mai vad o data
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 05 Ian 2007, 16:22

Il am pe un DVD :wink:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 05 Ian 2007, 16:27

daca mi-l dai sa-l copiez si eu iti dau un inel de cravata de pionier si chiar un steag :D
pescuiasca si el va

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 05 Ian 2007, 17:04

Cu asta m-ai momit.
Ti-l dau :lol:

Mugurstefan
veteran
veteran

Re: OPERATIUNEA MONSTRUL

Mesaj de Mugurstefan » 05 Ian 2007, 17:13

Sorin scrie:E deja clasic ca acest film care tocmai a mai rulat inca o data la TV , poate fi vazut de n-spe ori fara sa-si piarda din savoare si descoperind in permenenta ceva nou ce a scapat vizionarii anterioare .

1 . Filmul e facut in 1976 . E foarte bine documentat in ceea ce priveste pescuitul ,relativ la anii aia , mult mai mult decat o cerea un scenariu care nu urmarea neaparat pescuitul cat satirizarea altor lucruri . Orice fraza rostita de actori vis-a vis de pescuit e o chestie adevarata , documentata probabil de la pescari .Apoi la faza cand erau toma si cotescu la acea impacare , sigur ati remarcat ce naluci superbe aveau prin truse .
Apoi , spinningul in 76 , era un stil de pescuit pe care-l practicau foarte putini la acea vreme , socotiti probabil deopotriva elitisti , ciudati .....

de ce a fost facut filmul despre pescuitul la spinning ?????....de ce nu pescuiau toma si cotescu la crap , stationar sau musca ? :D :D
nici macar la viu :D : .....e celebra replica : ,, solunara minoara a trecut ....am putea incerca la un peste viu.....dar , nu cadreaza ,,

aviz baboierilor :D

cata sportivitate discreta !!!......si asta in 1976

2. In film sunt numai 2 pescari ......insa si atunci ca si acum :D ......cate orgolii pescaresti ...... :D .......cate intepaturi la fiecare replica ............,, draga , nu faci si tu o poza?'' ......,, cat am mancat si ne-am saturat toti si cat peste a mai ramas ,,........etc .
Apoi , Toma ii da lui corneliu care era incepator cea mai naspa lingura din trusa - paleasca aia imensa si urata - sa cum si azi multi dintre pescari dau incepatorilor cele mai aiurea chestii de prin trusa sa nu le para rau daca sunt pierdute :D

o capodopera filmul ....si evident astept sa-l mai vad o data
Da , e un film care reuseste foarte bine sa surprinda anumite laturi ale naturii umane, care la noi balcanicii se manifesta cat se poate de evident.( nu ca altii nu le-ar avea,au dar nu se lasa a se vedea atat de evident ! )

Cine putea mai bine sa-l interpreteze pe director ca aromanul, Toma Caragiu ?
Care impulsiv cum e , nu poate ascunde starile sufletesti prin care trece , cand celalalt prinde sau se pozeaza cu pestii .
Nu-mi pot scoate din cap pururi replicile:
" Corneliu:- Prapad, prapaaad, a prins !
Toma: Prins pe dracu', si se apuca sa dea in disperare in toate directiile, chit ca tocmai spusese ca nu merge, "daca veneam saptamana trecuta, sau aia viitoare ,bla bla bla ..."

-
Mare rol ! mare actor !
Si cand le uit, mi le aduce aminte amicul meu la pescuit care se pare ca a invatat filmul pe de rost !
Ca sa nu mai amintesc ca merita vazut si poate numai pentru scena finala in care Corneliu se metamorfozeaza din subalternul umil si lingau in marele expert cu aere arogante cand isi fumeaza trabucul.

Subscriu si la faza cu tot ce se spune despre pescuit e adevarat, cred ca scenaristul sau regizorul erau pescari de spinn inraiti ca atfel nu se explica !
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 05 Ian 2007, 17:31

Mare film ... mari actori ... ce mai ... o capodopera in domeniu. L-am vazut si in direct si in reluare :lol: ... si-l mai am si pe un CD in format divX.

Am urmarit dupa a trei-a sau a patra vizionare, mult mai atent replicile despre naluci ... etc. ... se pare ca pe vremea cand a fost facut filmul departamentul de documentare impreuna cu scenaristul isi faceau treaba.
S'altare și bunăstare !

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 05 Ian 2007, 17:39

,, Rotativa Mepps nr 5 ....,,

Rotativa la stiuca , in septembrie , in Delta , la Corciovata ?.....nuuuuu......Efzett 18 grame :D
pescuiasca si el va

petre - BerTi
utilizator constant
utilizator constant

Re: OPERATIUNEA MONSTRUL

Mesaj de petre - BerTi » 05 Ian 2007, 17:43

Sorin scrie:

Nu trebuie sa te frapeze asta... scenariul este scris de TITUS POPOVICI, probabil unul dintre cei mai mari si mai sportivi pescari pe care i-a avut Romania. La multi ani!!!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 05 Ian 2007, 17:45

se explica atunci :D
era pescar de rapitor ?
pescuiasca si el va

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 05 Ian 2007, 17:48

taicanoe scrie:Mare film ... mari actori ... ce mai ... o capodopera in domeniu. L-am vazut si in direct si in reluare :lol: ... si-l mai am si pe un CD in format divX.

Am urmarit dupa a trei-a sau a patra vizionare, mult mai atent replicile despre naluci ... etc. ... se pare ca pe vremea cand a fost facut filmul departamentul de documentare impreuna cu scenaristul isi faceau treaba.
Filmul asta va fi vizionat cu placere si apreciat si peste 100 de ani !!
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Scrie răspuns