OPERATIUNEA MONSTRUL
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
inedit
Referitor la acest film va pot spune ceva inedit.Am avut ocazia sa-l cunosc pe nea Vasile “Braconierul�, comandant de nava, acum pensionar. El a avut sansa sa conduca, atunci, salupa pe care era imbacata echipa de filmare. De la el am aflat ca o parte din filmari s-a facut pe bratul Sf. Gheorghe, pe Erenciuc. De asemenea, mi-a spus ca in afara orelor de filmare echipa mergea la pescuit si in fiecare zi aduceau cate un cos de stiuca, pe care el (nea Vasile) trebuia sa–l curate pana tarziu in noapte, acompaniat de zumzetul si ciupiturile tantarilor. A specificat ca Toma Caragiu, Octavian Cotescu si Marin Moraru erau mari pescari(remarcati, in special la Marin Moraru, in afara jocului scenic, dezinvoltura cu care se misca in barca). Tot nea Vasile povestea ca, intr-o zi, pe cand se intorcea de la Sf. Gheorghe cu “aprovizionarea�, a hotarat sa mai zaboveasca pescuind la somn si sa vada daca onor actorii se apuca de curatat stiuca. Lucru care nu s-a intamplat, dar intre timp el a capturat “monstrul� (un somn de aproximativ 5 kg). Ca sa nu va mai spun ca un spectacol era nu numai cand jucau, dar si in rest, isi aducea aminte, cu placere, Nea Vasile.
- Mugurstefan
- veteran
-
- utilizator nou
mactub!
Din pacate nu am mai multe informatii, ani la rand am incercat sa-l prind in dispozitie, dar nu am reusit…..�ma tem sa nu fie prea tarziu�. Sper, la vara, sa-l gasesc la “cafeneaua� de pe faleza unde marinarii si mai ales pensionarii marinari privesc la vapoare si-si deapana amintirile, cum spuneam daca, intre timp, nu s-a prapadit.
- mihaimircea
- veteran
-
- veteran
-
- senior