O lectie de demnitate.

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rapace
senior
senior

Re: O lectie de demnitate.

Mesaj de rapace » 29 Apr 2013, 21:03

Poate exagerez dar asta este reactia mea atunci cand cineva face afirmatii gratuite fara a cunoaste adevarul ....Romania este o tara pasnica cu locuitori foarte pasnici prea des calcati in picioare iar articolul cu epurarea etnica facuta de armata hortista in zona Covasna-Harghita este un fapt real...consider ca imi insulti stramosii, in tot atata masura in care ii insulti si pe ai tai ...dar na nu toti avem cei 7 ani de acasa cu o educatie reala si o coloana vertebrala

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 29 Apr 2013, 21:48

rapace scrie: ......sintagma in care fiecare se erijeaza in baiat destept caci pe el nu il manipuleaza nimeni si ca el e mai destept ca toti, cu autoinfaturarea asta de om superior care priveste de sus violenta si o detesta la fel cum detesta pe toti cei cu sange in instalatie, tratand-ui de nazisti si epuratori etnici,iar cei ce gandesc asa o fac din simplul motiv ca toata viata au trait cu capul plecat au invatat doar sa stea si sa rabde iar toti cei ce le-au facut nedreptati sau i-au chinuit in trecut nu sunt acum la nivelul statutului lor social accesat doar pe acest principiu "taci si inghite ,pupa unde trebuie toceste si maine poate ajungi si tu cineva undeva si atunci vei putea purta nasul pe sus si lua in zeflemea tot ce vrei tu sau tot ceea ce nu intelegi"... ....este drept ca au fost omorati ceva evrei si pe la noi dar mai multi tigani au fost omorati la Bug pe aia de ce nu ii plangi......aaaa pe astia nu ii indragesti si iti pare rau ca nu i-au omorat pe toti .....cam aici vezi cat de mic esti fie ca o recunosti sau nu .....App Antonescu nu a prea avut de ales in ceea ce priveste evreii pomeniti de tine si daca ai cunoaste ceva istorie ai stii ca in Romania numele multor evrei au fost schimbate in nume gen floare sau nume de locatie inaintea intrarii armatei naziste asta asa ca sa protejeze populatia evreiasca cu incuviintarea lui Antonescu iar procentajul evreilor morti in Romania in timpul celui de al doilea razboi mondial este cu mult mai mic decat in oricare alta tara de pe teritoriul Europei inclusiv Rusia partea ocupata de nemti la final ce reiese clar este ca suntem un neam de curve care dupa ce luam o palma zdravana peste bot il mai rugam pe agresor sa ne mai traga si un pumn daca asta il face sa se simta bine ... Bravo cultura bravo spirit uffffffffff imi pare rau ca esti roman de astfel de cultua ca a ta este plin parlamentul Romaniei si senatul si guvernul
@ rapace, cam ai facut o sinteza a mai multor topicuri "dureroase " din cafeneaua asta :wink: :wink:....Singura problema care ai uitat s-o mentionezi : consangvinizarea e un fenomen care nu se aplica la porumbei ...Din putinul ce-l stiu eu, simpaticele zburatoare nu-s afectate de procesul consangvinizarii...In rest, urmasii "vitejilor " de la Ip, Traznea, etc , spumega din nou...Si spumega de ciuda, ca nu-si mai pot da drumul , limitandu-se la latraturi , ca doar e "democratie " ... dar,vorba lui Cosbuc : Sa nu dea D-zeu cel sfant ....Sa vrem noi unguri, nu pamant ....Cand nu vom mai putea rabda ...Chiar daca Ildiko veti fi...Nu veti scapa nici in ...asternut :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :...La ei, consangvinizarea , acel fenomen care evidentiaza sau estompeaza anumite calitati sau defecte ,a scos la iveala doar latura "Quasimodo " ...figuri deformate, defecte fizico-mentale evidente , spume la gura, venin in ochi , ura si scrasnet de dinti ...Nimic bun, semn ca n-a fost o intamplare ce s-a petrecut atunci ...Exceptiile care gandesc altfel acum (PT CA SUNT SI ASTFEL DE UNGURI, SI CHIAR LE E RUSINE DE FANATISMUL DESANTAT ) au dovedit ca fac parte dintre OAMENI ...Si, usor, usor se delimiteaza de fanaticii care-si propovaduiesc sfintenia, patriotismul si toate "ghidusiile " cu fiecare slujba duminicala ...Da, exista acei unguri, pt care conteaza doar calitatea de om, nu fanatismul ordinar ....

Ai avut ocazia sa "citesti" niste exemple concrete : si de fanatici, si de convertiti si de pupincuristo-lingai ...Ai avut ocazia sa citesti si unguri pt care nu conteaza decat faptul ca discuta cu un OM ...EXISTA, cum am mai zis, si cunosc unguri oameni de calitate ...Evit exemplele, ca sa fie liniste ...intre ei :wink: :wink:

Amintind de Antonescu ...Ce gafeeeeeee.....Vrei sa-ti mai dau iarasi ex de aici de persoane care consuma Dero cu parfum floral , fara calgon , si care spumega cand aud de Antonescu...nu intru-n amanunte, pt ca nu vreau sa le dau ocazia unora sa-si dovedeasca acelasi fanatism bazat fie pe simpla necunoastere a unor realitati , fie pe alte baze, care, propovaduite in democratii reale , i-ar determina pe cei din jur sa-i puna urgent in bancuta lor ...

Si, referitor la noi, la romani, din pacate, trebuie sa constatam ca lingaul va va fi si el "porumbel " ...Asa vede, asa face...Si transmite mai departe ..."Consangvinizarea" se manifesta si la romani ...Si-i cheama gheo ( nu toti, doar la unul ma refer :wink: ) ...

ps: rog o anume persoana, deranjata de majuscule, sa incerce un ex : sa recite invers acel vers din "Ingerasul " : ...eu sunt mic, tu fa-ma mare ... :lol: :lol: :lol:

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 29 Apr 2013, 21:55

Vezi ,asta-i cusurul tau ,iar iti dai cu parerea despre educatia mea si despre coloana mea :? esti convins ca sunt inferior tie doar pentru ca nu sunt de acord cu tine .

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 29 Apr 2013, 21:56

catalin66 scrie:Concret , tu de fapt, ce vrei ? Cred ca imi dai voie sa am alte pareri decat ale tale , privind rezolvarea problemelor din Transilvania , nu toata lumea e asa razboinica ca tine . Nu mai avea tu pareri de rau ca sunt eu roman si nu-ti mai da tu cu parerea daca am fost sau nu afectat de comportamentul maghiarilor , cum poti sa tragi concluzii despre un om pe care nu-l cunosti , nu l-ai privit niciodata in ochi , nu crezi ca exagerezi ?
Simplul fapt ca a citit ce-ai scris, a fost suficient pt a trage concluzii. Sau ceea ce scrii e doar praf pe toba ? Asa cum tu poti sa-ti exprimi parerea, da-i voie si lui s-o faca ! :!: :!: ....Amandoi a-ti aparut pe lume in maternitate, banuiesc, nici unul in palate , tavalit in lenjerii de satin alb ...Are acelasi drept sa judece spusele tale , cum ai si tu dreptul sa-l judeci pe el...
Dar ce-i interesant, e ca el are acelasi ton si limbaj, pe cand tu, cand esti deranjat, esti artzagos ...De ce est rau :wink: :wink: :wink:

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 29 Apr 2013, 22:37

bah io pun pariu... ca printre useri sau cit´tori ai acestui forum sunt si... mnah... de origine... unguri.. maghiari ... sau cum sa le zic ca sa fiu corect... adic... ne´insultator... , si´asadar as fi curios... ei cam ce parere au despre aceasta tarashenie... ? :D

oare cum ne vad ei pe noi ? si cum citesc ei istoria si Translvania ? :mrgreen:

rapace
senior
senior

Mesaj de rapace » 29 Apr 2013, 22:56

catalin66 scrie:esti convins ca sunt inferior tie doar pentru ca nu sunt de acord cu tine .
Vezi ai inteles tot din ceea ce am scris ......exact asta am insinuat :headbash: :headbash: ...nu ma mai chinui sa iti raspund ai sa intelegi singur in timp ...

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 29 Apr 2013, 23:03

mey.. razeshilor... :D lasati la o´parte ciondaneala nesimnificativa .... :D , cii... hai sa " vidi´em " ce´au de zis " altii "... ,

nu de alta... dar io incerc so´ orintez si voi ma deraiati :lol1:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 30 Apr 2013, 05:53

:lol: deraiat esti tu da fel :lol: :lol:

ce zic ungurii??Care din ei??Csobi Barna,ala??Din pacate ,si nebunii lor ca si ai nostri ,sint in libertate..deh sistemul national de sanatate e pe butuci..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 30 Apr 2013, 06:53

biban solzos scrie:
catalin66 scrie:Concret , tu de fapt, ce vrei ? Cred ca imi dai voie sa am alte pareri decat ale tale , privind rezolvarea problemelor din Transilvania , nu toata lumea e asa razboinica ca tine . Nu mai avea tu pareri de rau ca sunt eu roman si nu-ti mai da tu cu parerea daca am fost sau nu afectat de comportamentul maghiarilor , cum poti sa tragi concluzii despre un om pe care nu-l cunosti , nu l-ai privit niciodata in ochi , nu crezi ca exagerezi ?
Simplul fapt ca a citit ce-ai scris, a fost suficient pt a trage concluzii. Sau ceea ce scrii e doar praf pe toba ? Asa cum tu poti sa-ti exprimi parerea, da-i voie si lui s-o faca ! :!: :!: ....Amandoi a-ti aparut pe lume in maternitate, banuiesc, nici unul in palate , tavalit in lenjerii de satin alb ...Are acelasi drept sa judece spusele tale , cum ai si tu dreptul sa-l judeci pe el...
Dar ce-i interesant, e ca el are acelasi ton si limbaj, pe cand tu, cand esti deranjat, esti artzagos ...De ce est rau :wink: :wink: :wink:
Din partea mea poate sa exprime cate pareri vrea despre absolut ce vrea , eu nu am inceput sa-l caracterizez , sa trag pareri despre viata lui , stramosi jigniti si alte nebunii . De altfel eu unul va salut si va doresc distractie placuta in continuare , nu sunt genul :)
Apropos , Rapace , vezi ca e bun Siretul :!:

rapace
senior
senior

Mesaj de rapace » 30 Apr 2013, 08:24

Mersi era in plan azi plec ...speram sa fie bun .... sper ca sa fie la fel de bun in zona Romanului

Scrie răspuns