o fi adevarat ??

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Mugurstefan
veteran
veteran

Re: o fi adevarat ??

Mesaj de Mugurstefan » 14 Apr 2013, 12:33

http://www.youtube.com/watch?v=X5YE8q6eqxE

La sfarsitul emisiunii aflam ca copii romani sunt indrumati si ademeniti cu sume de 300 d elei pe luna sa se inscrie la scoala maghiara .Apoi se inchide scoala romaneasca .
Deci acum am aflat cat de corecta e minoritatea maghiara, si ce inteleg ei prin drepturile minoritatii maghiare in Romania.
Si acest lucru am aflat ca se intampla si in judetul Bacau in satele de granita.

http://www.youtube.com/watch?v=X5YE8q6eqxE
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

rapace
senior
senior

Mesaj de rapace » 15 Apr 2013, 16:25

Se ofera bani pentru maghiarizarea romanilor si nu numai in scoli ci si prin oferirea nationalitatii maghiare tuturor persoanelor din aceste zone care doresc nationalitatea ungara oferinduli-se de asemeni sprijin financiar ...in primul randa am mai postat si in alte parti nici un stat democrat din Europa nu are scoli platite de stat decat in limba materna scolile in alte limbi minoritare pana si in zonele unde populatie majoritara este de alta etnie sunt strict particulare,nu fac referire la clase speciale unde sa fie o limba straina studiata intensiv.....Toate aceste mizerii le sunt oferite romanilor cu sprijinul politicienilor nostrii......ungurii sunt constienti ca nu au cum sa castige deschizand un comflict direct cu Romania asa ca fac ce trebuie sa faca submineaza autoritatea statului roman cu aprobarea Bucurestiului unde constitutia este calcata in picioare fara de regrete ....si asta pt ca noi tacem si nu spunem nimic .....ar cam fi timpul sa ne unim sa spunem si mai important sa facem ,regret nespus ca sunt multi romani ce isi tradeaza neamul si se vand pt te miri ce, romani pt care interesul personal depaseste ratiunea,sangele si verticalitatea,,,din pacate ei sunt cei ce ne conduc .....Traiasca Romania Mare sunt mandru sa fiu roman si daca va fi nevoie de sangele meu pt ca Romania sa ramana Mare nu voi ezita sa il dau.....sper numai ca cei ce ne conduc sa realizeze ca nu mai este loc de dat in spate si sa reactioneze prin elaborare de legi contra xenofobiei si antisemitismului ,legi pentru subminarea autoritatii statului,unele legi cu aceste subiecte exista deja dar nu sunt aplicate ,in caz contrar se va ajunge la pierderea teritoriului "secuiesc "in favoarea ungariei...si sincer cred ca nici razboi nu va fi vor da totul de bunavoie...concluzie trebuie sa iesim in strada pt a ne manifesta nemultumirea in acest subiect cu cati mai multi cu atat mai bine

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 15 Apr 2013, 16:40

legi contra xenofobiei si antisemitismului??? :lol1: in uniunea europeana? in anul 2013??? :lol1: tare de tot.... am mai auzit una... :lol1:

rapace
senior
senior

Mesaj de rapace » 15 Apr 2013, 18:57

Dupa ceea ce vad locuiti in Olanda VA rog sa iesiti in strada si sa insultati public un simbol de identitate nationala in ziua in care acesta se sarbatoreste (nu imi vine acuma un exemplu in cap)si spuneti ca sunteti roman care vrea autonomia unui land olandez care sa il alipiti Romaniei sa vedem cam ce se intampla cu dv .. :D :D :D sau daca ati detine o functie publica sa puneti steagul altei tari pe acea institutie sa vedem cam ce se intampla...in Franta este o populatie de 7 milioane de magrebini musulmani,iar la ei este interzisa afisarea in scoala cu fata acoperita sau batic pe cap sup pedeapsa de a fi exmatriculat ....mai radeti dupa ce va informati .......si app ce scoli de stat cunoasteti in Oermania in care se preda intr-o limba minoritara excluzand clasele si cursurile de limba intensiva

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 15 Apr 2013, 21:31

ok...
1 - nu ma lua pe mine cu domnu si dumneavoastra si alte vrajeli de astea pentru ca ma faci sa ma simt ca un bunic si nu cred ca e cazul... io "vorbesc" aici cu baietzii - ca baietzii... :wink:
2 - nu locuiesc in olanda ci in nordul germaniei, ce-i drept, la o aruncatura de batz de olanda...
3 - nu am absolut nici un motiv sa ies in strada si sa insult public vreun simbol de identitate nationala germana.... ba din contra, as avea foarte multe motive sa ies in strada si sa sarut drapeluri nemtzesti si sa fac matanii in fatza lor... :lol:
4 - cine crezi ca se bate la sange cu politzia prin cite-urile parisului cam in fiecare an? nu stii? itzi zic io, minoritatzile: africani, musulmani, evrei... venitzi de prin toate fostele colonii ale "grande nation"
5 - o democratzie advarata garanteaza libertatea religiei si drepturile omului.... daci la faza cu musulmanii isi aprind singuri paie "in cap" francezii...
6 - nu stiu cate scoli de stat predau in limbi minoritare in germania, nu m-a interesat niciodata subiectul...
7 - din ce scrii tu p-aici io intzeleg cam atat: blablablablablablablabla vreau sange blablablablablablablabla vreau sa mierlesc unguri blablablablablablablabla vreau razboi blablablablablablablabla.....

rapace
senior
senior

Mesaj de rapace » 15 Apr 2013, 22:20

Adi G scrie:ok...
1 - nu ma lua pe mine cu domnu si dumneavoastra si alte vrajeli de astea pentru ca ma faci sa ma simt ca un bunic si nu cred ca e cazul... io "vorbesc" aici cu baietzii - ca baietzii... :wink:
2 - nu locuiesc in olanda ci in nordul germaniei, ce-i drept, la o aruncatura de batz de olanda...
3 - nu am absolut nici un motiv sa ies in strada si sa insult public vreun simbol de identitate nationala germana.... ba din contra, as avea foarte multe motive sa ies in strada si sa sarut drapeluri nemtzesti si sa fac matanii in fatza lor... :lol:
4 - cine crezi ca se bate la sange cu politzia prin cite-urile parisului cam in fiecare an? nu stii? itzi zic io, minoritatzile: africani, musulmani, evrei... venitzi de prin toate fostele colonii ale "grande nation"
5 - o democratzie advarata garanteaza libertatea religiei si drepturile omului.... daci la faza cu musulmanii isi aprind singuri paie "in cap" francezii...
6 - nu stiu cate scoli de stat predau in limbi minoritare in germania, nu m-a interesat niciodata subiectul...
7 - din ce scrii tu p-aici io intzeleg cam atat: blablablablablablablabla vreau sange blablablablablablablabla vreau sa mierlesc unguri blablablablablablablabla vreau razboi blablablablablablablabla.....

Hai sa incepem sa vorbim pe sleau prima data cand am pus postul te trecusem la germanica dar apoi am spus sa caut pe google dupa denumirea locatiei tale si a iesit un oras de origine olandeza "De Woterkant" in Africa de Sud nestiind ca acest cuvant inseamna pe coasta in limba germana ......nu stiu cu cine iti inchipui ca stai de vorba ,poate cu unul care nu stie nici cate urechi are pe cap ...din pacate pt tine sunt destul de la curent cu ceea ce se intampla in Franta in cites si banlieues ....ceea ce spui tu este total eronat si induci opinia publica in eroare luptele de strada in care tu vezi politia masacrand la propriu grupuri de arabi ce manifesta din motive mai mult sau mai putin reale ca exemplu degenerarea unei arestari (exista cazuri cand se intampla sa mai fie si cate un mort deoarece se scot arme sau se mai impiedica cate unul si cade in timp ce fugea de politie)sau a interventiilor politiei in diferite cazuri in care tinta arestarii sau a represiunii sunt persoane de origine magrebina...este prea lunga istoria ca sa iti povestesc motivele reale a acestor incaierari pe care le vezi tu la tv ...tot ce pot sa iti spun este ca arabii nu au dreptate si tare mi-asi dori ca si politia de la noi sa le aplice maghiarilor din Romania acelasi tratament care le este aplicat arabilor in Franta de catre politia franceza.....Daca ai fi vrut sa exemplifici cu ceva asemanator cu ceea ce se intampla in Romania mi-ai fi spus despre conflictul din Corsica care isi doreste autonomia si unde sunt adevarati nationalisti care actioneaza cam in acelasi fel ca si ungurii din Romania uneori si mai extrem cu bombe etc...app si corsicanii au limba lor proprie dar totusi nu au scoli in limba lor ci in franceza....iar cei ce insulta simbolurile nationale ale Frantei si incearca a submina autoritatea statului francez nu mai parasesc detentia decat cand sunt linistiti definitiv sau intre 4 scanduri...cat despre ce vreau eu este simplu sa fiu respectat la mine in tara ,ca prin alte tari nu mai sunt respectat de ceva vreme ,avand in vedere ce au facut ai nostrii pe unde au umblat se si intelege,si ca statul sa ne apere interesele in acelasi fel in care celelalte state europene apara interesele cetatenilor lor....ungaria sustine cetateni din afara granitelor lor Romania nu sustine nici macar cetateni din interiorul tarii....Asa ca citind postul tau la adresa mea inteleg si eu ca tu esti unul dintre maghiarii ce isi doresc ungaria mare si militezi pt asa ceva......

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Apr 2013, 06:37

Ooo, viata.. :| :(
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 16 Apr 2013, 08:10

Foarte interesanta dezbaterea , pacat ca plecati de la premise gresite . Desi tata s-a nascut undeva prin Covasna, cand inca era sub unguri ( 1901 , certificatul lui de nastere era emis de Imperiul Austro- Ungar , si pentru mine a fost o mare surpriza cand l-am vazut) deci era de origine maghiara, eu m-am nascut la Bucuresti, habar n-am limba maghiara si ma consider cat se poate de roman. Nu am nimic cu maghiarii, dar cu maghiarii aia din Ungaria , care isi vad de treaba lor. Cat despre teroristii unguri de la noi, asta e alta treaba ( bineinteles ca si aici mai sant oameni la locul lor dar cata vreme accepta terorismul maghiar sant la fel de vinovati). Statul Roman a facut de-a lungul timpului nenumarate greseli in gestionarea situatiei ungurilor de la noi ( amintiti-va numai de Regiunea Autonoma Maghiara - eu am prins-o cand eram mic) si acum , parca nu au invatat nimic, le repeta cu regionalizarea. S-au creeat multiple facilitati pentru ungurii din Romania, care au demonstrat ca santem un popor slab, fara coloana vertebrala si atunci ce ne mai miram ca maine - poimaine o sa fim multumiti ca numele localitatilor vor fi scrise si in limba romana si ne da voie sa vorbim in familie si romaneste.
Realitatea este, desi e greu sa recunoastem , ca santem un popor de oameni lasi, puturosi, smecheri si hoti ! Nici o data in istoria moderna nu ne-am ridicat sa luptam impotriva celor care ne asupreau din interior , cum au facut si cehii, polonezii si chiar ungurii ! In toata istoria noastra ( cat o fi de adevarata ? ) am fost cotropiti pe rand de gotzi, ostrogotzi, vizigotzi, gepizi, huni, tatari, turci, nemtzi si rusi ! Care a vrut ne-a pus calcaiul pe gat si ne-am invatat sa traim cu spinarea plecata si "capul plecat sabia nu-l taie ". Nu degeaba a zis Stalin lui Dej ca "mamaliga nu explodeaza "! Nici azi nu avem curajul sa punem ciomagul pe astia din clasa conducatoare care s-au imbogatit dupa ce au vandut tot ce aveam mai bun in tara asta si pe noi ne-au adus in pragul saraciei. Ne multumim sa mai facem o smecherie, sa mai fraerim pe unul si pe altul, mai "ciordim"ceva de pe unde se poate si ne decurcam cumva. Sincer mi-e cam rusine ca sant roman si cei de afara ne considera un neam de tzigani ( cam pe buna dreptate ). Asa ca nu va mirati ca pana la urma se scoate si tara la vanzare pe spagi grase si functii in Parlamentul Ungaro - roman din viitorul apropiat.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 16 Apr 2013, 11:46

lasa ca stiu destul de multe despre luptele de strada cu politzia din frantza, cunosc baietzi care au fost acolo live and direct, si pot sa te asigur ca nu numai arabii fac urat si ca au motivele lor cat se poate de intemeiate.... nu se compara nici pe departe cu ce se intampla in romania :lol: oamenii aia au sange in poola, asta-i diferentza principala... romanii au masini bengoase, televizoare si internet, freaca menta si stau la gargara fara rost..... in timp ce ungurii obtzin autonomii, raurile de munte is bagate in tzevi, peisajele se inneaca in peturi.... si asta tzi-o zic ca roman de roman! original de la mama lui de acasa... din galatzi da nici macar din vadu ungurului :lol:
daca nu stii sa te sustzii tu insutzi, nu te sustzine nici dreaq.... :wink:

rapace
senior
senior

Mesaj de rapace » 16 Apr 2013, 22:00

Adi eu am stat vreo 6 ani acolo si stiu foarte bine ce vorbesc ...ca arabi au sange in instalatie asta pot certifica ca au dreptate asta nu in 2006 au distrus un cartier intreg pt ca niste copii pe care ii fugarea politia s-au ascuns intr-un transformator de inalta tensiune si fara doar si poate s-au electrocutat si au murit, bineinteles ca au gasit vinovatii...politia si dai si sparge magazine(din care sa furat marfa) si arunca cu sticle incendiare si uite cum apare razmerita ... Argumente in favorea mea gasesc garla si chiar nu am nevoie de sustinere din parte nimanui stiu sa ma sustin si singur macar daca asi avea in fata cui nu cred ca eu sunt primul ce a insultat(recitesteti postul)
asa ca mai vezi ce ai prin curte si cum si in ce fel arunci la altii in cap si dupa mai vorbeste... oameni care se erijeaza in moralisti de fatada sunt multi putini cei ce au ceva de spus in mod real ....

Scrie răspuns