Un topic extrem de interesant.Pescar nebun,tu iti pui niste intrebari perfect logice pe care,mai devreme sau mai tirziu,fiecare om care gindeste si le pune in viata.Ar fi multe de povestit ,dar la intrebarea ta,exista un raspuns.Deci de n-a distrus D-zeu pe Satan,instant?Pentru ca atunci ar fi fost un tiran,o dictatura.Cum esti impotriva sistemului,cum pac esti anihilat,si nu poti nici macar sa spui nimic.Dar D-zeu a ales ca Satan si omul sa demonstreze ca se pot conduce singuri,cu succes.Pina la momentul neascultarii,din gradina Eden, Omul era perfect pentru ca reflecta din plin calitatile celui care l-a creat,si, in plus prezenta Creatorului era benefica pentru ei din toate pct-ele de vedere.Din momentul cind a gresit ,omul s-a separat de creator,si a devenit imperfect, la fel ca si un calculator care nu se mai updateaza la reteaua unde este conectatat.Apoi se mai si decupleaza de la retea.Si ,in timp, incep sa apara erori in soft,erori pe care calculatorul nu mai stie sa le repare.Incearca el ,dar da peste cap si alte programele...Si cind se inmulteste transmite urmasilor aceleasi erori,,,Oricit ar vrea sa evite asta nu poate.Astia sintem noi.Imperfecti,cu o imperfectiune mostenita de la stramosii nostrii,cu boli ,batrinete si moarte.Acuma eu te intreb,Creatorul este de vina pentru separare, sau omul?Omul era in necunostinta de cauza,cind a mincat din fruct?Este D-zeu de vina pentru atitudinea lui Satan?Daca l-ar distruge instant ,n-ar fi un dictator?De ce este de vina D-zeu daca Satan ,l-a pus in situatia asta?Intreaba-te ,tu daca erai in locul creatorului ,ce ai fi facut?
In alta ordine de idei,tu spui ca D-zeu nu exista.Buun,si eu credeam la fel cindva.Pina cind un exemplu m-a facut sa meditez mai adinc..Uite ce:exista 2 teorii:evolutionismul,care sustine ca tot ce ne inconjoara a aparut din nimic,rod al intimplarii oarbe ,si ,creationismul care sustine ca Universul ,deci si noi, este opera unui Creator inteligent.
Acuma hai sa facem un exercitiu de imaginatie.Inchipuie-ti ca dezasamblezi o mulineta oarecare in toate partile ei componente,pinioane, suruburi, rulmenti,etc.Pune-le intr-un recipient si lasa-le la voia ,intimplarii-hazardului,cite miliarde de ani vrei tu.Scutura recipientul,pune-l la foc ,la presiune ,sub apa,in substante chimice,amesteca-l cu o betoniera,arunca-l din avion, fa ce vrei tu cu el ,timp de miliarde de ani.Crezi ca la final v-a rezulta o mulineta identica cu cea pe care a-i dezasamblat-o,functionala?Mi-e mi-e greu ca se poate intimpla asa ceva.A,daca tu o fiinta inteligenta ,pui mina pe o surubelnita ,si incepi sa o asamblezi obtii un ansamblu coerent si functional in citeva minute.Atunci ,omul, care este o bio-masinarie de miliarde de ori mai compexa, basca inzestrata si cu ratiune,cum poate sa apara in urma unei "intimplari"fericite ca rezultat al evolutiei dintr-o fiinta care s-a nascut ,cica, intr-o supa organica?Tot din intimplare-hazard?Mi se pare extrem de improbabil sa aparem din intimplare.
Si acum iata citeva date concrete:pentru buna functionare a unei singure celule sint necesare circa 2000de tipuri de proteine,cu rol de enzime.Fara acestea o celula nu poate sa existe.Un fizician ,Hoyle,a spus ca sansele sa existe concomitent toate aceste 2000 de proteine,in anumite conditii de mediu favorabile genezei unei celule,este de 10 la puterea 40000.O cifra colosala ,o improbabilitate fantastica.Sau A.D.N.-ul uman.Acesta nu se poate forma fara proteine preexistente,iar aceste nu pot aparea fara informatiile dintr-o secventa ADN. Asadar, ce a fost mai intii,oul sau gaina?
Asadar ,informatia exista pretutindeni in jurul nostru,atita ca trebuie sa cascam ochii pentru a o percepe.Si atunci o sa ne intuim putin dimensiunile.Asadar daca am aparut ,nu din evolutie, cine ne-a creat?
Si-Gi Lures wobblers&more..
.