Nu exista viata după moarte – e doar o iluzie spun medici

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 11 Iun 2010, 21:45

Adelin scrie:...Degeaba incercam fiecare sa isi impuna ideile ca nimeni nu va lasa garda jos.Crezul fiecaruia sa formeaza in timp si nu cred ca poate fi spulberat cu cateva replici dure...
ei, nu cred ca cineva a incercat sa-si impuna ideile. Acestea au fost doar exprimate(cel putin din partea mea) :wink:
rine scrie:credinciosilor! va previn!credeti numai pentru voi>si nu luptati pentru o cauza pierduta. :evil:
bineinteles ca cine crede, crede pt. el.
la fel ai putea sa-i previi si pe necredinciosi :wink:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 11 Iun 2010, 21:57

cred ca necredinciosii si-au dat seama sau macar au intuit ca religia(de orice fel)este defapt o forma de control(ante guverne,democratii,etc)in vremuri mai timpurii controlul se facea prin constrangeri unde religia a avut un rol principal.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Iun 2010, 22:03

Adi_ scrie:SF, nu e vorba de ore de propovaduire, e vorba ca cineva l-a numit pe Cel in care cred, "voyeur imputit". Banuiesc ca nu-i vreo problema ca mi-am spus punctul de vedere. Daca tot veni vorba, ma intreb, ceilalti care cred in Dumnezeu(presupun ca nu-s singurul) nu au nimic de spus? :roll:
Nu-i nici o problema ( te pomeni mai ca te simti si atacat :lol: ) , doar ca indarjirea asta care o pui miroase a ....indoctrinare !

Ma mir cum de unu ca tine , dedectiv nevoie mare si doritor de probe , in cazu asta nu are nevoie de probe , crede in basme :lol:

Si incercati sa nu ocoliti ca nu tine cu mine , ziceam ceva si de alte religii :twisted: , un salbatec de pe nustiu ce atolon care nu o avut acces la Biblie sau crestinism ce vina are ?

Deci explicati va rog faza asta cu monopolu asta absolut pe care il doreste Dumnezeu , nu mai ocoliti prin tufe :lol:

Oricum , ca idee generala , Dumnezeu ne-o aruncat n bezna uitarii inainte sa avem macar constiinta ca omenire , si ne-o lasat acolo pina in momentu de fata cel putin , o aparut insa o carte Biblia scrisa de evrei care ne zice ca odata si odata va veni salvarea !

De la primu om pina acuma oare cati au murit , miliarde care habar nu aveau de Dumnezeu pt. ca nu au avut acces , ce fac aia , or fi prin iad , pai acolo inseamna ca-i plin !

In alta ordine de ideei , ce rost are sa aspiri la rai , cand pe acolo zburda personaje tip Cindy Bell , Lassie , Micky Mouse sau cel mult Nelson Mandela , pe cand in iad is toti bastanii , Ginghis Han , Atilla , imparatii romani , conquistadorii spanioli si cam tot ce o insemnat ceva pt. omenire , pe cand dincolo is tot felu de panselute si trandafiri buni pt, ceai , insa care nu o pus cu nimic umaru undeva inveci :lol: :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 11 Iun 2010, 22:06

PescarNebun scrie: EU nu incerc sa conving pe cineva ca dumnezeu nu exista, ci doar sper sa ajut logica unora sa zdruncine putin ideea aceasta, de divinitate, si treptat, sa ii ia locul.
Logica deci :D
Atata timp cat nu poti demonstra ca Dumnezeu nu exista (si nu poti), nu poti avea pretentia ca un credincios sa puna in locul lui Dumnezeu logica. Pentru ca logica tocmai a esuat in a demonstra ca nu exista Dumnezeu... logic, nu? :D
La fel, un credincios nu poate demonstra unui ateu ca Dumnezeu exista...cel putin nu in lipsa unor miracole invocate pe aici.
Deci despre ce vorbiti? :lol:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 11 Iun 2010, 22:09

Logica deci
Atata timp cat nu poti demonstra ca Dumnezeu nu exista (si nu poti), :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 11 Iun 2010, 22:10

nu-i nimic de demonstrat.sau mai bine demonstreaza tu ca exista :!:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Iun 2010, 22:21

Tavi scrie:
Atata timp cat nu poti demonstra ca Dumnezeu nu exista (si nu poti), nu poti avea pretentia ca un credincios sa puna in locul lui Dumnezeu logica. Pentru ca logica tocmai a esuat in a demonstra ca nu exista Dumnezeu... logic, nu? :D
La fel, un credincios nu poate demonstra unui ateu ca Dumnezeu exista...cel putin nu in lipsa unor miracole invocate pe aici.
Pai ii vorba despre care logica ii mai logica :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Iun 2010, 22:28

Si oricum Tavi , bunul simt spune ca ar trebui ei mai intaii sa probeze ce afirma , is ei primii care au ridicat piatra :)

Daca vine unu si zice ca 543 ii sefu suprem , se cheama ca face o afirmatie si io nu pot decat sa o neg dupa , nu am cum sa-l neg pe 543 daca nici nu am auzit de el :D

Si cum ne demosntreaza ei asta , vezi bine , carari prin Marea Rosie si alte minuni :lol: , banuiesc ca nici tu nu le prea crezi sau ....

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Iun 2010, 22:31

A se citi Minunea de la Maglavit , dar mai ales un pic de Lup larsen :twisted:

Biblia daca s-ar scire azi ar fi o carte care nici macar nu ar fi publicata , nu cred ca nimeni ar fi investit un cent in ea :wink:
Insa prejudecatiile erau si mai accentuate in trecut , si climatu era perfect !
In ziua de azi crestinismu nu ar fi putut fi inventat !

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 11 Iun 2010, 22:38

Tavi scrie:
PescarNebun scrie: EU nu incerc sa conving pe cineva ca dumnezeu nu exista, ci doar sper sa ajut logica unora sa zdruncine putin ideea aceasta, de divinitate, si treptat, sa ii ia locul.
Eu cred ca pot demonstra ca dumnezeu nu exista. SI nu numai eu sunt cateva carti si documentare care sustin aceeasi idee. Cu argumente greu de negat. Zeitgeist e un exemplu.
A.... logic, nu? :D
Some people xxx for xxx, some people xxx for voracious prehistoric
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.

Scrie răspuns