Nu exista viata după moarte – e doar o iluzie spun medici

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 11 Iun 2010, 14:47

Pentru Dumnezeu un mileniu de -al nostru e o clipa si omul e ca o furnica. Mai si calca pe ea cand merge, nu? :lol:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 11 Iun 2010, 15:07

Exact ce spuneam, grozaveala 100%. :lol: :lol: :lol: ...mai, daca era vorba de adolescenti era o treaba, ca toti am trecut prin asta odata, dar vine o varsta cand rokareala nu mai tzine. :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 11 Iun 2010, 15:12

:lol: :lol: :lol:

Ai citit raspunsul la postul tau? Hai sa nu ne legam de niste glumite tampitele, sa discutam serios, ca parca asa incepuseram. Sau asta a fost singura chestie de care ai putu sa te legi....

Eu la postul asta ma asteptam sa raspunzi:

Very Happy Te rog nu vinde castraveti gradinarului. Hai sa lasam psihiatri sa se ocupe de structura psihicului uman si formele sale de manifestare.

Ateism exibat? Sau exhibat? De la exhibitie...? La mine nu e vorba de grozaveala prosteasca, sau grandomanie, e doar placerea de a batjocori o notiune stupida si o idee care a costat umanitatea mai multe vieti si resurse decat toate razboaiele la un loc. Consider perfect legitim sa imi bat joc de tampenia asta carte i-a impins pe oameni in cruciade, care a dat inchizitia si care, culmea, prospera si astazi.

Daca te duci la orice psihiatru si ii spui ca un om invizibil traieste in cer si te urmareste si o sa te pedepseasca sau recompenseze la finalul vietii, o sa iti spuna fara sa se gandeasca de doua ori: delir paranoid. Pentru ca in esenta, despre asta e vorba. Este o incercare a psihicului uman de a compensa lipsa acuta de incredere si capacitatea decizionala.
Ideea deliranta este impenetrabila la critica, un lucru pe care il inveti la inceputurile psihiatriei, ne lamureste de ce credinciosii nu vor accepta vreodata ca se inseala, ca ideea lor este gresita. Ideea aceasta sprijineste tot ansamblul lor decizional, este o piesa extrem de importanta a mecanismului gandirii lor, si inlaturandu-o s-ar destabiliza totul. EU nu incerc sa conving pe cineva ca dumnezeu nu exista, ci doar sper sa ajut logica unora sa zdruncine putin ideea aceasta, de divinitate, si treptat, sa ii ia locul.

Sunt multe de discutat pe tema aceasta, acum ca discutia a devenit ceva mai serioasa, dar un forum chiar nu e locul potrivit. Pentru ca sunt probleme delicate, ce trebuie tratate cu atentie.
Some people xxx for xxx, some people xxx for voracious prehistoric
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 11 Iun 2010, 18:59

SF, nu e vorba de ore de propovaduire, e vorba ca cineva l-a numit pe Cel in care cred, "voyeur imputit". Banuiesc ca nu-i vreo problema ca mi-am spus punctul de vedere. Daca tot veni vorba, ma intreb, ceilalti care cred in Dumnezeu(presupun ca nu-s singurul) nu au nimic de spus? :roll:

Cat despre cruciade, arsi pe rug, etc, in numele credintei... cred ca toata lumea isi da seama ca e vorba de niste extremisti si ca actiunile lor nu au nici o acoperire biblica. Daca tot vreti sa discutati, discutati despre ce spune Biblia in anumite privinte, nu despre ce spun sau au facut unii si altii. E clar ca Biblia e inteleasa si interpretata in multe feluri, la fel si credinta in Dumnezeu.

N-ai cum sa-l provoci pe Dumnezeu zicandu-I "devedeste-ti existenta in felul asta, cum zic eu, acum". Dumnezeu are timpul Lui. O sa vina si vremea aia cand nu vor fi razboaie, boli, etc(cititi in Biblie). Dar nu cand vreti voi.
Pe de alta parte, Dumnezeu nu le-a promis celor care cred in El ca vor fi scutiti de boli sau necazuri aici pe pamant, in viata asta. Ati gasit voi in Biblie promisiunea asta? Daca ar fi asa, la ce-ar mai folosi credinta, daca totul iti merge bine? Ori tocmai atunci ti se vede credinta, cand treci prin incercari, momente dificile, boli, necazuri, etc.

SF, chiar crezi ca daca ar fi totul perfect, asa cum zici tu, adica nu boli, nu razboaie, etc, toata lumea ar pune asta pe seama existentei lui Dumnezeu? Eu sunt convins ca nu. Nu cunosti persoane care atata timp cat le-a mers super bine nu i-ai auzit odata sa aminteasca de Dumnezeu insa cand au dat de vreun necaz au fugit la Biserica si au cerut ajutorul Lui? Eu stiu destui din astia.

PescarNebun, bine zici, "ca sunt probleme delicate, ce trebuie tratate cu atentie", tocmai de aceea ziceam sa fi putin mai rezervat. Esti liber sa crezi ce vrei, sa-ti exprimi liber parerea dar ar fi bine sa fi putin mai atent la cuvintele folosite.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 11 Iun 2010, 19:15

PescarNebun scrie:
semlecangheorghe scrie:La intrebarea de ce permite D-zeu raul exista un raspuns:In felul acesta omul are ocazia sa demonstreze ca se poate conduce singur, cu succes,fara a avea nevoie de indrumarile creatorului sau.
In legatura cu asta, am si eu o intrebare. Cine face rau in lume, si cine il indeamna pe om la rau? dracul, nu? Pe care dumnezeu l-a facut si pe care tot dumnezeu il pastreaza si ii ingaduie sa existe. Atunci, daca dumnezeu permite dracului sa existe si sa faca rau oamenilor, nu cumva si el are aceeasi parte de vina ca si demonul? Daca tu vezi pe unul ca omoara pe altul si taci din gura si il lasi, cand ai putea sa il oresti fara nici o problema, ai aceeasi parte de vina ca si el, nu? Atunci, care e diferenta dintre ei?
Hai sa incerc sa-ti raspund la intrebari.
Da, responsabil pt. raul din lume e diavolul. Dar numai partial. Pt. ca nu el direct face raul, ci prin oameni. Diavolul doar ii ispiteste. Depinde de individ daca pacatuieste sau nu. Sti cum e, nu poti opri pasarile sa zboare pe deasupra capului tau dar le poti impiedica sa-si faca cuib pe el.
Da Dumnezeu permite diavolului sa existe si sa-i ispiteasca pe oameni insa nu forever. Cum ziceam, toate la vremea lor. Situatia asta e temporara cu tot ce se intampla in lume, lumea asta insasi e temporara, chiar daca are deja peste 2000 de ani. "La Dumnezeu 1000 de ani sunt ca o zi si o zi ca 1000 de ani". Ma repet, Dumnezeu are timpul Lui, planul Lui. Nu Ii putem noi impune ce si cand sa faca.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 11 Iun 2010, 20:41

De acord cu tine, am exagerat cu expresia voyeur imputit, pentru care imi cer scuze. Nu pentru ca as avea vreo urma de respect pentru ideea in sine de divinitate, ci din respect pentru interlocutor. E dreptul fiecaruia sa creada ce vrea, gresit sau nu.

daca ai chef sa dezbatem problema ceva mai serios, da ad la joita.andrei :wink:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 11 Iun 2010, 21:07

PescarNebun scrie:De acord cu tine, am exagerat cu expresia voyeur imputit, pentru care imi cer scuze. Nu pentru ca as avea vreo urma de respect pentru ideea in sine de divinitate, ci din respect pentru interlocutor. E dreptul fiecaruia sa creada ce vrea, gresit sau nu.

daca ai chef sa dezbatem problema ceva mai serios, da ad la joita.andrei :wink:
asa e :!: trebuie sa-i respecti pe cei care cred .nu ceea ce cred.esti aproape iertat fiule :lol: :lol:

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 11 Iun 2010, 21:25

:lol: :lol: Multumesc parinte. Deja imi simt sufletul mai usor. Cand mai vin la spovedanie?

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 11 Iun 2010, 21:30

PescarNebun scrie:E dreptul fiecaruia sa creada ce vrea, gresit sau nu.

:wink:
Uite ceva cu care sunt de acord, raspunsul il va afla fiecare cand se stinge lumina....poate fiecare are dreptatea lui.Degeaba incercam fiecare sa isi impuna ideile ca nimeni nu va lasa garda jos.Crezul fiecaruia sa formeaza in timp si nu cred ca poate fi spulberat cu cateva replici dure.
Cunosc oameni fara Dumnezeu care insa au principii sanatoase pe care le si respecta, atata ca nu au credinta.Cunosc si oameni care desi merg la biserica nu inteleg ca fara niste principii sanatoase si nerespectand niste reguli morale degaba isi pun spoiala pe cap.

Propun sa ne vedem fiecare de credinta lui insa sa nu ne incalcam principiile de viata, in fond asta incearca Biblia de ani buni sa scoata ticalosul din noi. :wink:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 11 Iun 2010, 21:38

hai sa fim seriosi :lol: in atatia mii de ani carticica aia ar fi trebuit sa reuseasca.daca nu a reusit pana acum nici nu o s-o mai faca ,de aici incolo cu ticalosia asta contemporana.credinciosilor! va previn!credeti numai pentru voi>si nu luptati pentru o cauza pierduta. :evil:

Scrie răspuns