Nu exista viata după moarte – e doar o iluzie spun medici

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 13 Iun 2010, 01:15

semlecangheorghe scrie: Intr-un final eu cred asa:daca in realitate D-zeu nu exista si eu totusi cred ca exista .n-am nimic de pierdut, nu risc decit cel mult ironii din partea unor oameni superficiali,a caror parere ,in fond, nu ma afecteaza.
Daca D-zeu exista in realitate, si eu nu cred in el, ba mai mult il batjocoresc,acuz si ridiculizez, oare ce am de cistigat?Voi ce credeti?
Mai Gheoghe , tu daca te uiti mai bine esti mai rau decat superficial :wink:

Tu te intrebi ce ai de castigat ,daca te afecteaza ? fapt care nu prea are de-a face cu nobletea aia divina pe care incerci din rasputeri sa ne convingi ca exista :lol:
Tu defapt te temi pentru sufletu tau :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Iun 2010, 05:59

Adyopo,eu nu am spus ca D-zeu a facut sa apara cosanguinizarea drept rasplata pentru greseala primilor oameni.M-ai inteles gresit.Uite un exemplu.Catalizatorii sint substante chimice ,care, inclusi intr-o reactie chimica intre unul sau mai multe elemente,grabesc acea reactie,o fac sa se produca mai bine.Lipsa acelui catalizator ar duce la o reactie mai lenta,mai slaba calitativ.Atita timp cit primii oameni ascultau de Creatorul lor,acesta era ca si un catalizator pentru calitatea vietii lor.El facea ,ceva ,nu stim exact ce,care facea ca ei sa nu moara,sa nu imbatrineasca,sa nu se imbolnaveasca.Apoi ei au zis ca vor sa fie ca D-zeu.Adica sa se conduca singuri,ca asa le-a zis Satan ca-i mai bine,si ei l-au crezut.Atunci "catalizatorul"lor le-a permis sa demonstreze acest lucru,dar i-a lipsit de prezenta lui,si deci de masurile pe care le lua zilnic pentru ei.Si uite asa,cei doi au inceput sa imbatrineasca si sa moara.Si ,in timp, la urmasi a aprut cosanguinizarea.Cauza-efect.Nu o pedeapsa anume.
Faptul ca oamenii au inceput sa piscaleasca la ADN,pe mine nu poate decit sa ma inspaiminte.Oamenii au eradicat boli mortale in trecut, dar acum au aparut altele carora nu li s-a gasit leac.
S.F. poate ca sint superficial,nu contest,dar pe lumea asta mie nu mi-e frica decit de pistolul lui Gerula :lol: :lol: .Ceea ce am vrut sa spun ,este ca ar trebuii sa privim mai cu precautie notiunea de divinitate.Pentru mine ,eu cred ca D-zeu exista,si informatii pertinente pe acest subiect poti gasi cel mai bine in Biblie.N-am cautat sa conving pe nimeni ,am spus doar ce cred.
Adyopo, din cite stiu eu distrugerea Pompeiului in urma unei catastrofe naturale,n-are nici un corespondent in Biblie.Oamenii aceia au murit intr-o catastrofa naturala si atit.Si mai am o intrebare pentru tine:daca am evoluat din homo nu stiu cum, unde sint scheletele hominizilor intermediari intre maimuta si omul asa zis modern.Te asigur ca lipsesc aceste dovezi palpabile ,iar desenele,facute de oamenii de stiinta in domeniu sint simple presupuneri,imaginatia cuiva, cam cum crede el ca a aratat primul om maimuta.Desi pescarii maimuta traiesc printre noi, sa stii :lol: .A fost un craniu de presupus hominid expus la inceputul secolului trecut intr-un prestigios muzeu,insa stiinta zilelor noastre a demonstrat ca era un craniu de maimuta.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

adyopo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adyopo » 13 Iun 2010, 07:55

Cred ca te referi la faimosul Piltdown man, ca si dovada pentru inexistenta oricarei fosile care sa ateste faptul ca ne tragem din Homo Habilis.
Si crezi ca daca consangvinizarea asta ar aparea la un cuplu religios atunci Dumnezeu ii va feri de generatii cu defecte? Eu nu stiu de ce, dar sunt mai rezervat, poate nu s-ar vedea la prima generatie, dar la urmatoarele te asigur ca ar incepe sa apara polidactilii, osatura craniana deformata, etc.
Bolile mortale din trecut si-au gasit leac (unele dintre ele), asa cum sunt sigur ca si bolile mortale de actualitate isi vor gasi leac, daca ar fi stiut ei englezii in 1665 ce stim noi azi despre antibiotice si ciuma, oare care crezi ca ar mai fi fost rata mortalitatii? Tine minte ca inainte puteai sa mori si din cauza unei raceli banale.
Scuze ca am deviat subiectul, consider ca am raspuns deja la ce cred eu despre viata dupa moarte si anume ca in forma pe care o cunoastem si care ne reprezinta nu avem nici o sansa sa supravietuim, dar fiind compusi din atomi si luand in calcul natura nemuritoare a atomului (nemuritoare daca nu se intervine asupra lui), toti suntem nemuritori. Si viata dupa moarte (fantome, spirite, contact cu lumea de dincolo) se poate intampla doar in mintea unui credul, de ce toate aceste povesti cu posedari, aparitii misterioase, case bantuite sunt doar in mediul rural sau acolo unde gradul de civilizatie este mediocru spre sub-mediocru dupa standardele noastre?

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Iun 2010, 11:03

Sint de acord cu tine,povestile cu bu-hu-hu,apeleaza mult la credulitatea omului+ignoranta acestuia.99 la suta. Mai ramine unu la suta ce nu poate fi explicat.

.

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 13 Iun 2010, 15:00

In legatura cu acest 1% ce nu poate fi explicat si este atribuit divinitatii, dati-mi voie sa va spun o poveste:

Erau doi oameni, candva, de mult, pe cand lumea inca traia in pesteri, vana animale, si abia descoperisera focul. Nu stiau sa cultive ceva. Au observat ca intr-o anumita perioada a anului vanatoarea merge bine si in alta nu. Unul dintre ei si-a explicat: Asa e voia zeilor. Insa celalalt, sceptic si-a pus o intrebare fundamntala: De ce? Totusi de ce, o data sunt animale si o data nu? SI a inceput sa le urmareasca si a descoperit ca ele migreaza. Calatoreau pe distante mari si apoi se intorceau. Puteau fi vanate deci, dar nu in locurile obisnuite.
Unul din acesti oameni a evoluat, celalalt nu.
Daca atribuim tot ceea ce nu intelegem pe seama divinitatii, suntem ca acela care a spus: Zeii vor asa. Trebuie sa ne folosim inteligenta, ratiunea, sa intrebam, sa cautam, sa descoperim. Nu sa ne inchidem si sa dam din umeri: e voia domnului. Si oamenii din poveste credeau ca fulgerele sunt de la zei. Astazi stim foarte bine ce sunt ele de fapt. Peste cateva sute de ani, altii vor rade de noi si problemele nerezolvate pe care le atribuim lui dumnezeu.
Some people xxx for xxx, some people xxx for voracious prehistoric
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Iun 2010, 15:40

Referitor la cei doi oameni nu poti sa spui ca unul a evoluat si unul nu.Mai corect ar fi ca unul si-a folosit capacitatile date de creator si unul nu,preferind sa aiba o optica mai comoda.Poate ai sa fii surprins sa afli ca intr-o perioada in care multe popoare se inchinau la zei,idoli sau mai stiu eu ce, Biblia facea o remarca ,cum ca ,"toate lucrurile care se vad,sint facute din lucruri care nu se vad",adica atomi,as zice eu.Si mai vorbea cartea asta demodata si invechita,despre "rotocolul pamintului". o sfera ,as zice eu.Si asta cind celelalte popoare credeau ca lumea este de fapt un imens platou sprijinit pe niste elefanti,si daca mergi pina pe marginea acestuia ,cazi in abis.Ocarte scrisa de pastori,pescari,doctori,incasatori de impozite,oameni care au trait in perioade diferite ,unii nici nu se cunosteau intre ei ,si cu toate astea au scris o carte coerenta ,care a ajuns pina in zilele noastre.Ciudat ,nu? :roll:

.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 13 Iun 2010, 16:14

Ce cred ca vrea PescarNebun sa spuna este ca in cautarea adevarului putem alege sa cercetam rational lumea sau sa ne complacem in religie care pretinde ca ofera raspunsuri pe cand de fapt ofera doar ignoranta.

In biblie sunt scrise atatea lucruri incat daca ai timp, cauti si interpretezi ad-literam sau simbolic (dupa cum iti convine) suficient poti avea impresia ca da raspunsuri sau profetii. Totodata biblia nu e singura carte religioasa si crestinismul nu e singura religie de pe pamant. Si nici nu merita efortul de a presupune ca are vreo relevanta asa cum legendele olimpului n-au nicio relevanta in astronomie.

E o diferenta evidenta intre cineva care priveste niste dovezi si construieste ulterior o teorie si altcineva care construieste o teorie si apoi cauta doar dovezile care sa o sustina ignorand altele care ar infirma-o. Asta e diferenta dintre rational si irational. Nu merita efortul de a combate autenticitatea evenimentelor din biblie asa cum combaterea autenticitatii caprei cu 3 iezi n-are niciun sens.

Greutatea aducerii unor dovezi in sprijinul existentei unei divinitati cade in grija celor care pretind ca acea divinitate exista si nu invers. Nu avem nevoie de dovezi pentru a infirma ceva pentru care nu exista dovezi.

Dsignxxx
senior
senior

Mesaj de Dsignxxx » 13 Iun 2010, 16:47

Era un proverb romanesc: un nebun arunca o piatra-n balta si 10 destepti nu pot s-o scoata.
Cam asa e cu topicul asta: vine absolutpauar, da o duma si lasa o comunitate intreaga sa se certe. Noroc ca e un razboi virtual doar...

Cred ca sta absolupauar si rade de se prapadeste :twisted: Asta daca macar se oboseste sa citeasca ce se scrie...

nightfishing01
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nightfishing01 » 13 Iun 2010, 17:28

dupa nume cred ca e clona lu 'barbosu ala mare' :D
acu studiaza ce si cum si se gandeste si la PescarNebun :lol:

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 13 Iun 2010, 17:47

Ma intreb oare cum se gandeste la mine.....? Ca si asa tipul cand a fost pe pamant, nu a avut nici o femeie si era dubios de apropiat de Petru si Ioan..... :? :?
Deja incep sa nu ma mai simt in largul meu.....
Some people xxx for xxx, some people xxx for voracious prehistoric
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.

Scrie răspuns