Ne mai iubim tara??

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 12 Feb 2008, 12:11

imi place tara asta ca si teritoriu, ca geografie. dar nu-mi place ceea ce se intampla in ea. daca ar fi sa fac o lista, as face-o cu ce-mi place, ca n-as avea prea mult de scris :(
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

SF
veteran
veteran

Re: Fw: de ce trebuie as va mandriti ca sunteti ROMANI

Mesaj de SF » 12 Feb 2008, 12:35

Mugurstefan scrie:
SF, poti sa detaliezi ?
De Petrache Lupu de la Maglavit ( la fel ca si de Incidentul de la Tanacu ) am citit (vazut reportaj) doar cate un articol favorabil.Restul...
Ca daca e scrisa la 'shto, si pusa de tine la 'shto nu merita osteneala.
Sunt multe carti ce au aparut dupa 90 ce merita citite si te fac sa gandesti.
Mugur , nu-i la misto , imi pare rau ca nu tin minte cine a scris-o , singuru lucru care tin minte ii ca-i o cartuluie . Nu m-a uimit ciobanu ala , ci felu in care au reactionat cei din jur la vremea aia , si eu zic ca nu-i departe data . Nu cred ca ar fi fost posibil in multe alte tari europene .

Nu stiu ce fel de carti si la ce te uiti , io-s mai simplu de felu meu , insa la carti scrise de persoane de tipu ala de mai sus , cu inventatorii romani , sau care intodeauna au ceva asa mai deosebit de spus , si in multe cazuri au facut din asta o afacere , pentru ca au public , iti spun scurt ca eu nu pun botu .

Fir Intins!!!

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 12 Feb 2008, 13:51

SF scrie:
Mugurstefan scrie:
SF, poti sa detaliezi ?
De Petrache Lupu de la Maglavit ( la fel ca si de Incidentul de la Tanacu ) am citit (vazut reportaj) doar cate un articol favorabil.Restul...
Ca daca e scrisa la 'shto, si pusa de tine la 'shto nu merita osteneala.
Sunt multe carti ce au aparut dupa 90 ce merita citite si te fac sa gandesti.
Mugur , nu-i la misto , imi pare rau ca nu tin minte cine a scris-o , singuru lucru care tin minte ii ca-i o cartuluie . Nu m-a uimit ciobanu ala , ci felu in care au reactionat cei din jur la vremea aia , si eu zic ca nu-i departe data . Nu cred ca ar fi fost posibil in multe alte tari europene .

Nu stiu ce fel de carti si la ce te uiti , io-s mai simplu de felu meu , insa la carti scrise de persoane de tipu ala de mai sus , cu inventatorii romani , sau care intodeauna au ceva asa mai deosebit de spus , si in multe cazuri au facut din asta o afacere , pentru ca au public , iti spun scurt ca eu nu pun botu .

Fir Intins!!!
Ok, acum inteleg la ce faceai referire.
Dar filmul "Razboiul Stelelor" ti-a placut ??
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 12 Feb 2008, 14:17

Mugurstefan scrie: Dar filmul "Razboiul Stelelor" ti-a placut ??
Mi-a placut , cred ca am vazut doua parti , nu stiu insa daca foloseste , l-am vazut pe la vreo 12 ani . Si nu vad legatura .

Fir Intins!!!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 12 Feb 2008, 14:44

SF, esti cam pretentios! :wink:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

georges
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de georges » 12 Feb 2008, 15:00

Tara asta e asa cum e in primul rand din cauza celor care o locuiesc. Majoritatea romanilor mai au mult de tras si de invatat in privinta civilizatiei si educatiei, a moralitatii, a respectului. Si aici ma refer la toate etniile , la toti cetatenii romani.
Nu am avut intotdeauna conducatori slabi. Nu prea ma pricep la politica si la fenomene sociale, dar ce nu am putut intelege niciodata este, de ce imediat dupa `89 au ramas si raman inca la putere tot fosti comunisti, turnatori, profitori, sistemul juridic e asa cum e.
Iliescu de ce a fost votat in '92 ? Dar in 2000 ? :shock: Cine l-a votat ? Ce a fost in mintea celor care l-au votat? Si ce guvernanti am avut si avem. Halal. Ce parlament - halal. Ce deputati - halal.
De aceea anii de dupa revolutie au fost pentru Romania total diferiti fata de cei ai altor state fost comuniste.
Pana acum nu am votat la prezidentiale, poate am gresit, poate nu; singura motivatie a fost faptul ca nici un candidat nu mi-a inspirat incredere.
Pe cine urmeaza sa votati ?
Si da, din anumite puncte de vedere imi iubesc tara; din altele nu prea.

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 12 Feb 2008, 15:48

SF scrie:
Mugurstefan scrie: Dar filmul "Razboiul Stelelor" ti-a placut ??
Mi-a placut , cred ca am vazut doua parti , nu stiu insa daca foloseste , l-am vazut pe la vreo 12 ani . Si nu vad legatura .

Fir Intins!!!
Te cred.Pa bune. Te foarte cred.
Nici eu nu vad legatura intre film si felul in care au reactionat cei din jur, cand mergeau la film rauri de oameni.
Ca mie unul mi-a placut si l-am vazut la varsta de 13 ani.
Si l-am vazut ori de cate ori am avut ocazia.mie nu mi-e rusine sa recunosc.Ma rog, acum il vad cu alti ochi.Parol.
Si cica si cei din alte tari si meleaguri pe unde ai fost tu la fel au reactionat.
Si se mai vand si acum tot felul de obiecte ce tin de filmul ala, de la sabii Jedi pana la tricouri cu Vader si Parosul.
Evident , orice asemanare dintre Povestea Maglavit si Star War e adevarata si a fost indelung investigata.
Exista si diferenta.(:D )
Dar poate nu ar trebui sa punem botul la nimic. :?
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

AdrianS
junior
junior

Mesaj de AdrianS » 12 Feb 2008, 21:06

Ţară, ţară vrem ostaş! :wink:

Situl asta naste topice interesante, stimulative... :D Trec peste piaza rea de Iliescu pentru ca nu vreau sa-mi amintesc de patimile lui 90 si am sa va spun o povestioara:

Se facea ca era o tarisoara, vai de capul ei, boierii care detineau pamantul il imparteau in fiecare inceput de an celor ce doreau sa-l lucreze. Rumânii, caci asa se numeau taranii aceia (iobag, ca sa se inteleaga exact ce insemna rumân) isi luau cate o parcela din care incercau sa-si hraneasca familiile si sa-si plateasca si darile, care erau foarte multe. Ei bine, intr-un an se gasi un ruman din asta care ce credeti ca-i trecu prin cap? Ia sa iau eu mai mult pamant, isi zise el... si asa si facu, boieru n-avea treaba, ii dadu cat a vrut muschii rumanului. Bai, si ce credeti, a scos asta de pe pamantul ala cat toti rumanii ceilalti la un loc... ba chiar mai mult. dar nu apuca sa se bucure de recolta ca i-au luat-o! Cine? Oamenii boierului, fireste. Povestea asta se repeta in tot "evul mediu" valah, chit ca e vorba despre oamenii boierului sau de ai judetului. Niciodata nu se revolta nimeni! cate unul pe secol se haiduceste si aluia, care de fapt este un bandit nenorocit, i se fac cantece, balade, care il fac erou...

Asta e, fratilor! Daca s-ar fi revoltat si-i luau gatul s-ar fi gandit mai bine inainte sa-i mai prade pe tarani... Mai praduiau un taran doi, mai luau si ei gatu altuia, sa vezi ce s-ar fi schimbat lucrurile si-n tara asta. In timpul asta englezoii aveau habeas corpus, noi n-avem nici acum, in secolul XXI. :wink:

Bey, oricum, am mai avansat ceva, in sec XI in vest aveau tancuri, cavalerii inzauati :D , noi nici macar nu existam...

V-ati gandit ce s-ar intampla daca am distruge autobuzul/tramvaiul sau troleibuzul exasperati ca a venit arhiplin dupa o ora? Dar daca am rupe capul mecanicilor de la metrou din acelasi motiv? Ma gandesc ca n-ar fi rau sa mai alergam si cate un primar doi pe zi, stiu si eu... sau sa spargem geamurile prezidentiale de fiecare data cand suntem speculati de cartelurile ce ne conduc economia, sau, mai stii, sa dam foc cladirii guvernului, asa, doar pentru ca nu suntem multumiti de felul in care ne conduc... of, vise, asta nu-i poporul meu... e altul... ia sa vedeti voi ce s-ar schimba atunci conducatorii...

Exista un singur lucru care-i poate face pe oameni sa fie mandri de Tara si de Neamul lor, BUNASTAREA! Asta trebuie sa fie singurul scop al conducatorilor, al oricaror conducatori.

ps.cineva mai sus spune un lucru senzational, nu avem nevoie de pamantul Moldovei de peste Prut ci de moldoveni. Asa e, prietene, avem nevoie de 2 milioane de basarabeni, imediat. Sange proaspat si puternic, sa schimbe natia, s-o improspateze.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 12 Feb 2008, 23:52

Mugurstefan scrie: Si se mai vand si acum tot felul de obiecte ce tin de filmul ala, de la sabii Jedi pana la tricouri cu Vader si Parosul.
Evident , orice asemanare dintre Povestea Maglavit si Star War e adevarata si a fost indelung investigata.
Exista si diferenta.(:D )
Dar poate nu ar trebui sa punem botul la nimic. :?
Stefane , vorbim limbi straine se pare . Ca sa fie mai clar , nu cred ca in Franta , de ex. , in aceasi perioada ar fi putut avea loc o minune tip aia de la Maglavit . La acea reactie ma gindeam , ca oamenii nu ar fi pus botu , insa la noi a fost posibil , la fel ca si caritasu de la Cluj in 92-93 .
Ca aia au vindut souvenirs si apa sfintita cu prileju asta ii alta treaba , da eu nu ziceam de asta .

Fir Intins!!!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 13 Feb 2008, 00:18

Baieti, pun pariu ca daca va torn o poveste cum ca am fost ieri la Dunare si am pescuit un pestisor de aur care mi-a ordonat sa il eliberez si in schimb mi-a garantat ca voi deveni cel mai bogat, mai iubit de femei, mai talentat si mai inmteligent om de pe terra, o sa ma creada cam 70% din pescarii de pe forum (chiar si Gerula), ceea ce atesta ca sindromul Maglavit e inca activ! :lol:
Dar daca v-as povesti ca a aparut brusc Sf Petru si mi-a atins cu mana lui lanseta? Vedeti asadar unde duce superstitia si obscurantismul... Acum , fiti pe pace! Nu am prins pestisorul de aur, vi-l las voua!

Scrie răspuns