Ne mai iubim tara??

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 11 Feb 2008, 09:12

Frati pescari! Constat cu MARE mahnire ca unii dintre cei de pe aici au mari frustrari in legatura cu iubirea de glie, dragostea de popor, f-----a de mama si alte chestii. Topic de claca, sau de cafenea, cum unora dintre voi le face placere sa auda, cu subiecte aproape sinistre, similare cu "ne mandrim ca suntem romani", "cine-si iubeste mai mult tara" "tara mandra, plai de dor, "tara tara vrem ostasi" etc etc etc. Unii dintre voi acuza conducatorii, ca cica's slabi. Dar in afara de bulibaseala aia din 89', la care unii probabil aceiasi dintre voi erati pe vremea aia friguroasa pe tzeava sub forma de mici si nazdravani spiridusi cu cap si coada, cine, cand, unde, si-a mai exprimat dorinta de a inlatura de la guvernare o haita de incompetenti? Conducatorii sunt slabi! Aiurea! Cititi istoria oameni buni! Un conducator este nimic fara poporul sau! Aveti idee cine a scris desteptaciunea asta? Aha....vreti sa fim mai multi: multi da' prosti! cum spunea un mare talent al comediei. Sa fie lume multa, ca la balci, ce gura ma-sii. Sa fie mici, bere si lautari daca se poate. Sau sa ne cante Orban! Lume multa, oameni putini! Aveti idee de ce isi iubesc americanii tara? Pentru ca guvernul le acorda tot felul de facilitati, unele chiar la discretie. Au costuri permisive in raport de venituri, au stimulente, au educatia necesara pentru a fi capabili de un asemenea sentiment: iubirea de tara! Ce avem noi? Avem un guvern de carton, autoinfiintat, cu idioti care-si zic politicieni, cu buzunarele pline de PICATURA, ca nu cumva sa-si piarda scaunele. Stau cu ele lipite de ***, daca-mi intelegeti subtilitatea (sic!?!)
Ne-am obisnuit sa ne plangem de mila si sa ne autovictimizam. Stam cu frica de garda financiara, de directia de finante, de politia p--ii care mai are hat hat de "studeat"...ce sa faca, cum sa faca, de ce sa faca? dar daca...Apropos...urmariti emisiunea aia incendiara 112? Ma kc pe mine de emotie cand il vad pe Sabbath ala intr-o disperare fara margini, in periplurile sale printre rromi adik tzigani jegosi (nu-i discriminare, e un adevar), si in care prezinta "za rialiti shou" cu melitzieni cu sepcile alea de chinezi constipati, toti cu borsetele sau clipboardele la supt-brat facand investigheatzii, de zici ca's de la controlul si recensamantul animalelor. Mare noroc cu SPIR-ul, ca altfel erau haliti... Vai lume! Si iar vai!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 11 Feb 2008, 09:17

Stiti ce ma intreb eu vazand postarile voastre, dragi "patrioti" pescari?
Oare o fi existand macar o tehnica de pescuit specific romaneasca pe care sa o putem "breveta" si sa se integreze in brandul de tzara al Romaniei? Macar o tehnica, un stil, care sa ne scoata in evidenta si sa spuna italianul, francezul - am pescuit si eu "a la roumaine" asa cum zice "pescher a l'angliase, a la bolognaise" etc. :lol: :lol: Dar evident sa fie ceva legal nu faze cu dinamita, curent, brusture etc. Ma gandesc la o tehnica traditionala si totusi civilizata!
Aveti vreo idee in sensul asta. Daca identificam asa ceva, se poate pune o imagine cu un asemenea pescar roman pe emblema Federatiei Romane de Pescuti Sportiv (sau cum s-o fi numind ea). :D

alexc
utilizator constant
utilizator constant

Re: Ne mai iubim tara??

Mesaj de alexc » 11 Feb 2008, 12:50

ionutz_gr scrie:
cat despre Romania..puteam fi o natiune puternica..dar am avut intotdeauna conducatori slabi...
Am avut intotdeauna conducatori slabi?! :shock:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 11 Feb 2008, 12:56

lasal in pace k baiatu a chiulit la orele de istorie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sasekile
junior
junior

tara noastra

Mesaj de sasekile » 11 Feb 2008, 13:55

Dragii mei, la 27 de ani am destula experienta de viata incat sa pot spune ca la noi se sufera de boala numita "sefie" la greu,fiecare isi doreste sa fie sef undeva,ori pe balta,ori la munca,orice numai sa iasa cu ceva in fata.

Tara de vedete,cam asta e la noi.
si e rau ca e asa. :wink:

Care sa iasa in fata mai repede,daca vrea tot omul treaba asta?

SF
veteran
veteran

Re: Fw: de ce trebuie as va mandriti ca sunteti ROMANI

Mesaj de SF » 11 Feb 2008, 14:00

Mugurstefan scrie:

Continuarea articolului e aici: http://fobii.blogspot.com/1988/05/un-ar ... espre.html
Va recomand " Minunea de la Maglavit " , o cartulie scrisa de nu stiu cine , foarte-foarte interesant !!! Cel putin aflam nivelu la care eram in ... pare greu de crezut.....1935 !

Fir Intins!!!

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 12 Feb 2008, 10:34

Eu unul sunt mandru ca sunt Roman si imi iubesc tara!
Ma bucur ca m-am nascut si traiesc aici.
Ma bucur ca e o tara care te tine mereu in priza...nu poti sa lasi garda jos.
Sunt mereu alert si tot mi s-a furat sapca din cap, geanta din masina, portofelul din buzunar si pestele din juvelnic.
In cate tari autointitulate civilizate mai dormi cu bata la cap(daca nu acasa, in masina sau in cort...dar sigur fiecare roman are vreu obiect contondent la indemana) ?!

Am umblat prin cateva tari din lumea asta...pe vreo 3 continente...si lumea e linistita, calma, relaxata.
E Nashpa...m-am simtit haituit...cum se poate sa nu vrea nimeni sa nu-ti dea vreo tzeapa?! Vroiam acasa... :lol:
Spining....Prea bun ca sa fie light...

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 12 Feb 2008, 11:02

HellRAISER scrie:lasal in pace k baiatu a chiulit la orele de istorie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:D , Da si mai ramanea sa adauge:" ASL , pls" !

asa , ca pe mIRC !
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Mugurstefan
veteran
veteran

Re: Fw: de ce trebuie as va mandriti ca sunteti ROMANI

Mesaj de Mugurstefan » 12 Feb 2008, 11:08

SF scrie:
Mugurstefan scrie:

Continuarea articolului e aici: http://fobii.blogspot.com/1988/05/un-ar ... espre.html
Va recomand " Minunea de la Maglavit " , o cartulie scrisa de nu stiu cine , foarte-foarte interesant !!! Cel putin aflam nivelu la care eram in ... pare greu de crezut.....1935 !

Fir Intins!!!
SF, poti sa detaliezi ?
De Petrache Lupu de la Maglavit ( la fel ca si de Incidentul de la Tanacu ) am citit (vazut reportaj) doar cate un articol favorabil.Restul...
Ca daca e scrisa la 'shto, si pusa de tine la 'shto nu merita osteneala.
Sunt multe carti ce au aparut dupa 90 ce merita citite si te fac sa gandesti.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Mugurstefan
veteran
veteran

Re: tara noastra

Mesaj de Mugurstefan » 12 Feb 2008, 11:19

sasekile scrie:Dragii mei, la 27 de ani am destula experienta de viata incat sa pot spune ca la noi se sufera de boala numita "sefie" la greu,fiecare isi doreste sa fie sef undeva,ori pe balta,ori la munca,orice numai sa iasa cu ceva in fata.

Tara de vedete,cam asta e la noi.
si e rau ca e asa. :wink:

Care sa iasa in fata mai repede,daca vrea tot omul treaba asta?
Si ce e asa de rau sa fii sef, sau propriul tau sef??

Singurul avantaj ca sa nu fii sef e ca exista riscul ca intr-o zi sa canti Blues adevarat. Precum negrii pe plantatiile de bumbac .... :idea:
Mugur Dixit !

Scrie răspuns