mecanic si piese pentru nissan pathfinder 1990
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Stiu pe cineva care are de cativa ani un Patrol de-ala lung cu fix acelasi motor. Nici el n-a vrut sa creada la inceput ca masina poate lua normal peste 20%. Daca o plimba prin centru n-o sa coboare sub 20% niciodata, si 20% o sa aiba doar cu filtru de aer si bujii noi. 15%-17% ia prin oras un 350ZX care are cu o tona si ceva mai putin, asta daca nu dai in el
.

Cu lacrimi Bastus!
- costica_fishing
- veteran
@dan: nu ca as fi vreun espert la treaba cu gazu', dar la masina aia nu cred ca tre sa iti faci griji de uzura motorului!
motoru' ala tre sa tina 350.000 - 400.000 km lejer. Parerea mea!
Aia pe care pedalam io in fac avea (atunci) cam 240.000 si proprietarul imi explica cum ca la masina aia se schimba uleiul la 40.000 km
Iti dai seama de ce intretinere avea parte. era folosita (predominant) la carat materiale de constructii si in regimul asta a facut cam 100.000 km. Dupa care a disparut din viata mea!
Iar cu uzura la functionarea pe gaz, intreba ceva taximetristi. Cica scaunele de la supape ... in timp ...bla bla.
in timp inseamna peste 100.000 km. In care timp, din diferenta la pret dintre gaz si benzina scoti banii si pe instalatie si pe masina ...si pe barca
si pe motor
@marinescu: coane, daca masina merge pe gaz, injectoarele nu functioneaza. Cel putin la instalatiile astea, pentru muritorii de rand. Adica la Cielo & stuff... Gazul intra, cu permisiunea dvs, ca un gaz, si nu mai trebe pulverizat.
25% e MULT. in oras, scoate tractiunea integrala! Da nu din mers!
De un Golf Country diesel nu ati auzit de vanzare?
motoru' ala tre sa tina 350.000 - 400.000 km lejer. Parerea mea!
Aia pe care pedalam io in fac avea (atunci) cam 240.000 si proprietarul imi explica cum ca la masina aia se schimba uleiul la 40.000 km

Iar cu uzura la functionarea pe gaz, intreba ceva taximetristi. Cica scaunele de la supape ... in timp ...bla bla.
in timp inseamna peste 100.000 km. In care timp, din diferenta la pret dintre gaz si benzina scoti banii si pe instalatie si pe masina ...si pe barca
si pe motor

@marinescu: coane, daca masina merge pe gaz, injectoarele nu functioneaza. Cel putin la instalatiile astea, pentru muritorii de rand. Adica la Cielo & stuff... Gazul intra, cu permisiunea dvs, ca un gaz, si nu mai trebe pulverizat.
25% e MULT. in oras, scoate tractiunea integrala! Da nu din mers!

De un Golf Country diesel nu ati auzit de vanzare?
near the beer
Nu e chiar asacostica_fishing scrie:

Daca i-a luat 25 prin centru cu 4x4 cuplat i-a luat putin.

Cu lacrimi Bastus!
injectoarele de benzina raman fara alimentare in momentul in care se cupleaza instalatia GPL ......intra in functiune un fel de injectoare paralele de gaz care nu tacane ci fasaieGerula scrie:Nu e chiar asacostica_fishing scrie:
@marinescu: coane, daca masina merge pe gaz, injectoarele nu functioneaza. Cel putin la instalatiile astea, pentru muritorii de rand. Adica la Cielo & stuff... Gazul intra, cu permisiunea dvs, ca un gaz, si nu mai trebe pulverizat.. La injectia electronica de benzina, injectoarele deschid si inchid in functie de comanda primita de la ECU. Oricum, lasa-l pe marinescu, a dat aici ineptii cat pentru doua vieti.
Daca i-a luat 25 prin centru cu 4x4 cuplat i-a luat putin.

Singura functie care se suprima la Electronic Control Unit (ECU) este comanda injectoarelor....asa vad eu un montaj de bun simt..... caci s-ar putea ca unii sa monteze GPL-ul si sa puna un contact care opreste doar pompa electrica de benzina lasand injectoarele de benzina sa rumege pe uscat

Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....
nu mergeam 4x4 evident
26 a luat asa, mers la sto prin oras, ce-i drept la ore de varf
in week-end mai fac un drum cu ea pana la giurgiu si o sa vad ce mai zice...
26 la mine mi se pare mult pt. ca unui prieten un grand cherokee cu motor de 5,2 ii lua 23 in oras....
sa fie oare injectia asta batrana de pe ea de vina ? ca mai am una, tocmai data jos de pe un motor spare
oricum tre sa-i pun gaz, si daca ocoleste injectia masinii e si mai bine.....
cat ar trebui sa consume pe gaz, afara/in oras ?
consumul depinde de reglajul lor ?
ref. la rezervorul de gaz, merge un 40 l, acuma sunt peste tot statii care au GPL

26 a luat asa, mers la sto prin oras, ce-i drept la ore de varf
in week-end mai fac un drum cu ea pana la giurgiu si o sa vad ce mai zice...
26 la mine mi se pare mult pt. ca unui prieten un grand cherokee cu motor de 5,2 ii lua 23 in oras....
sa fie oare injectia asta batrana de pe ea de vina ? ca mai am una, tocmai data jos de pe un motor spare

oricum tre sa-i pun gaz, si daca ocoleste injectia masinii e si mai bine.....
cat ar trebui sa consume pe gaz, afara/in oras ?
consumul depinde de reglajul lor ?
ref. la rezervorul de gaz, merge un 40 l, acuma sunt peste tot statii care au GPL
Consumurile sunt destul de apropiate, e vorba de masini cu masa similara. As zice ca ala nu prea circula pe la ore de varf, de scotea 23. Conteaza mult pe unde si la ce ora mergi prin oras, una e sa prinzi 3 stopuri pe Calea Grivitei in cativa kilometri si alta e sa te tarasti bara la bara de la Romana la Universitate in jumatate de ora
.
Ti-am mai zis, cauta owner's manual si vezi ce consumuri sunt indicate acolo pentru aceasta motorizare. Macar n-o sa te mai framante gandul ca are masina ceva
.

Ti-am mai zis, cauta owner's manual si vezi ce consumuri sunt indicate acolo pentru aceasta motorizare. Macar n-o sa te mai framante gandul ca are masina ceva

Cu lacrimi Bastus!
- costica_fishing
- veteran
@dan: nu mi se pare o solutie sa pui rezervor de 40 de l. De fapt mi se pare total nepotrivit la masina aia.
Rezervorul de GPL se umple 80%. Al meu de de 60 l si intra in el cam 48 (sistem de siguranta). In ala de 40 l o sa intre 32l.
Consumul o sa fie cam cu 10 - 15% mai mult in litri. Mai pe scurt, nu cred ca o sa ia sub 17-18 de gaz nici la vale
In oras - posibil si 30
Mi sa pare aiurea sa ai o autonomie de 150 de km, si asta ca sa castigi in portbagaj loc de o galeata. Io zic ca e loc in spate. Oricum nu se compara cu Polo.
Rezervorul de GPL se umple 80%. Al meu de de 60 l si intra in el cam 48 (sistem de siguranta). In ala de 40 l o sa intre 32l.
Consumul o sa fie cam cu 10 - 15% mai mult in litri. Mai pe scurt, nu cred ca o sa ia sub 17-18 de gaz nici la vale

Mi sa pare aiurea sa ai o autonomie de 150 de km, si asta ca sa castigi in portbagaj loc de o galeata. Io zic ca e loc in spate. Oricum nu se compara cu Polo.

near the beer