mecanic si piese pentru nissan pathfinder 1990

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 06 Noi 2006, 23:50

Eu credeam ca te refer la GAZ-ul jipan rusesc, adica ghe-a-ze. Ala da tractor.

Despre gaz(GPL) eu nu vreau sa aud. Si-asa mi se face paru maciuca cand stiu cati taximetristi umbla ca bombele prin bucuresti. Frare put la aia a gaz dar nu fac nimic, cine stie ce scapari au (de la motor nu de la burta) si fac poc.

Vorba lu adiwolf, motorina e sfanta. Chiar daca nu bagi la juma de pret ci numa OMV Premium Diesel ca mine :)
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 06 Noi 2006, 23:56

mihaimircea scrie: Vorba lu adiwolf, motorina e sfanta. Chiar daca nu bagi la juma de pret ci numa OMV Premium Diesel ca mine :)
mircea,
stai linistit frate ca si eu bag in a mea tot ca si tine,dar vob ca pt masina aia cu motor de tractor si mai ales pt ce a luato Dan merge sa bagi si de la camionagii.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 07 Noi 2006, 00:11

cand mi-am luat masina am facut ceva calcule si nu merita sa dau mii de € in + pe o masina pe motorina decat daca faceam nu stiu cate jde mii de km pe an
am tinut cont si de reviziile mai scumpe si mai dese la dieseluri :!:
masina a fost noua deci am exclus varianta cu motorina de la camionagii.
oricum masina e pe benzina asa ca discutam aiurea
daca Pathfinderu e folosit doar pt. pescuit tre sa faci un calcul sa vezi in cati km ti se amortizeaza investitia initiala din economia la consum da nu prea cred ca iese in fav. gazului daca nu circuli mult

Poate-ti iese ca tre sa te duci mai des la pescuit
:lol:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 07 Noi 2006, 09:04

calculul la kilometrii si reducerea de costuri mi-l fac eu, presupunand ca pot sa aproximez exact consumul pe gaz

intrebarea mea batea mai mult spre partea cu uzura crescuta, etc....

MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MARINESCU ADY » 07 Noi 2006, 09:32

danr scrie:calculul la kilometrii si reducerea de costuri mi-l fac eu, presupunand ca pot sa aproximez exact consumul pe gaz

intrebarea mea batea mai mult spre partea cu uzura crescuta, etc....

Cu timpul se distrug supapele, scaunele datorita exploziilor mai puternice din camera de ardere (dar si astea se pot rectifica la maxim 2 mil). O alta teorie pe care am auzit-o se referea la distrugerea segmentilor datorita nelubrifierii in timpul arderii (arderea este pe uscat). Daca masina este pe injectie cu timpul se distrug injectoarele (incep sa bata) la faza asta sa nu ma contrazica nimeni ca am vazut cu ochii mei la un Espero, in timp ce mergi apare un tacanit in ritmul motorului.
Cam asta ar fi tot din ceea ce stiu, oricum ai grija cu GPL-ul doarece instalatiile, marea majoritate fac figuri.

Ady

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 07 Noi 2006, 09:57

Eu inclin sa fiu de acord cu Ady la partea cu uzura.
Daca era intr-adevar fiabila chestia cu GPL ma intreb oare de nu le echipeaza asa producatorii (sunt unele exceptii parca). motoarele alea sunt construite sa mearga cu benzina
Nu-s mecanic de meserie si tocmai de-aia nu sunt adeptul improvizatiilor mai mult sau mai putin artizanale si "contra naturii" :D
de exemplu, in manualul masinii mele scrie f. clar sa nu bag in ulei aditivi gen Dura lube. in schimb, daca vezi reclama cazi pe spate ce miraculoasa e chestia aia, mere motoru fara ulei :roll:

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 07 Noi 2006, 10:07

Tavi scrie:Eu inclin sa fiu de acord cu Ady la partea cu uzura.
Daca era intr-adevar fiabila chestia cu GPL ma intreb oare de nu le echipeaza asa producatorii (sunt unele exceptii parca). motoarele alea sunt construite sa mearga cu benzina
Nu-s mecanic de meserie si tocmai de-aia nu sunt adeptul improvizatiilor mai mult sau mai putin artizanale si "contra naturii" :D
de exemplu, in manualul masinii mele scrie f. clar sa nu bag in ulei aditivi gen Dura lube. in schimb, daca vezi reclama cazi pe spate ce miraculoasa e chestia aia, mere motoru fara ulei :roll:

ce masina ai, Tavi? aia au ceva cu duralube, cred. eu, din cate stiu este cel mai vandut aditiv comercial.
in varianta in care esti din Sibiu, of course... :lol:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Noi 2006, 10:09

dar de ce nu e indicat sa bagi dura lube ?
ce poate sa-i faca rau ?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 07 Noi 2006, 10:25

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 07 Noi 2006, 10:26

Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

Scrie răspuns