Mathias from Austria

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 29 Oct 2007, 13:54

eugen scrie:ce sa-i faci, e ca-n viata. :)

SF s-a prins cu mult inaintea mea, eu am zis sa mai asteptam niste confirmari, sa ne bucuram de dril.

vezi ca-ti dau un prv

prv e proces verbal? in cazul asta ti-am dat si io unu :D
ti-ai dreacu cu ip.urile voastre, nu mai poate omu sa mearga pe burta ca bungheala-i gata :twisted: :lol:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 29 Oct 2007, 14:54

ssshh...las-o asa sa vedem urmarea. :D

Alex_
senior
senior

Mesaj de Alex_ » 29 Oct 2007, 19:16

Nu prea stiu ce zice omul, dar sa verifice :lol:. In fond, conform celor aratate pana acum, era normal ca odata terminate argumentele sa treaca la chestii de-astea.
Am doua nedumeriri: de unde a dedus Beria din Pantelimon ca n-am prins in Germania :lol:, si ce-l face sa creada ca trebuie vreo pila ca sa iei PG-ul intr-o zi? Care PG il da Politia de Frontiera, institutie usor diferita de Politie :roll:.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 29 Oct 2007, 19:47

ce este beria de pantelimon? fara misto habar n-am

la partea cu pg-ul iti voi raspunde maine, acum am un pic de treaba.

Alex_
senior
senior

Mesaj de Alex_ » 29 Oct 2007, 19:50

Dar totusi lumineaza-ma si pe mine cine crezi ca sunt, sa nu raman in bezna ignorantei.

E Beria, nu beria, google it.

mirceaef
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mirceaef » 30 Oct 2007, 09:22

Alex_ scrie:Dar totusi lumineaza-ma si pe mine cine crezi ca sunt...
daca esti cumva gerula, am si eu o rugaminte, mai treci pe la "bancuri" ca de cand te-au ejectat de pe forum lancezeste rau topicul respectiv.
scuze daca nu esti gerula.
Carping Club

Alex_
senior
senior

Mesaj de Alex_ » 30 Oct 2007, 10:47

Stai ca astept raspuns de la Beria din Pantelimon :lol:. Sau el sugerase ca eu as fi Gerula?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 30 Oct 2007, 11:24

:)) nu sunt chiar atat de curios.

http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=4662

aici gasesti o pozna a paginii din permisul meu cu pg-uri pe ultimii trei ani, pare rau ca nu admite site-ul rezolutie mai bun. in principiu daca dai mult zoom o sa vezi datele eliberarii in fiecare an.

vei putea deduce o oarece lipsa de consecventa a autoritatilor, dat fiind ca imediat ce se elibereaza permise imi fac si pg automat anual. in 2005 abia prin mai am reusit. de asemenea, se poate deduce si ca legea nu m-ar lasa nici daca as vrea eu sa merg la avat pe frontiera in ianuarie anul viitor.

apropo, de unde stii tu ca dau la avat? n-am mai scris de luni de zile pe forum cu exceptia catora posturi la misto pe topicul asta si in plus chiar n-ar avea sens in ianurie fiindca nu prea te poti apropia de apa decat prin port. se vede ca ai mers pe diguri iarna si primavara doar anul asta.

te-as sfatui sa nu te dai grande ca stii cu ce se mananca pescuitul pe zona de frontiera fiindca nu-i mereu ca anul asta, risti sa te uzi nasol la sosoni daca nu ai tractor in dotare. sunt ani cand abia poti incepe prin iunie.

oricum in ianuarie te-as sfatui sa dai la crap si caras daca vrei sa iei ceva, ca la salau oricum nu te-ar tine sage-ul din dotare sa tii jigul unde trebe. e o tzara cam multa apa. iar avat ai cam o sansa la mie sa gasesti si e chestie care nu poate fi batuta in cuie, anul asta si vara pe caldura si nu erau pe zona asta deloc.

acuma sigur, cum merg de ceva mai multi ani decat se vede pe permis (a fost schimbat nemaifiind loc de vize), ma mai stiu cu baietii din politia de frontiera si inteleg si ei ca mai dureaza pana iese legea pescuitului in monitorul oficial deci pot da cam oricand, asa ca invitatia ramane valabila pentru primavara.

dar aia o putem face noi, nu un pescar strain caruia i-ar fi cam imposibil sa se descurce cu politia de frontiera, multumesc de asemenea ca ai subliniat diferenta dintre cele doua institutii, o dovada de mare redundanta, da probabil vroiai sa te inteleaga si tribuna oficiala ca mie imi trebe explicate bine niste lucruri pe care nu am de unde sa le cunosc, aham.

micul detaliu pe care tin sa il subliniez, in toti anii astia de cand merg eu pe zona de frontiera giurgiu sau oltenita, cumva m-am lovit de o procedura cretina si mi-a fost intotdeauna imposibil sa imi scot pg-ul intr-o zi. in primul rand ca n-ai avea cum, este foarte putin probabil sa poti viza permisul la ajvp sau alta asociatie si sa poti ajunge sa-l depui si la politia de frontiera in timpul programului celor doua institutii. pana anul trecut mai era si o alta institutie tot de stat, unde trebuia sa mergi sa achiti taxa de pg.

banui ca tu circuli pe sub pamant si te descurci cu traficul sa le pupi pe toate intr-o zi, lasand si asta deoparte, absolut in fiecare an a trebuit completata o cerere si depusa, urmand ca stampiluta idioata sa o regasesc pe permis dupa un numar de zile, cand am fost chemat sa il ridic.

asta este mersul treburilor si asa se face. mai putin anul asta, cand am apelat la ceva cunostinte, lucru de care ti-ai da seama daca ai corela data stampilei cu cea a publicarii legii, a stabilirii tarifelor de pescuit si a eliberarii permiselor, lucru musai daca vrei pg. in cazul ultimei stampile nu se pupa, fiindca in tara asta se poate orice.

pentru un pescar strain, am o vaga senzatie ca n-ar parea asa de usor sa se conformeze sistemului. chiar te rog sa-mi indici - ca mare expert in google si cultura de cartier ce te afli - cam unde pe net poti gasi in limbile de circulatie indicatii clare ca sa stie un strain interesat de pescuit in apele romanesti cum sa se descurce. fie ele si teritoriale, ca e mai simplu.

sf caruia ii zici ca nu stie sa se exprime cu tupeu ti-a dat niste linkuri ca sa vezi ca astfel de pagini exista pe la altii.

in concluzie, draga prietene, nu-ti fa iluzii ca m-ai lasat fara argument. mai bine mijeste-ti ochisorii si remarca ca inca asteptem sa intelegem unde ai fi dat tu vreun argument concret si nu doar simple declaratii infumurate unde nu dovedesti decat ca habar n-ai despre ce vorbesti, insa iti place tare mult sa te bagi in seama, indiferent ca stii sau nu despre ce se discuta.

sa nu fie de la ochelarii de cal. google that. he he he

altfel, bine, sanatos, ceva capturi remarcabile anu asta?

Alex_
senior
senior

Mesaj de Alex_ » 30 Oct 2007, 20:43

Ai un apetit deosebit pentru posturi kilometrice, dar n-ai raspuns inca la intrebarea pe care ti-o pusesem mai sus. La minunile spuse despre PG (traficul infernal din Oltenita si altele de acelasi gen :lol: ) iti raspund pe urma, in limita timpului.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 31 Oct 2007, 13:54

scriu mult pentru ca tastez foarte repede, defect profesional. iar de raspuns, raspund doar la ce-mi convine, exact la fel ca tine. care-i problema? important e sa ne simtem bine, vorb-aia..

astept mai multe argumente si mai putina vrajeala, please. :D

Închis