@Leba - Baietii care umbla cu Land Cruiser-uri daca folosesc slick-uri ma indoiesc ca nu raman impotmoiti, poate vroiai sa spui Mud Terrain-uri, iar in Carpat Trophy masini ca Samurai-ul, Lada Niva, etc, masini mici compacte cu unghi de atac f. bun se tin foarte bine, chiar dk au motorizari mici pe benzina, nici nu au nevoie de cuplu f. mare la cat de usoare sunt.
La fel, sunt foarte multe V8-uri si V6-uri(Land Cruiser, Pajero, Discovery, Range, etc) in competitia interna de off-road si te asigur ca, chiar dk sunt pe benzina nu au probleme cu cuplul. Intr-adevar pentru offroad adevarat cea mai tare motorizare e pe Land Cruiser, motorul de 4,2 litri turbo diesel, cu un cuplu enorm, peste 700 Nm, dar sunt situatii in care esti dezavantajat de ditamai cazanu` de 3 tone si....eu, de exemplu, am avut un Vitara de 2l, benzina, scurt, nepreparat de offroad, cauciucuri de strada si am un prieten cu Discovery 2 preparat full pt. offroad, au fost situatii in care io am iesit si el ....si-a agatat whinch-ul de mine ca sa iasa

...a fost si invers...