Masinile noastre

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 29 Oct 2007, 18:52

@ ovidiu

O masinuta faina, de mers la pescuit si nu numai, cam in pretul pe care il zici tu, este suzuki ignis. Are garda la sol bunicica, este si cu motor diesel, are si 4x4 dar numai pe benzina. Io demult ma tot gandesc sa iau una, sa vad cum imi ies itele ca poate dupa sarbatori chiar ma bag la un ignis 4x4, asa, de mers la pescuit.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 29 Oct 2007, 20:46

zvic scrie:@ ovidiu

O masinuta faina, de mers la pescuit si nu numai, cam in pretul pe care il zici tu, este suzuki ignis. Are garda la sol bunicica, este si cu motor diesel, are si 4x4 dar numai pe benzina. Io demult ma tot gandesc sa iau una, sa vad cum imi ies itele ca poate dupa sarbatori chiar ma bag la un ignis 4x4, asa, de mers la pescuit.

asta nu pot intelege la un hibrid SUV sau ce e Ignisu'. Cum adica 4x4 numai pe benzina? mi se pare amatorism desi sunt relativ strain de piatza 4motion vehicles, nu sunt chiar un profan si ma consider un sofer imapatimit, chiar si de off-road.(evident, cu jeepul de la firma, dacia break sau papuc :) )
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Vali Vesa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Vali Vesa » 29 Oct 2007, 21:26

leba scrie:... Cum adica 4x4 numai pe benzina? ...
masina si implicit motorul sunt foarte mici. un motor capabil cat de cat sa faca fata unei tractiuni integrale este cel pe benzina, cel diesel la aceeasi capacitate nu face fata... mai bine cu caruta :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 29 Oct 2007, 21:40

leba scrie:
zvic scrie:@ ovidiu

asta nu pot intelege la un hibrid SUV sau ce e Ignisu'. Cum adica 4x4 numai pe benzina? mi se pare amatorism desi sunt relativ strain de piatza 4motion vehicles, nu sunt chiar un profan si ma consider un sofer imapatimit, chiar si de off-road.(evident, cu jeepul de la firma, dacia break sau papuc :) )
E asa si nu-i asa. O data ca suzuki ignis nu e ceea ce se cheama masina de off-road. E mai mult de sosea, cu oarece abilitati off-road.
Mai aveau cei de la Suzuki un model care mi se pare excelent pt. off-road, Samurai. Din cate stiu motorizari doar pe benzina. Succesorul, Jimny tot benzina.
+ argumentul de mai sus cu masini mici = motorizari mici = benzina.
+ ca modele cu pretentii serioase de off-road au motorizari si pe benzina.
Ca la masinile mari off-road motorizarea diesel are avantaje, ea alta discutie. Dar si cu benzina merg f. bine, nu inseamna neaparat amatorism.
No, leba, te dai batut?
:lol:

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 29 Oct 2007, 21:57

ntzz, nu ma dau, no.
1.io am zis hibrid suv si nu off road. la off road sunt cateva care merita cu adevarat titulatura, suzuki nu cred ca a facut pasul asta.
2. ignis are un motor mic? inseamna ca e de calibru mic adica spatiu interior compromis; ori daca au facut si un motor diesel a trebuit sa fie pe masura masinii, unul mare o distrugea ceea ce iarasi e compromis.
3. modelele cu pretentii care fac off-roaduri pe benzina sunt ori europenii care s-a trezit producatori peste noapte in vederea profiturilor( stiti voi care, nu-i numesc ca ma cheama in giudecata!) ori americanii carora nu le pasa de 1 dolar galonu de combustibil :)
4. imi cer scuze pt. cuvantul "amatorism", a fost cam dur cu niste pionieri cum sunt cei de la suzuki.
Eu pur si simplu nu pot asocia off-roadul cu benzina, mi se pare o combinatie costisitoare si lipsita de cuplu. :D

da, cred ca e frustrant sa nu ai putere la un diesel, am trait experienta cu dacia papuc :roll:
East Spinning Team

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 29 Oct 2007, 21:59

Tavi scrie:
Mai aveau cei de la Suzuki un model care mi se pare excelent pt. off-road, Samurai

am vazut ce'i poate roata unui samurai pe niste trasee pline de noroaie pe undeva prin harghita :twisted: am, prin conventie :twisted: , 7 amici din harghita ce detin samurai cu motorizari de 1,2l si ce pot spune e ca oglinzile laterale sunt consumabile :D si nu se rup de pomi ci de pamant :twisted: asa frumos se inclina prin coclauri :twisted: sper sa mai gasesc niste poze cu convoiul prin mlastini :D

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 29 Oct 2007, 22:24

leba scrie:ntzz, nu ma dau, no.
1.io am zis hibrid suv si nu off road. la off road sunt cateva care merita cu adevarat titulatura, suzuki nu cred ca a facut pasul asta.
2. ignis are un motor mic? inseamna ca e de calibru mic adica spatiu interior compromis; ori daca au facut si un motor diesel a trebuit sa fie pe masura masinii, unul mare o distrugea ceea ce iarasi e compromis.
3. modelele cu pretentii care fac off-roaduri pe benzina sunt ori europenii care s-a trezit producatori peste noapte in vederea profiturilor( stiti voi care, nu-i numesc ca ma cheama in giudecata!) ori americanii carora nu le pasa de 1 dolar galonu de combustibil :)
4. imi cer scuze pt. cuvantul "amatorism", a fost cam dur cu niste pionieri cum sunt cei de la suzuki.
Eu pur si simplu nu pot asocia off-roadul cu benzina, mi se pare o combinatie costisitoare si lipsita de cuplu. :D

da, cred ca e frustrant sa nu ai putere la un diesel, am trait experienta cu dacia papuc :roll:
1. hibrid SUV sa fie. Eu n-as exclude suzuki samurai de la titulatura de off-road
2. corect
3. incorect. Motorizari si pe benzina: Mitsubishi Pajero, Toyota Land Cruiser, Defender si Mercedes clasa G. Nu-s americane, si nici facute de europeni care s-au trezit producatori peste noapte.
4. iti acceptam scuzele, dar sa nu se mai repete :lol:

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 30 Oct 2007, 07:16

Tavi, ai gugalit la producatori sau esti asa tare la masini? :D
cine mama dreacu isi ia Landcruiser sau Defender pe benzina? zau daca pot sa-nteleg, cucoanele sau profanii? :twisted:
unde se face G klasse? :)
East Spinning Team

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 30 Oct 2007, 08:44

Acu vad ca o dai cotita, raspunzi cu intrebari. :lol:
1. Mah, is tare, da nu la masini :D La masini is cucoana sau profan. :D

2. Nush cine isi ia bidiganii de-astea pe benzina. Nici eu n-as lua asa ceva.

3. Habar n-am unde anume se face clasa g. Care-i faza? Sa nu-mi vii iara cu argumentu ala "europenii care s-a trezit producatori peste noapte in vederea profiturilor" :lol:

mirceaef
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mirceaef » 30 Oct 2007, 09:42

Tavi scrie: Nush cine isi ia bidiganii de-astea pe benzina. Nici eu n-as lua asa ceva...
cei care isi prepara masini off-road. unul dintre cele mai tari motoare este un V12 de 6 litri facut de toyota. am vazut cateva si prin bucuresti, inclusiv patroale echipate cu asa ceva. putine ce-i drept si in toate cazurile proprietarii sunt participanti la cursele off road.
Carping Club

Scrie răspuns