Masinile noastre

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 20 Aug 2007, 00:17

Quasqai asta presupune service de la Badsi! Mai bine o lasi balta!

Parerea mea....Nissan s-a porcait de cand s-a combinat cu Renault.

Zic si eu: nu s-a dat nimeni cu noul Outlander sau ma rog, ceva referinte aveti?

Stiu ca are acelasi motor diesel de 2l si 140 CP de la Volkswagen (pe care in curand o sa il aiba toate masinile :x ), motor despre care se spune ca nu ar fi la fel de reusit ca si cel de 1,9 tdi, respectiv ca se cam da la ulei (in cartea tehnica zice de 1l la 1000 km, ceea ce zic eu ca e mult).
near the beer

mirceaef
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mirceaef » 20 Aug 2007, 09:15

musKloiu scrie:@mirceaef
Ma intereseaza un inginer peste cunostintele lui Gabi Nicolae daca intelegi.....
Multumesc
Daca nu stii cine este Gabi Nicolae intreaba-l pe Luigi.... :lol:
Am auzit de Gabi Nicolae dar n-am avut onoarea :D

Da' cu Luigi ce ai, ca m-ai facut curios?

Nu cunosc pe altcineva, ca Doamne ajuta, n-am avut probleme. Am prieteni tot cu patroale care mi-au mai zis de un alt tip, zic ei si mult mai ieftin. Cred ca are atelier pe langa fabrica Tuborg. Pot sa intreb dar feelingul meu este ca foarte multi se pricep sa puna chituri de inaltare, schimba bare ARB sau suspensii OME, cand e vorba de chestii mai complicate ... mai bine vinzi masina si iei alta :D

@costica_fishing

am un prieten care si-a luat Outlander acum vreun an. Nici o problema so far la o masina care iese destul de des pe coclauri incarcata bine cu acareturile aferente pescuitului la crap.

cine are bani de qashqai il doare la basca de badsi :D
Carping Club

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 20 Aug 2007, 10:00

nu doar banii sunt problema. Avem un tovaras de suferinta, pre numele lui Piticu' (momentan pierdut printre tesatorese, tigheluri si alte mosoare, care pt un far de Terano a asteptat fo 3 luni.

In plus, Quasqai asta mi se pare cam inghesuit!

Parerea mea!
near the beer

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 20 Aug 2007, 10:27

Quashquai e intr-adevar cam mic....
L-am vazut.

In plus mi se pare totusi scump comparativ cu Jeep Patriot.
Un Quashquai diesel 4X4 e 27 000 Euro in vreme ce Patriotul il iei la 24 000 Euro..

Pe Quasqai e motor de renault de 1.5 dci ...iar pe Jeep e VW 2.0 TDI.

Quasqai pare interesant cu motorul pe benzina care e unul nissan 100 % si e mai fiabil( 1.6 l ). In plus il produc de multa vreme si are un istoric de service ok.

Dar marele dezavantaj a lui Quashqai mi se pare volumul...E cam mic...

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 20 Aug 2007, 10:36

costica_fishing scrie: Stiu ca are acelasi motor diesel de 2l si 140 CP de la Volkswagen (pe care in curand o sa il aiba toate masinile :x ), motor despre care se spune ca nu ar fi la fel de reusit ca si cel de 1,9 tdi, respectiv ca se cam da la ulei (in cartea tehnica zice de 1l la 1000 km, ceea ce zic eu ca e mult).
Sper ca nu !!!!!

Fapt real :
Un prieten si-a luat la firma un VW passat 2.0 TDI 140 cp , variant , cutie de viteze DSG , cea mai laudata ( se zice ca are cel mai rapid schimb de viteze pt o masina cu cutie automata...sau cel putin asa zic ei .).

Masina a mers 15 km....exact ....15 km.

Intr-o intersectie din Cluj...a ramas blocata .Au venit sa-l ia si dupa o luna a avut schimbata nu doar o piesa in cutie.....ci toata cutia automata DSG.

In tot acest timp la TV rula un spot publicitar..ceva de genul
" Sincere FElicitari...." Se adresa celor care au ales noul VW Passat.
Prietenul meu facea crize de nervi cand vedea spotul si ne ruga sa schimbam canalul daca nu vrem sa ne sparga TV- ul.

Asa ca sincer nu sunt un mare fan VW .

Mai mult am si eu un VW passat 2003...cu ceva istorie prin service-uri.

Dar momentan un 4X4 de dimensiuni " decente " mai ieftin ca Jeep-ul Patriot nu am gasit....chiar daca are motor VW

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 20 Aug 2007, 10:59

Nici eu nu-s fan VW dar din alte motive, cum ar fi pretul.
Insa nu cred ca e relevant ca i s-a stricat omului cutia. Asta nu inseamna ca VW face masini proaste sau cutiile DSG nu-s bune.
Shit happens si la case mai mari. Daca se strica mai multe e de discutat. Asa, s-a stricat o cutie din cate?

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 20 Aug 2007, 12:02

Tavi scrie:Nici eu nu-s fan VW dar din alte motive, cum ar fi pretul.
Insa nu cred ca e relevant ca i s-a stricat omului cutia. Asta nu inseamna ca VW face masini proaste sau cutiile DSG nu-s bune.
Shit happens si la case mai mari. Daca se strica mai multe e de discutat. Asa, s-a stricat o cutie din cate?
Este o istorioara pe cat de reala pe atat de neplacuta.....
In ultimii 5-6 ani ...VW a pierdut teren nu doar datorita pretului...

Sunt convins ca nu esti nici tu fan VW de vreme ce ti-ai luat un Opel .

Eu sunt in faza in care caut masina , dar parca la toate gasesc cate ceva care nu imi place.

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 20 Aug 2007, 12:11

Tavi scrie: Asta nu inseamna ca VW face masini proaste ...
VW se lauda cu fiabilitatea modelelelor.Ca sunt robuste , si rezistente , si calitatea VW te fereste de probleme.

Intrebare ( si nu e retorica Tavi) :

De ce VW este firma care acorda printre cele mai mici garantii ale masinilor noi ? (doar 2 ani).

Si nici nu iti da posibilitatea sa faci " extinderea de garantie " contra unei sume oarecare.

Daca masinile lor sunt asa de fiabile si grozave de ce nu iti acorda garantie mai mare ?

Asta nu-ti da de gandit?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 20 Aug 2007, 12:34

Nu-mi prea da de gandit ca io ma gandesc la altceva: Subaru Forester sau Outback:lol:
Da te mai intreb io ceva: de ce-s asa scumpe si urate VW-urile astea? Ca vad ca nici fiabile nu-s... :lol:

Nu stiu de ce nu-ti ofera garantie extinsa. Nici Opel nu oferea (parca) cand mi-am luat eu si tot 2 ani garantie standard. Si o fost fiabila pana acum :wink:

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 20 Aug 2007, 15:41

Sigur Outlander are motorul 2l TDI de la VW.

ca vw ofera garantie 2 ani mi se pare normal. Cu mici exceptii (Toyota, Ford - alt marca cunoscuta a nu excela prin fiabilitate, Kia si Hyundai care vor sa dovedeasca si ei ca pot...) cam asta e standardul...

In orice caz, nu ma gandesc ca o sa pice vreun motor la 100.000 km. Tineau cele de Dacia 200.000 (in regim taxi).

Cutia au schimbat-o ca sa mai intampla si nu prea se pricep sa repare. Iar pe garantie nu prea are rost sa te complici.

Toate sunt fiabile......pana cand te lasa in drum! :D
near the beer

Scrie răspuns