masini sedan/berline cu garda la sol mare

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
doru9644
utilizator constant
utilizator constant

Re: masini sedan/berline cu garda la sol mare

Mesaj de doru9644 » 23 Mar 2013, 11:34

Chiar nu stiam ca skoda yeti este suv .Mult pste sute de ani de buget al meu si nu am vrut sa ma interesez sa nu ma apuce nervi,doar ca imi place pentru mers oriunde cu ia (sa alerg, iepuri :D cu 200 de kg pe cimp) pina la apa . Scoda octavia tur 1,9 tdi este tanc oricum peste _consum masina incarcata, stabilitate,cu sau fara fara pachet de drumuri grele !_ mcv de la dacia . Optiune pentu off road chiar este din gama SUBARU !Mai sunt: vw modelul nou allroad, audi frumos al dracu si modelul vechi si nou ,bmv x1.............doar bani sa fie ! Iar ca raceing folosesc matizul.doar cu portbagaj deasupra :D

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 23 Mar 2013, 13:16

In materie de mers la pescuit Skoda Octavia 1 (Golf4, Bora, A4, Seat Leon) nu se pot compara cu Logan. Asta e ! Sunt masini facute ptr sosele (normal ca sunt mai stabile), au un confort mai bun pe scaunele din fata si poate , da, un consum ceva mai mic la drum lung (dar nu cu mult, de ordinul 5-5.5 in loc de 5.5-6). Pe locurile din spate insa Loganul le bate de departe la spatiul ptr genunchi. Si suspensia Loganului (cea care nu e asa stabila ca la Octavia) e facuta ptr drumuri proaste si uite asa, ajungem la ce ne doare. La capacitate de trecere , pe drumuri nasoale(sau pe zapada) Loganul e imparat pe langa VAGurile de mai sus. Iar in ceea ce priveste capacitatea de incarcare, te inseli amarnic. VAGurile au insa un nivel de siguranta al pasagerilor mai ridicat. Dar noi vorbeam aici de berline ptr pescuit , cu garda mare la sol. Pai Octavia 1 si Bora au unul dintre cele mai mari procente de bai de ulei sparte in gurile de canal "erecte". Poate doar Alfa sa le intreaca. Bineinteles, ma refer la berline cam din aceeasi categorie.
Si ca o chestiune de amuzament, Octavia 1 nu e berlina. :D

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 23 Mar 2013, 16:13

Lada Niva?
Si piese?
Doar nu vrea omu o masina strict pentru cele mai proaste drumuri.
La 3000 euro mi se pare enorm pentru ce ofera acea masina, mai ales la interior.
Am pe cineva cu care mai ieseam la pescuit cu o Skoda Fabia Sedan, care e aproape pe butuci, nu face fata prea bine pe gropi, cu toate ca este un model extrem de solid si bine construit, doar ca nu pentru asa ceva.
Fiat Albea are o garda mare la sol, dar este Fiat...
Daca bani nu sunt problema,mai bine zis taxa de mediu, testeaza un Subaru Forester SH, modelele mai noi au si versiune Diesel Boxer, acestea am impresia ca sunt euro 5.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 23 Mar 2013, 17:12

se gasesc piese la niva. plus ca merge cu sarma si suduraa :twisted:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 23 Mar 2013, 18:24

George1985 scrie:Lada Niva?
Si piese?
Doar nu vrea omu o masina strict pentru cele mai proaste drumuri.
La 3000 euro mi se pare enorm pentru ce ofera acea masina, mai ales la interior.
Fiecare face cu banii lui ce vrea ! Dar daca e pescar si are de umblat pe "aratura " , NIVA nu poate fi inlocuita ! Cel care vrea confort, exista canapeaua ! Pt pescuit oriunde , exista Niva ! Cine a tinut volanu-n stanga si maciulia de la viteze sau reductor in dreapta, s-a convins de ce poate masina asta ! Din pacate, fiind "zdrobit " de noile tehnici , am sters din tf momentul sublim cand niva a "recuperat " un dulap nisan din prundis (pe o panta de vreo 30 de grade ) ...
ps: daca nu aparea Gorbaciov , rusii faceau Lada Niva sa urce si in copaci !!!...
Sincer, cum ma "serveste " Niva, n-o face niciuna ....Repet : cand vreau sa beau cafea , sa mananc gratar, sa visez ....renunt la Niva ...Cand merg la pescuit , se schimba !
Cu 3000 de euro, cu o niva " brejnevista " , circuli si rezolvi multi rapitori inaccesibili cu alte 4x4...

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 23 Mar 2013, 18:44

:twisted: misto aia cu cine vrea confort sa stea acasa :lol: :lol:

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 23 Mar 2013, 20:28

MuskMd scrie:merge cu sarma si suduraa :twisted:
aia da! :lol1:

jackspinner
veteran
veteran

Mesaj de jackspinner » 24 Mar 2013, 08:34

Cu un Kia sportage 2000 benzina a umblat cineva pe care il cunosc foarte bine vreo 3 ani pe toate coclaurile la instalari de antene gsm . Cu un gpl pe ea cred ca ar fi o solutie convenabila ca si costuri ( achizitie si consum carburant ).

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 24 Mar 2013, 08:47

pt peste e ok, daca nu te bagi f rau.
personal am participat la scoaterea unui sportage si unui santa fe din albie de parau pe unde trecuse touareg inainte doar pe reductor, fara diferential blocat....... or fi abordat soferii rau intrarea....nu stiu :lol:

jackspinner
veteran
veteran

Mesaj de jackspinner » 24 Mar 2013, 08:52

Am vazut si tractoare de 300 cai articulate suspendate in noroi . Daca ai covrigu-n mana asta nu inseamna ca esti sofer :lol:

Scrie răspuns