Interviu incendiar despre limba romana !

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
biban solzos
veteran
veteran

Re: Interviu incendiar despre limba romana !

Mesaj de biban solzos » 09 Apr 2013, 15:26

semlecangheorghe scrie:Da ,ar fi rau.Pentru ca ar duce la violente,si poate,la razboi..

E firesc sa ai un sentiment moderat de ..sa-i zic mindrie nationala,da' cind depasesti limita dincolo de care se ajunge la violenta ,nu-i mai normal....
Georgele , ceva precizari ...nu ca ar conta pt tine, dar sa nu fii in deruta :wink: :wink: ...sentimentul mandriei nationale nu e cu plus sau minus ...e similar sentimentului care te leaga de mama si tata ...E dificil pt tine, nu te stradui, fiind prohibitie si avand timp liber mai mult, o sa incercam sa te lamurim cum vine treaba cu "sentimente moderate " , cu "mai superior" (sau mai inferior " ) , cu 'limite" , cuscri, soacre sau neveste carora tre' sa le pupi papuca ! =asta numa' daca vrei :lol: :lol: :lol: =
Faci niste confuzii de rad voblerele-n apa ...Chiar daca, IN ZEFLEMEA, i-mi dai dreptate cand vorbesti cu mine, ma vad nevoit, asa aradean cum esti, sa-ti spun , ca sa fiu "ON TOPIC " ca limba romana ti-e straina...te arde rau...o fi soacra, o fi mandra , o fi nana de la colt ???? Nu stiu, da' te ardeeee....De nu te arde "romana" , tu ai baiuri mari , tata meu ....ZAU ( si n-o zic cu limba scoasa !) :P :P :P :P :P

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 09 Apr 2013, 15:47

semlecangheorghe scrie:
..sunt roman in Romania si nu mai am chef sa imi faca lege la mine in tara un strain ca sa intelegeti ..
Eu iti inteleg ...aplombul..
Cind o sa mai treaca niste ani peste domnia ta o sa judeci altfel..
O sa intelegi ca nu tu sau eu facem legi,in favoarea noastra,spre binele nostru..
Pentru cultura ta generala,in 89'am fost militar in termen cu arma in mina.3 saptamini nu am dezbracat uniforma,nu am dat jos bocancii,si nu am dormit mai mult de 1-3 ore la 24 de ore..Daca esti manipulat???O da,esti,..sintem toti manipulati..Atunci au murit exact cine nu trebuie...gloantele au ajuns in trupurile celor fara vina..Aia care ar fi trebuit gauriti de gloante,sint liberi ca pasarea cerului si se joaca cu vietile noastre..intre altele ,mijloacele lor sint nationalismul,si orgoliul..
Cind o sa mai treaca niste ani peste tine ,o sa intelegi..
Oshtene revolutionar ....Tu chiar ne iei de prosti ! :cry: :cry: :cry: Nimeni nu ti-a facut analize pe text, te-a lasat in pace sa te destrabalezi in fel si chip, pe toate temele si domeniile ...Mai urma sa ne explici cum moseai tu lauzele iesite cu plugusorul de Sf. Pasti ! Tu crezi ca daca lumea te lasa in pace , chiar ai dreptate ? Crezi ca ne-ai varat pumnul in gura ? Vad ca incepi sa fii un fel de geppetto care-a descoperit dunga la zebre :P :P ...
Un om normal , realist, care-ti citeste postarea care ti-am citat-o , ti-ar spune scurt : Daca tu ai facut ce spui , in '89, militar in termen fiind , INSEAMNA CA AI FOST DEZERTOR , ca trei saptamani ai umblat prin paduri si munti, servind ceaiul cu ursul si capra neagra ( neagra de ciuda ca te vede fugar si simte mirosul marmeladei dintre degetele tale de la picioare, dupa 3 saptamani de sireturi innodate :mrgreen: ! ) ...Pt ca dupa trei saptamani in conditiile tale , erai premergatorul tifosului exantematic , cu o sursa inepuizabila de "saltareti " ...
Incearca sa realizezi faptul ca nu esti eroul lui Hector Malot....Daca noi tacem si spunem doar ce ne doare, nu inseamna ca suntem chiar prostoci ....
Si, sincer ti-o zic, mi-e draga limba romana ...si io mi-s roman ...Ca nu-mi place ce fac ai de sus ...e altceva ....da' nu-mi scuip CI cand vad ca scrie ca-s roman ...
Te pup, Georgele ....si lasa, ca de vine razboiul , dam peste inamic cu bocancii tai.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ....

rapace
senior
senior

Mesaj de rapace » 09 Apr 2013, 17:47

semlecangheorghe scrie: Pentru cultura ta generala,in 89'am fost militar in termen cu arma in mina.................Daca esti manipulat???O da,esti,..
Cind o sa mai treaca niste ani peste tine ,o sa intelegi..
1 CULTURA MEA GENERALA nu cuprinde intamplari sporadice despre indivizi neinsemnati societatii indiferent cat timp isi propun ei sa nu se descalte
2.Sunt sigur ca am fost manipulat cand in Ghiorghieni la un magazin in care am intrat din nevoie, sa fiu ignorat pt. ca ceream ceva in limba romana si a fost servit un personaj ce venise in urma mea si care isi ceruse pita in limba maghiara eu fiind ignorat pe motiv ca nu intelege romana, eu am fost servit abia dupa ce am inceput sa fac scandal moment in care au inceput sa priceapa romaneste foarte rapid .....sau poate am fost manipulat cand prin anii 95-96 cand faceam sport,in una din deplasari am intrat intr-un bar din Tg.Mures unde un grup de unguri a inceput sa se exprime la adresa noastra intr-un mod foarte placut in a carui context mamele noastre ,tara noastra si noi tiganii de romani aveam mare nevoie de carnea lor si ei se straduiau sa ne umple frigiderele cu varf...din pacate pt. ei unul din noi era ceangau si intelegea destul de bine maghiara si a reactionat direct in limba lor,cam cine crezi ca a fost cel ce a sarit la bataie ???? cert este ca finalul a fost tragic pt ei ...
3. Sa mai treaca ceva timp peste mine :lol: :lol: :lol: ..crede-ma ca daca in '89 erai in armata mare diferenta intre noi de ani nu este singura diferenta clara dintre noi este aia de sange si de aprehensiune asupra nationalismului si patriotismului ...sa inteleg ca traiesti prea aproape de granita si ca mai ai si alte modele de carti de identitate prin buzunare in afara de cea romaneasca?
4. Si da imi doresc ca cei ce fac legi si isi bat joc de mine sa fie din acelasi sange cu mine si macar mandri ca sunt romani ....iar cei ce simt pt. alte tari si ignora legea asta proasta si manipulanta din simpla dorinta de scandal si "autonomie" sa fie trimisi in tara pt care sufera sa isi gaseasca autonomia...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 10 Apr 2013, 06:29

. Sa mai treaca ceva timp peste mine
Nu ma refeream la perioada strict biologica..
In rest e asa cum ziceti..ii pisham de sus pe japonezi descendentii din zeita Amaterasu,si incasii @egiptenii,isi construiau piramidele,ascultind cu umilinta indicatiile savante ale preotilor daci..Atlantii n-au urmat aceeasi cale-ati vazut ce sa intimplat..
Si exemplele ar putea continua..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 10 Apr 2013, 06:31

.Daca noi tacem si spunem doar ce ne doare
Sincer ..trebuie sa va hotariti,ori taceti,ori vorbiti...simultan nu se poate.. :lol:

.

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 10 Apr 2013, 11:52

semlecangheorghe scrie:

In rest e asa cum ziceti..ii pisham de sus pe japonezi descendentii din zeita Amaterasu,si incasii @egiptenii,isi construiau piramidele,ascultind cu umilinta indicatiile savante ale preotilor daci..Atlantii n-au urmat aceeasi cale-ati vazut ce sa intimplat..
@ gheorghe , la tine bizonyos problemak...Realitatea e ca n-a zis nimeni ca se pise pe japonezi, inca@ egipt SRL ( firma aia de zidari :wink: ) , atlanti, hotentoti, boshimani , unguri, pista si jidani ...La tine, singura problema e ca te verifica soacra "conlocuitoare " , in fata careia tre sa faci "frumos" , altfel nu te lasa sa urci pe canapea :D :D!
Esti exemplul tipic de parvenit sentimental, cu bocancii plini de marmelada dintre degete ( trei saptamaniiii....Jezus Maria :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ) ....Daca lumea nu se incadreaza in " shablonul " trasat de mentalitatea ce ti-a fost inoculata de soacra Boglarka ori socrul Aladar , spumegi , ca ramai flamand si mananci pita goala si bei apa de la ciotarna ...Esti pierdut, si nu fizic , ci ca mentalitate ....Ti-e rusine de ce esti ( ai tu motivele tale de suferinte ancestrale ) , nu m-ar mira, ca, din cauza excesului de zel, sa ai buzele ca Dragusanca ...
Ti-o repet pt ultima data : reciteste ce-au scris ceilalti , ca sa vezi ca nu s-a luat nimeni de Suzuki, Teotihuacan, Osiris , etc...
Cei care-au fost mai hotarati, au spus pe sleau ce-i deranjeaza ....Singurul deranjat ai fost tu ...Te-ai facut kis pillango a lampa , speriat se nu vede socrele tale cum citeste tu che asta romini este mai virgonc dechit junerul ce nu s-a descultzat harom heten ....Ioooooiiiiiiii, te, Gyuriiiiii......Ez nem jo ! Dache afle mami si tati al lui tine cum arunci pe ele la gropele de gunoi a lui istorie , direct la IML trimite pe tine :lol: :lol: :lol: :lol:
Si atunci cine mai scrie mii si mii de mesaje ....Pare-se ca tu doar scrii...Ce scrii , nu conteaza , la nr sa fie ...si tu in prim plan ! Daca asta-ti place, fa-o ...Daca vrei sa-i balacaresti pe toti care nu-ti impartasesc , lauda, omagiaza sau pupi-pupi la socrela, fa-o si p-asta ...Da' nu-ntrece masura cu altele de care te-ai dezis ...Iubeste-ti soacra ca pe proprii bocanci de 3 sapt din armie ...Tu faci hepatita, nu noi .... :wink: :wink: :wink: :wink: :mrgreen:

VEGE ........ :( :( :( :( :( :( .........e zadarnic....chiar daca ai putea, nu esti lasat.....nu deznadajdui....noi tot cu dacii, tu cu soacra ....asta-i :lol: :lol: :lol: :lol:

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 10 Apr 2013, 12:14

semlecangheorghe scrie:
.Daca noi tacem si spunem doar ce ne doare
Sincer ..trebuie sa va hotariti,ori taceti,ori vorbiti...simultan nu se poate.. :lol:
Scuze, nu-ti vazusem noua "cap de opera " ...Daca vorbesti de "simultan " , o precizare (insignifianta pt airwrap-ul tau :wallbash: ) : poate vrei sa zici " va hotarAti " ....pt ca "va hotariti " ar fi ceva pe la hotare ....si cum merem doar cu buletinul.....
Iar "simultanul " asta stiu ca te face sa suferi cruuuunnnnnttttttt....Niciodata nu poti vorbi simultan cu soacra Boglarka ...Baiul tau ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Daca vrei sa fim "haladiti" , putem vorbi simultan , concomitent si in acelasi timp, cu pauze de respiratie (pt tine, de "inspiratie" :wink: ), sau chiar gesticuland in timp ce vorbeste celalalt ...Ceva in genul degetului ridicat , atunci cand ne arati poza lu' Boglarka neni ... :wink: :wink: :wink:

D-aici incolo, fa-ti norma de postari ....ramai un simplu brigadier ce numara zilele munca ...ai vreo 6mii...al 10.000-lea e dedicat lu boglarka neni ? :lol: :wink: :o

Te salut, salutari si la soacra, si incheiem :!: :!:

rapace
senior
senior

Mesaj de rapace » 10 Apr 2013, 18:22

semlecangheorghe scrie:
Nu ma refeream la perioada strict biologica..
UUUUUffffffffffff..domnule Gheorghe eu asta peste care ani au trecut fara a-si lasa nici o amprenta asupra intelectului(na nu ma ajuta ADN-ul) sau asupra putirintei mele de a descifra enigma mizeriei manipulative neaose romanesti..constat cu stupoare ca dumneata nici sa citesti romaneste nu prea te pricepi nimeni nu a spus nimic despre cultura japoneza sau despre cea chineza....daca nu am facut publica opinia mea cu privire la aceste teorii asta nu insemna ca eu cred tot ce indruga nu stiu ce plictisit care nu stie si el cum sa iasa in fata ...cert este ca pamantul asta romanesc are o istorie mult mai lunga fata de cea a hunilor din campia panonica culturile gen Cucuteni sunt mult mai vechi decat simpla pomenire a neamului maghiar ...si in concluzie tot la fel de cert este faptul ca eram pe aceste meleaguri mult inaintea "vecinilor" unguri,iar legile atat de permisive ale acestei tari impreuna cu mizeria din capul unui popor migrator si nesatul fac ca noi romanii sa ne simtim de rahat pe glia noastra stramoseasca din cauza unor ultranationalisti ce pun paie pe foc din diverse motive ,cu ungurii ce stiu a se comporta nu am nimic,dar celor ce isi doresc Transilvania alipita ungariei le doresc o calatorie sprincenata si fara de intoarcere dincolo de granita ce ne desparte...de se va continua in mizeriile astea si totul va degenera intr-un razboi nu cred ca voi sta cu mainile in san indiferent de cat voi pierde pe plan personal si indiferent cui ii va profita...daca dumneata crezi ca ungaria isi va permite vreodata un razboi deschis cu Romania afla ca te inseli ...din pacate politicienii nostri din nevoia catorva voturi maghiare din parlamentul Romaniei in scopul de a-si trece legile de interes personal sunt cei ce ne-au adus in aceasta mizerie ...cum spuneam daca legea la noi ar fi macar asemanatoare celei din tarile europene nu ai fi vazut astfel de mizerii facute de catre ultranationalisti unguri caci cei ce faceau asa ceva se gaseau deja la puscarie pentru subminarea autoritatii statului iar scolile de stat in Romania erau doar in limba romana ...interesele dv personale in convetuirea cu prietenii dv unguri nu ma privesc dar atata timp cat ungurii nu se vor linistii nu vor face decat sa ne intarate si sa ridice tot mai multi al de mine iar finalul va fi tragic si tind sa cred ca nu pentru noi cu niscai argumente in spate ....

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 10 Apr 2013, 20:55

Bah,voi sinteti dusi..
Ce dreaq,nu mai poate omul sa glumeasca??

Bibanoidule ,joc da glezna ca aberezi la greu..nush ce expresii folosesti pe acolo,ca nu inteleg boaba maghiara,si oricum nu ma obosesc ati citi timpeniile..

Rapace,nu consider o crima sa am prieteni,amici ,unguri..
Ma deranjeaza politica dusa de udmr si guvernul de la budapesta..Pretentiile si 'drepturile'arogate sint inacceptabile..Detest gunoaiele politice si de o parte si de alta..cum avem noi ,romanii gunoaiele noastre,asa au si ei.

Amicii mei nu au de-a face nationalismul timpit,si prost inteles..si la fel, nici eu...

Catalogarea mea drept partizan al nationalistilor, pe baza faptului ca nu cred toate gogosile alea gen ''poporul superior,mai vechi,mai corect ,mai cu trei oua ''etc..este semn fie de rea vointa fie de stupizenie..Nu sint consumator d ideologie de tip ''Mein Kampf",si cu asta am spus totul..

.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 10 Apr 2013, 23:27

@Gigi
Daca feciorul tau (sa-ti traiasca! :) ) ar veni intr-o zi batut acasa pentru ca e roman, ar fi marginalizat din aceeasi cauza de profesori si colegi, ar fi obligat sa invete limba maghiara pentru ca limba romana nu se invata... Iti garantez ca ai gandi putin altfel... Am mai spus si o repet: am amici de etnie maghiara carora nu le pasa, si mai mult, eu ii apreciez ca vorbesc romana, si se straduiesc sa faca acest lucru... Nu am nimic impotriva lor si nici nu voi avea vreodata cat timp in tara mea nu vor dori sa-mi impuna mie cultura lor si alte aspecte ideologice... In schimb am intalnit si foarte multi pe celalalt sens...
Ai si tu partea ta de dreptate ca acolo unde exista o cauza nobila vor exista si taraturi care sa-si urmareasca propriul interes tragandu-i pe sfoara pe ceilalti...

Probabil am avut in trecut si 5 o0 nu numai 3... Dar degeaba... Ce-am fost si ce-am ajuns... Iar problema maghiarilor este doar un rahat din muntele de baliga in care zacem... Singura noastra sansa asa ca popor ar fi injumatatirea populatiei... asta asa ochiometric...

P.S. De fier am fost, fier vechi o sa ajungem!

Închis