Ingineri vs. Economisti
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Si apropo de economistii lui Ceasca, o intamplare reala:
La o sedinta intr-o societate producatoare de textile, vine de la minister o mare doamna economist:
- De ce nu s-a facut livrarea de textile catre partenerul nostru?
- Inca nu au deschis acreditivul.
- Si ce, asta este un motiv? Deschideti-l voi, daca nu l-au deschis ei, incompetentilor!
La o sedinta intr-o societate producatoare de textile, vine de la minister o mare doamna economist:
- De ce nu s-a facut livrarea de textile catre partenerul nostru?
- Inca nu au deschis acreditivul.
- Si ce, asta este un motiv? Deschideti-l voi, daca nu l-au deschis ei, incompetentilor!
piticule,
adevaru e ca am fost altruist
am daruit fiecarei scoici de pe fundu apei un shad cu jig ''camagatza'' , asa pe post de martisor si cu 20 cm de power pro drept snur
copsin,
de unde palaria injinerului si cozorocu economistului ai scos lozinca aia ?
era uitata pe vreo pancarda din camera de pionieri a vreunei scoli?
adevaru e ca am fost altruist
am daruit fiecarei scoici de pe fundu apei un shad cu jig ''camagatza'' , asa pe post de martisor si cu 20 cm de power pro drept snur
copsin,
de unde palaria injinerului si cozorocu economistului ai scos lozinca aia ?

era uitata pe vreo pancarda din camera de pionieri a vreunei scoli?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
- costica_fishing
- veteran
Un ing. si un economist se plimba impreuna in oras . Tot plimbanduse ei pe economist il apauca pishu ...
ec. zice : ba inginere imi vine sa ma pish zi repede ce sa fac , ca nu e nici o buda pe aici ...
Ing. : hai fa la barul de alaturi comandam o bere si numai bine te pishi la buda astora .
Ec. : buna solutia , numai ca io nu bag alcoolice , o sa mi iau un ceai ...
Gata zis si facut . Intra ama2 in bar , ing. comanda berea , ec. ceaiul si ec. fuge repede la wc. Dupa un timp vine ec. de la baie si se vaita ..... :
Astia nu au nimic aici , nici sapun , nici hartie , nici capac la wc . etc . ...
intre timp apare chenlerul cu berea si cu ceaiul , ii serveste pe si intreaba : Doriti domnu sa indulcesc ceaiul ?
Ec : da !
Atunci scoate chenlerul din buzunarul de la piept o lingurita argintata si indulceste ceaiul economistului cu zahar dupa care baga elegant lingurita inapoi ....
cand da sa plece de la masa ec. observa o ata atarnind afara din slitul pantalonilor chenlerului ...
Ec. : ba chenlere vezi ca iti atarna o ata afra din slit .... nu ti-e rusine sa te afisezi aici asa ?????
Ing. : Ba economistule eu stiu de ce ii atarna , hai ca ti spun eu si el confirma daca e asa ....
Spune zice economistul ...
Ing. : pai n-ai zis tu ca n-au astia mai nimic pe la baie , nu sapun , nu apa , alea alea
Si uite chenlerul are scula legata cu atat aia ce atarna si cand ii vine sa merga la baie desface slitul trage de ata , scula iasa afara si se pisa omul elegant ... nu ? Asa e ma chenlere ????
Chenleru' : asa e domn ing. !!!!!!
Ec: Bine mai dar inapoi cum o bagi ?????
Ing. sta pe ganduri ..... nu stie !
Dar chenlerul : Uite ma cu lingurita asta argintata !!!!!

ec. zice : ba inginere imi vine sa ma pish zi repede ce sa fac , ca nu e nici o buda pe aici ...
Ing. : hai fa la barul de alaturi comandam o bere si numai bine te pishi la buda astora .
Ec. : buna solutia , numai ca io nu bag alcoolice , o sa mi iau un ceai ...
Gata zis si facut . Intra ama2 in bar , ing. comanda berea , ec. ceaiul si ec. fuge repede la wc. Dupa un timp vine ec. de la baie si se vaita ..... :
Astia nu au nimic aici , nici sapun , nici hartie , nici capac la wc . etc . ...
intre timp apare chenlerul cu berea si cu ceaiul , ii serveste pe si intreaba : Doriti domnu sa indulcesc ceaiul ?
Ec : da !
Atunci scoate chenlerul din buzunarul de la piept o lingurita argintata si indulceste ceaiul economistului cu zahar dupa care baga elegant lingurita inapoi ....
cand da sa plece de la masa ec. observa o ata atarnind afara din slitul pantalonilor chenlerului ...
Ec. : ba chenlere vezi ca iti atarna o ata afra din slit .... nu ti-e rusine sa te afisezi aici asa ?????
Ing. : Ba economistule eu stiu de ce ii atarna , hai ca ti spun eu si el confirma daca e asa ....
Spune zice economistul ...
Ing. : pai n-ai zis tu ca n-au astia mai nimic pe la baie , nu sapun , nu apa , alea alea
Si uite chenlerul are scula legata cu atat aia ce atarna si cand ii vine sa merga la baie desface slitul trage de ata , scula iasa afara si se pisa omul elegant ... nu ? Asa e ma chenlere ????
Chenleru' : asa e domn ing. !!!!!!
Ec: Bine mai dar inapoi cum o bagi ?????
Ing. sta pe ganduri ..... nu stie !
Dar chenlerul : Uite ma cu lingurita asta argintata !!!!!

omule, asa e in general.dar mai sunt si exceptiirica scrie:sa vorbim putini si de inginerii si economistii - tineri absolventi.
..........................................................................................................
ingineri:
o parte din varfuri pleaca din tara. asta inseamna cam 3-5% din nr. total. restul se angajeaza pe ici pe colo pe salarii mizere.
peste 60% isi gasesc joburi care nu au nici o legatura cu ingineria.

acum sa imi spuna un economist cit de interesanta li se pare slujba asta

Criza a mai mare care acuma ne doare este criza de valoare