Ingineri vs. Economisti

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns

mai buni inginerii

mai buni economistii
5
23%
toti o apa s-un pamint...
17
77%

Voturi totale: 22

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 15 Oct 2006, 19:22

hehehe... mi-ai luat o piatra de pe suflet... ia sa dau cu ea in cortu' contabililor... dimpacate... n-are... n-a shtiut sash faca, cica...
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 16 Oct 2006, 09:52

S-au baricadat dupa teancurile de dosare ;).
Cu lacrimi Bastus!

Sorin
Moderator
Moderator

Re: infringem in doar 7 puncte!

Mesaj de Sorin » 16 Oct 2006, 10:58

piticu scrie:dupa un an de chinuri, am infrint. din nou.

1. imi aduc aminte de doamna contabila din primul meu serviciu, care imi demonstra cu creionu pa hirtie ca productia obtinuta in plus de schimbul meu nu exista, intrucit nu poate fi luata in calcul - ea nu are nu stiu ce cod... cu alte cuvinte productia aia suplimentara nu are unde sa fie incadrata, si astfel, clar, ea nu exista. femeia zimbea fericita. io taceam de nervi. tzevile alea de le facusem in plus... deveneau translucide... si dispareau. (daca n-avem cod pentru eleee...) :shock:

2. am indraznit sa spun intr-o sedintza (la un alt serviciu) ca treaba celor fix 23 de doamne grase de la contabilitate poate fi facuta doar de 4... o doamna foarte - foarte grasa, care s-a dovedit a fi directoarea economica :? , mi-a facut viata un iad din secunda 2 si pina la ultima petrecuta secunda in acea firma. le stresasem prea tare !!! ele ramasesera 23 dupa o nemiloasa reducere de personal! fusesera 25!!! pitic cretiiiin. :shock:

3. consiliati de niste contabili de mare valoare incercam de vreo 2 ani sa implementam un sistem de gestiune a stocurilor, nu-i dau numele. este sarcina clara, venita de sus. ei bine, programul este conceput doar pentru gogosherii (cu maxim doua sortimente) iar la scara unei companii ca cea la care lucrez rezultatele obtinute sunt abracadabrante. cu toate astea, exista o armata de operatori pe calculator, ce depaseste de 2-3-4 ori numarul oamneilor cu adevarat legati de productie. :shock:

4. la doi ani de la implementarea de mai sus, au aparut programe care le bat la *** pe toate, inclusiv pe astaaa... neterminatu'. credeti ca ne intereseaza? noooh... mergem cu asta vechiu pina in 2014. neimplementat inca hihihi :shock:

5. in absolut toate joburile pe care le-am avut, cererile contabililor erau invariabil: mai multe raportari, dublate, triplate, sa se topeasca imprimantele cite paduri am taiat pentru cretinisme si pentru copii la copii, arhive si indosarieri... pastram copii si la hartia igienica? chiar, cum se pune indigoul? inspre ***, sau inspre degete? :shock:

6. REAL !!! procedura inventata de contabili: trimiti un Email, il scoti la imprimanta, il semnezi, si il trimiti prin posta normala. ...ca sa existe si dovada scrisa. :shock:

7. n-am nimica mah cu cine-a terminat ASE-ul sau postliceale de contabili; nici nu zic ca-s inginerii mai desteptz... totush... ce pushca lu hector va-nvatza bun la scoala aia??? sau mai bine zis... cit va extrage din cap? dupa inaltime sau dupa greutate? din primu an, treptat pe toata perioada, sau doar la final, la diploma?

7 bis. pentru lazea si ovidiu14.... bah, chiar daca voi suntetz contabili... pe undevaaa... tot singe de ingineri avetz...:lol:
Piticule esti dement dement , da dement de unde s-au prasit astia de mici , de la mama lor de acasa :D
rad aici la scarbici de se uita astia in cruci la mine
nu am aeru ala serios si responsabil care ar da bine zilnic :D

ba, e grea colectia asta de fapte ...cat ai suferit ma de le-ai tinut minte si le-ai adunat pe toate....tztztztztz ( vorba lui Nietsche ).... asa cu sarguinta croitorului constiincios care strange boldurile de pe jos ca sunt bune si la urmatoru tiv si e pacat sa nu le chiverniseasca . :D

Am sa incerc sa me esprim coerent si punctual la micile traume zilnice de director de productie textilist ( combinatia asta suna ca branza cu biscuiti si-un gogoshar murat ) :D

1. dintotdeauna rolul economistilor a fost sa le spuna directorilor de productie ce sa produca si in ce cantitati ...ca astia nu stiu decat sa produca :D
pai la ce foloseau tata tevile alea .....ca voi erati fabrica de toale nu Laminorul Roman ? :D
ce sa faca cu plus produsu tau daca el nu trebuia ? :D ...munceai asa din inertie ....nutz spusese nimeni , sau n-ai citit la gazeta de perete ca nu mai era nevoie ? :D
saracu ma....mi te si imaginez asa in salopeta manjit de vaselina cu doo tevi transparente in mana si cu un zambet larg de incantare pe fatza....si aia de la contabilitate ti-a taiat elanu....ce oameni rai !!! :D
2. Traiesti modele mentale :D
Cred ca ai avut in copilarie o vecina grasa si contabila pe deasupra care te tot para la ai tai cand spargeai geamuri si lipeai guma de mestecat pe strampenii fetitzelor de pe strada .
Mai nou se poarta contabile tinere si sprintzare cu decolteu si buric dornice sa afle cum e cu debitu si cu creditu . :D
Unii le explica prima parte altii mai in varsta ( de obicei directori :D ) se ocupa de partea a doua :D
3. Asta este .....da cred ca cei de la previziuni economice au avut dreptate pana la urma cu programu ala pentru ca odata cu autsorsarea ( ce-mi place termenu asta de fitzosi incompetenti :D ) lohnului in china ( aia de acolo nu pierd vremea cu productii de tzevi care nu trebe la nime ) o sa reveniti la 2 sortimente : degetare si caltzi de canepa pentru instalatori :D
4. Da , o sa-l tineti pana in 2014 ...nu ai inteles ca el trebuie amortizat ....vreun inginer cu capu mare ( IT-ist ) o fi zis la un moment dat ca ala e cel mai tare program si e compatibil cu hardu , bitzisorii , si mausurile voastre .Evident el in timpu ala era concentrat in monitor , netuns si neras incercand sa desluseasca tainele vreunei noi versiuni ..plus plus .. si va dispretuia din toti cromozomii lui de cibernetician :D
5. Pai e nevoie si de cate o raportare nesuferita ca tre sa explici cumva sefului mare disparitia din magazie a unor materii prime strict necesare si aparitia subita a unor tevi translucide .... :D
Stati prost cu comunicarea ....nu ai aflat ca indigou e pentru copii si nu pt sters la ....?...si de obicei da bine daca esti om cu sange albastru nu cu popou albastru ....uffff

6. Rautacisme :D
7. Posibil ....ststeam intr-o zi si ma uitam lung si plin de fascinatie la niste tevi ...translucide ....uite asta ar fi o explicatie :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 16 Oct 2006, 11:38

:lol: :lol: :lol:

mai baieti, voi amandoi sunteti dushi rau de tot... da` rau...

eu am o mica dilema, poate ma ajutati... eu inginer, nevasta economista(nu mai face contabilitate, acum lucreaza la banca...), mama contabila..... :? :roll:
deci, eu cu cine votez? :shock: :oops:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 16 Oct 2006, 11:40

tu daca vrei sa ai pace in casa .....dai la ASE :D
iti mai trebuia si o sora avaocat si erai bun de aruncat in Dunare :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 16 Oct 2006, 11:49

mai, pace am in casa. lasa ca se pregateste si fratelo sa devina injiner, deci vom fi majoritari :lol:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 05 Dec 2006, 12:09

Poezie
(si inginerii pot scrie versuri)

Intr-o balta neagra,
Patru ochi luceste.
Ce sa fie oare?
Cred ca e doi peste.

......

Pe un camp cu viorele
Crestea numai ghiocei.
Si-a venit mandrele mele
Si le-a cules ei pe toti.

......

Creste iarba, iarba deasa
Perpendicular pe casa.
Vine calul si o paste...
Alta iarba se dezvolta.

......

Tara mea cu rauri multe
Si cu frunze si cu flori.
Ai in tine-o populatie
De mai multi locuitori.

......

Si din bolovani cu apa
S-au format inspre apus,
Muntii tai de incretire
Orientati cu varfu-n sus.

......

the best !!!!!!!!!!!!!!

*Trece lebedele-n zare.
Eu ma uit, ele dispare...*

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 05 Dec 2006, 12:16

bai de unde le scoti nush... :lol: :lol: :lol:

tot mai buni e p.......
ca-i o apa si-un pamant
si se lauda foarte tare
ca prostia ia infrant

:lol: :lol: :lol:

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 05 Dec 2006, 13:05

pitica mica si nebuna
norocul meu cas tehnic pana in maduva oaselor
cochetaria cu contabilitatea e ca sa pot intelege "mireasma de minuni " a mintii contabile
da nu iese:) ca nu mereu 1+1 fac 2 ci cat vrea contabilul cu manecute cu tot si tot dejeaba
da-ti seama cum numara dintii unei stiuci un contabil si cum raporteaza el :
la somaj lipsa unei danturi complete in habitatul numit balta lu peste
la sanatate : unu deces prin intepare si tzeapa a doua ca era cumtra
la administratia fiscala : un platitor in minus ca de azi plateste doar tava cu propriul sange eventual un castron cu icre ...sa mearga berea

Scrie răspuns