Ingineri vs. Economisti

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns

mai buni inginerii

mai buni economistii
5
23%
toti o apa s-un pamint...
17
77%

Voturi totale: 22

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 27 Iun 2006, 14:33

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

piticu
veteran
veteran

infringem in doar 7 puncte!

Mesaj de piticu » 13 Oct 2006, 22:31

dupa un an de chinuri, am infrint. din nou.

1. imi aduc aminte de doamna contabila din primul meu serviciu, care imi demonstra cu creionu pa hirtie ca productia obtinuta in plus de schimbul meu nu exista, intrucit nu poate fi luata in calcul - ea nu are nu stiu ce cod... cu alte cuvinte productia aia suplimentara nu are unde sa fie incadrata, si astfel, clar, ea nu exista. femeia zimbea fericita. io taceam de nervi. tzevile alea de le facusem in plus... deveneau translucide... si dispareau. (daca n-avem cod pentru eleee...) :shock:

2. am indraznit sa spun intr-o sedintza (la un alt serviciu) ca treaba celor fix 23 de doamne grase de la contabilitate poate fi facuta doar de 4... o doamna foarte - foarte grasa, care s-a dovedit a fi directoarea economica :? , mi-a facut viata un iad din secunda 2 si pina la ultima petrecuta secunda in acea firma. le stresasem prea tare !!! ele ramasesera 23 dupa o nemiloasa reducere de personal! fusesera 25!!! pitic cretiiiin. :shock:

3. consiliati de niste contabili de mare valoare incercam de vreo 2 ani sa implementam un sistem de gestiune a stocurilor, nu-i dau numele. este sarcina clara, venita de sus. ei bine, programul este conceput doar pentru gogosherii (cu maxim doua sortimente) iar la scara unei companii ca cea la care lucrez rezultatele obtinute sunt abracadabrante. cu toate astea, exista o armata de operatori pe calculator, ce depaseste de 2-3-4 ori numarul oamneilor cu adevarat legati de productie. :shock:

4. la doi ani de la implementarea de mai sus, au aparut programe care le bat la *** pe toate, inclusiv pe astaaa... neterminatu'. credeti ca ne intereseaza? noooh... mergem cu asta vechiu pina in 2014. neimplementat inca hihihi :shock:

5. in absolut toate joburile pe care le-am avut, cererile contabililor erau invariabil: mai multe raportari, dublate, triplate, sa se topeasca imprimantele cite paduri am taiat pentru cretinisme si pentru copii la copii, arhive si indosarieri... pastram copii si la hartia igienica? chiar, cum se pune indigoul? inspre ***, sau inspre degete? :shock:

6. REAL !!! procedura inventata de contabili: trimiti un Email, il scoti la imprimanta, il semnezi, si il trimiti prin posta normala. ...ca sa existe si dovada scrisa. :shock:

7. n-am nimica mah cu cine-a terminat ASE-ul sau postliceale de contabili; nici nu zic ca-s inginerii mai desteptz... totush... ce pushca lu hector va-nvatza bun la scoala aia??? sau mai bine zis... cit va extrage din cap? dupa inaltime sau dupa greutate? din primu an, treptat pe toata perioada, sau doar la final, la diploma?

7 bis. pentru lazea si ovidiu14.... bah, chiar daca voi suntetz contabili... pe undevaaa... tot singe de ingineri avetz...:lol:
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 14 Oct 2006, 07:13

piticule m-ai omorat, iar zice nevastamea ca sunt nebun ca rad ca prostu singur. oricuim ea nare nici o treaba ca e doftor, n-ar intelege.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Lostrita
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lostrita » 14 Oct 2006, 11:08

Daca mai exista vreun sub injiner care nu stie care e diferenta dintre un contabil si un economist citeste si poate ajungi la o concluzie http://www.evz.ro/article.php?artid=276062

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 14 Oct 2006, 17:13

Lostrita scrie:Daca mai exista vreun sub injiner care nu stie care e diferenta dintre un contabil si un economist citeste si poate ajungi la o concluzie http://www.evz.ro/article.php?artid=276062
Lostrita, prietene. Ai luat-o prea in serios...aiceaaa... nooooiii... glumim. la servici ne mushcam... da? nu amestecaaaaam. :wink:

Am citit articolul si am ajuns si la concluzie:

diferenta dintre un contabil si un economist este ca ultimul face si acte caritabile. am ghicit? :lol:

sub injiner nu se scrie im preunat? 8)
mihaimircea scrie:piticule m-ai omorat, iar zice nevastamea ca sunt nebun ca rad ca prostu singur. oricuim ea nare nici o treaba ca e doftor, n-ar intelege.
sesizez o fina ironie la adresa doctorilor? hehehe :lol: iti propun un proiect de senzatie... deschide un topic nou, doctori vs. avocati.

o sa vedem in direct cum doctorii le scot "amigdalitele" avocatilor si cum cei din urma le pierd celor dintii procesele de "malplictis" :lol:
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 14 Oct 2006, 21:19

Lostrita scrie:Daca mai exista vreun sub injiner care nu stie care e diferenta dintre un contabil si un economist citeste si poate ajungi la o concluzie http://www.evz.ro/article.php?artid=276062
@Lostrita -
Putini ingineri sesizeaza diferenta.
Poate si pentru ca sechelele trecutului nu s-au vindecat, sau poate si pentru ca trecutul e inca foarte prezent.
Si asta pentru ca in trecut economistul se reducea la contabil , iar acesta era cu atat mai apreciat cu cat era mai cap patrat.
Din frumoasele mele amintiri si inginerii din marile intreprindari ale patriei avansau tot pe baza aceleiasi "calitati" ca si cea a contabililor.
Majoritatea celor cu potential fie lucrau in cercetare fie emigrau, fiea ..daca suportau .
Cam astea erau vremurile...bine ca s-au mai schimbat.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 14 Oct 2006, 22:32

In tot cazul trecerea la economia de piata ne-a lasat cu un surplus de ingineri si un deficit de contabili :P.
Cu lacrimi Bastus!

ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 15 Oct 2006, 17:17

injinerii rulzz

baieti destepti astia :D
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 15 Oct 2006, 18:25

Gerula scrie:In tot cazul trecerea la economia de piata ne-a lasat cu un surplus de ingineri si un deficit de contabili :P.
Gerula... te citesc contabil magistre... deshi n-ash vrea... :lol: hihihi...
'ai ca vedetz voi cin' revine omu cu cozoroc acuma...

sorine te-ashtept ca p-o paine calda! 'ai la piticu sa te insailez!

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 15 Oct 2006, 18:58

piticu scrie:
Gerula scrie:In tot cazul trecerea la economia de piata ne-a lasat cu un surplus de ingineri si un deficit de contabili :P.
Gerula... te citesc contabil magistre... deshi n-ash vrea... :lol: hihihi...
Nici vorba :lol:. Dar intamplarea face sa fi avut repetate ocazii de a-mi da seama cat de importante pot fi hartoagele pe care le invart contabilii :lol:.
Cu lacrimi Bastus!

Scrie răspuns