Desi am pus si eu vreo 4-5 kile

din oct.2010 de cand nu mai fumez, iata cateva tips&tricks pentru supraponderali, care la mine functioneaza:
1. cat de multa miscare: sala, jogging, alte sporturi;
2. nu haliti nimic cu 2-3 ore inainte de a va culca;
3. ocoliti painea cat puteti, e greu dar nu imposibil;
4. Mancati cat puteti disociat (si asta e dificil..

), de preferat un singur fel de haleala la masa; de exemplu, bagi gratarul simplu si cartofii fierti la doua ore diferenta;
5. cat mai putin alcool; taria e cea mai puternica caloric (nu mai zic de ficati, astea

), apoi urmeaza bauturile foarte dulci, vinul si apoi berea. S-a impanantenit o falsa teorie precum ca "berea ingrasa groaznic, mai bine beau vin". Nimic mai gresit, vinul este mai mult decat dublu - caloric vorbind;
6. ocoliti grasimile si dulciurile pe cat e posibil, nu zic eliminati, zic ocoliti.
7. incercati (sigur nu se moare din asta

) sa va ridicati inainte de va satura pe deplin de la masa si totodata, incercati sa indesiti cat de mult mesele (1-2-3 mese/zi transformati-le in 4-5 sau chiar 6 mese).
8. cat mai putine bauturi carbogazoase, retin apa in tesuturi. in loc de apa minerala incercati apa plata cu lamaie. Aici imi vine greu, greu de tot, imi place rau apa minerala..

de bere nu mai zic nimic.
Stiu ca suna cam din carti insa cred ca foarte aproape de adevar si nu necesita un efort urias
eu spre exemplu i-am spus soacra-mii sa gateasca mai putin

ca face o mancareeee...