In sfarsit nefumator

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 30 Sep 2010, 22:09

10zile???
hmmm
mie imi este frica sa spun ca m-am lasat si dupa 2 ani si 9 luni.
tentative am mai avut destule, dar.................
am fumat 25 ani la greu, tot ce se putea, de la "Nationale" pana la tigari de fite sau trabucuri grele si am avut incercari destule de a ma lasa de acest viciu.
am incercat cu tot felul de substituenti, ba guma, ba boboane mentolate, ba tigari fara nicotina, chiar si seminte, insa nici una nu a dat roade.
totusi, cand am implinit 40 ani am zis ca este suficient si este cazul sa imi fac un cadou singur si de atunci nu am pus tigara in gura cu toate ca am si acuma ultimul pachet de tigari cumparat.
la inceput este usor, primele zile, chiar prima luna trece relativ repede si usor, dar dupa aceea........doamne, ce mai visam ca fumam :lol:
insa cea mai mare problema apare dupa ce te lasi, cand incepi sa acumulezi rapid in greutate si constati subit ca ai pus pe tine 10-15-20 kg fara sa bagi de seama (deh, organismul cere substituenti, ), iar lupta cu kg este ceva infernal
lasatul de fumat fata de cura de slabire este un mizilic, mai ales cei care avem un servici sedentar sau semi.
deci, cei care va decideti sa va lasati de fumat, va recomand din inima sa faceti acest efort, dar cumulat cu inceperea de miscare sustinuta, de mers la sala sau alergat in aer liber, altfel o sa va treziti cu niste kg nedorite si odata puse, extrem de greu se dau jos (eu inca nu am reusit :evil: )

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 30 Sep 2010, 22:18

M-am lasat si eu de fumat dupa 21 de ani de 2-3 pachete pe zi (in zilele normale, ca la chefuri... :) )... am aproape 3 ani de atunci.

Va recomand cu caldura sa mancati seminte, cel putin in perioada de inceput :) ... pe mine m-au ajutat si sa ma las mai usor si sa nu ma ingras deloc.

1. taie pofta de mancare.
2. aveti o ocupatie si nu va vine sa aprindeti ceva :).
3. contin uleiuri vegetale si alte substante benefice (multe din medicamentele de prostata contin extracte din semintele de dovleac :P ).

NICIODATA sa nu aveti impresia ca daca au trecut un an sau doi, deja puteti fuma numai o tigara pe zi sau numai la chefuri (prima mea perioada de lasat de fumat (2 ani!!!) s-a incheiat asa).

Bafta!!!
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 01 Oct 2010, 00:57

M-am lasat acum 4 ani ! Nici carte nici nimic . Am slabit 10-12 kilograme , alergare de 4 ori pe saptamana cand pot , minim 1 cand am orar incarcat . Nu am facut schimbari mari in dieta , insa ma misc mult mai mult , petrec foarte putin timp sezut , nu stiu daca 4 ore pe zi inclus timpu pentru mincare , si mininc de 4 ori .

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 01 Oct 2010, 06:05

Astazi am facut si eu o luna si jumatate de cand aproape ca pot spune ca am renuntat la fumat. Karate, cum spuneti voi, in plus nu am luat (doar 1,5). Nu simt nevoia sa fumez dupa mai bine de 35 ani de "activitate" insa cand vad un coleg sau pe altcineva cu un pachet de tigari incep sa "balosesc" si mai bag cate una. In astea 6 saptamani nu cred ca am iesit la o medie mai mare de 1 bucata / zi. Daca colegul de tura ar fi nefumator sau si-ar tine tigarile in buzunar fara sa pe "arunce" aiurea prin birou probabil ca numarul tigarilor care m-au tentat in astea 6 saptamani ar fi scazut mult sub jumatate.
O tentativa de lasat de fumat am mai avut in urma cu vreo 6-7 ani cand am rezistat tentatiilor timp de 9 luni. Am luat in greutate (atunci) vreo 25kg, aveam o stare de nervi permanenta, tensiunea s-a modificat de la 10/6 la 16/10. Dupa ce m-am reapucat de fumat greutatea a scazut aproape la normal (am ramas cu 5 kg in plus), iar restul "parametrilor" au scazut la normal.

Sper sa am suficienta vointa pentru a renunta de tot la nenorocitele astea de tigari.
Bucuresti

cristi.v
senior
senior

Mesaj de cristi.v » 01 Oct 2010, 06:45

Va recomand cu cea mai mare incredere cartea lui Carr. Chestia e ca trebui citita in maxim o saptamana, daca citesti cate un rand pe zi nu intelegi nimic din ea.
M-am lasat in ianuarie dupa mai bine de 10 ani de fumat, si spun cu mandrie ca nu am luat decat vreo 5 kg in acest timp si nici pofta de tigari nu am. Ce e drept am visat de cateva ori in acest rastimp ca bagam cate una :D .
Oricum, e un sentiment extraordinar cand reusesti, iti da incredere in tine si in fortele proprii de nu iti vine sa crezi.
De cand m-am lasat am facut un lobby f puternic acestei carti, si chiar am mai reusit sa conving cativa sa o citeasca. N-au reusit toti sa se lase,
dar am convingerea ca oricine poate.
E pacat de sanatatea noastra si de banii dati aiurea. Sa vezi ce bine e cand iti cumperi un TN sau o punga de Yamamoto cu banii pe 2-3 pachete :D . Cel putin eu asa m-am motivat la inceput :lol:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 01 Oct 2010, 07:56

:lol: :lol: sa va tina lasatul pe toti...
eu am 7 luni si inca mi-e frica sa zic ca am scapat...desi nu imi mai trebe tigara mi-e dor de gestul in sine ....

Legat de citit carte de lasat fumat, parerile sunt impartite : unii mi-au recomandat, pe cand altcineva ( nu zic cine ca are cont aci :twisted: ) mi-a zis : Ba da tu ai nevoie sa iti zica unu ca esti **** ? Nu iti dai seama si singur ? :lol: :lol: :lol:

Am fumat 12 ani, si am mai avut 2 tentative de a ma lasa ( gume, pastile , plm.... nu m-a tinut mai mult de 2 sapt) . Acum am reusit cold turkey, am zis : gata, de azi nu mai fumez....si nu am mai fumat ;)

PS pe mine m-a ajutat o perioada prosteala saptamanala cu o pipa cu tutun bun .... asa am scapat de dependenta de gest :D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 01 Oct 2010, 15:58

m-am lasat de fumat de vreo 6 ani, recunosc ca uneori, rar am mai aprins cate una asa de fenta, dar am stins-o dupa 2-3 fumuri cu un gust rau in gura.
am fumat vreo 18 ani inainte sa ma las.
sper sa nu ma mai numesc "fumator" niciodata.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 01 Oct 2010, 16:41

...nu sunteti patrioti , deloc
...voi stiti cat pierde statul daca va lasati de fumat si chiar asta ne mai lipsea la criza prin care trecem... :lol:

...dupa 21 ani de fumat , in ultima perioada cate 50 tigari / zi (cel putin) , am renuntat brusc si de mai bine de 4 ani si jumatate nu am mai pus tigara in gura
...probabil depinde de organism , dar la mine "sevrajul" a durat 3 luni
...stiintific , se spune ca doar dupa 8 ani dispar efectele nocive ale fumatului

Curaj si vointa !...celor care vor sa faca pasul acesta. :wink:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 01 Oct 2010, 17:15

Substanta care produce dependenta este nicotina.Aceasta stimuleaza anumiti centri nervosi din creier,iar daca nicotina inceteaza a fi administrata apare sevrajul.Partea extrem de proasta este ca odata cu nicotina inhalam gudroane si alte chestii extrem de nocive ,rezultate din ardere.Dar nu asta este partea cu adevarat proasta.Ci aceea ca producatorii adauga in tigarete o substanta care face sa se absoarba mai multa nicotina decit s-ar absorbi fara substanta respectiva.Astfel,dependenta devine si mai accentuata,multi ajungind sclavii acestui obicei daunator.

Dar ar exista posibilitatea sa introducem in corp nicotina ,fara sa inhalam gudroanele si celelalte substante rezultate din ardere???

Exista si eu am folosit-o.Se numeste Nicorette,si este un plasture care se aplica pe antebrat sau umar,si acesta contine un gel imbibat cu o anumita cantitate de nicotina.Aceasta se absoarbe prin piele in singe.In acest fel,fara a inhala fumul extrem de nociv,evitam senzatia de sevraj,datorata lipsei nicotinei din singe si implicit ,cerier.
Dozele sint de maximum 20mg ,parca ,adica cit doua pachete de tigari.Astfel o saptamina ne aplicam un plasture pe zi cu echivalentul a doua pachete,sau ma rog, cite fumam in mod obisnuit.Dupa aceea scadem doza progresiv,ajungind ca dupa citeva saptamini sa obisnum din nou creierul fara buclucasa nicotina..Si asta fara senzatii extrem de neplacute de sevraj,si fara sa mai inhalam fum.La inceput este si o stare de somnolenta pentru ca plasturii contin si ceva sedativ usor,deci atentie soferi..

Este modalitatea prin care am renuntat la fumat dupa 10-12 ani de viciu,ajunsesem in ultimul timp la 2-3 pachete pe zi.De atunci au trecut 15 ani,si nu mai simt nevoia sa fumez ,ba chiar imi produce repulsie fumul de tigara.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 01 Oct 2010, 18:05

NEFERICITILOR :lol: :lol:

Scrie răspuns