Gripa....

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
noname
veteran
veteran

gf

Mesaj de noname » 13 Oct 2005, 13:40

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 13 Oct 2005, 13:43

Dati-mi voie sa-mi manifest neincrederea in ceea se afirma la TV.
Am vazut interviul cercetatoarei care a afirmat ca a gasit dovada existentei acestui virus (sau elemente, nu-s de specialitate) in pasarile moarte dupa 5 zile de munca asidua.
Daca nu ma insel saptamina trecuta ai nostri (TV, bla bla) au afirmat ca din Anglia, unde se vor face testele, vor veni rezultatele dupa 2 saptamini.
Nu vreau sa minimizez calitatilor celor care fac cercetare in Romania, dar am rezerve in aceasta chestiune (a virusului).
Autoritatile din zona au luat tot felul de decizii controversate (in opinia mea cam pripite) ca sa nu mai discutam de punerea in practica a acestora.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 13 Oct 2005, 13:43

daca nu s-ar transmite de la om la om atunci nu ar exista pericolul unei pandemii

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 13 Oct 2005, 13:51

este gripa aviara, sau eram eu prea adormit azi dimineata la stiri :lol:

noname
veteran
veteran

ew

Mesaj de noname » 13 Oct 2005, 13:52

Dap asa e ... Oricum sa speram ca nu o sa ajungem la o pandemie. Bine ca locuitorii Deltei au fost opriti sa mai consume pasarile decedate dar cu apa e nush ce vor face deoarce consuma din Dunare

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 13 Oct 2005, 13:53

imi ''esprim'' si eu rezerva in ce priveste fatalitatea care se doreste a fi inoculata in legatura cu virusu asta
reactiile autoritatilor vis-a-vis de zonele presupuse a fi afectate sunt ok
ce facem insa cu locuitorii care se urcau in copaci in semn de protest fata de genocidu zburatoarelor din ograzi?
nush de ce da am senzatia ca virusu asta e incapabil sa faca rau unor asemenea specimene
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

noname
veteran
veteran

sad

Mesaj de noname » 13 Oct 2005, 13:55

"nush de ce da am senzatia ca virusu asta e incapabil sa faca rau unor asemenea specimene" :roll: depinde...

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 13 Oct 2005, 14:06

:)Odata ce mutatia a avut loc se transmite "de la om la om" ca sa respect limbajul de pe forum:)Masurile care s-au luat sunt intemeiate,daca apare o noua tulpina de virus nu avem imunitate fata de acesta si im masura in care acesta e f patogen,pot fii mii de morti(un scenariu mai fatalist)In istorie au mai fost 2 mari pandemii de gripa,care s-au lasat cu zeci de mii de morti,asa ca e mai usor sa previi,parerea mea.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 13 Oct 2005, 14:08

Clarificare
Gripa aviara inalt patogena (HPAI) este determinata de unele subtipuri de virus gripal A in populatiile animale, in special gaini.
Cele mai multe cazuri de infectie cu H5N1 la om au aparut ca urmare a contactului direct cu pasarile infectate. In consecinta, trebuie sa avem grija sa evitam contactul, daca este posibil, cu pasarile vii, aparent sanatoase, bolnave sau moarte si cu orice suprafete care ar putea fi contaminate de pasari sau de fecalele sau secretiile lor.
Pana in prezent nu au existat dovezi care sa sustina transmiterea interumana a virusului gripei A/H5N1
Infectiile cu H5N1 la om pot determina boli severe si deces.

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 13 Oct 2005, 14:47

Clarific si eu:virusul gripal aviar se transmite la om prin contact cu dejectiile pasarilor.cu pasari moarte,etc.El nu se transmite de la om la om,dar odata formarea unei mutatii cu un vius gripal "normal",se transmite de la om la om.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Scrie răspuns