Gripa....

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 08 Oct 2005, 07:21

ba, nene.... :? s-a ajuns si aici , mmmmmm, nu bun! :(
in curand o sa....
rugam respectuos moderatorul sa reactioneze.
si... ce cauta subiectul asta la sectiunea spining? :shock: :x
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 08 Oct 2005, 09:20

sper sa nu ajunga si acest forum ca altele.... :?

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 08 Oct 2005, 09:54

Reactioneaza el luni, ca acum e la peste :lol:

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 08 Oct 2005, 10:21

Nu cred ca se poate glumi prea tare cu asta daca ne uitam un pic la ce s-a intamplat prin 1918 ...e adevarat ca medicina a evoluat de atunci (lanoi nu stiu cat de tare ) dar atentie mare oameni buni
MusKaloiu tu esti vaccinat evident impotriva la mai multe fericitule :D
o savb cu Gyorg sa iti mai faca un vaccin cu un anume popper ...se pricepe de minune :D
pana atunci te astept la concurs pe 05 noiembrie :D
Ceamurlia deja in carantina grad zero
"nu te radea ca ti se poate intampla oricui" :D
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

raduliviu70
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de raduliviu70 » 08 Oct 2005, 11:28

Salut!Nucred ca se pot face glume cu un astfel de subiect!!!!!!!!! Cred ca toate informatiile cu privire la transmiterea bolii ar fii binevenite,mai ales ca, probabil multi dintre noi ar dorii sa mearga la stiuca in Delta.Daca sunt doctori printre noi sa na dea informatii--transmitere,simtome,ce inseamna carantina in astfel de situatii(ganditiva ca sunteti in Delta cand se institue carantina in zona care sunteti).Ca o urma de optimism, cazurile depistate nu au fost confirmate pana acum ca fiind purtatoare de virus,ci doar de anticorpii lui au fost depistati.

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 08 Oct 2005, 20:45

MusKaloiu tu esti vaccinat evident impotriva la mai multe fericitule
o savb cu Gyorg sa iti mai faca un vaccin cu un anume popper ...se pricepe de minune

Nu-mi aduce aminte ca am fost vaccinat acu trei saptamani de un coleg "peskrici" ,cu o oscilanta de 16 gr. direct in cap deasupra urechii fatza stanga :lol: ...sa fi vazut auto-operatzie efectuata cu patentul din trusa de scule ,in inima deltei, cu tot echipajul alungat shi inghesuit in cel mai indepartat coltz al barcii(la o distantza suficient de mare ca sa nu-i pocnesc :lol: )...noroc k taia patentul bine shi am scapat de celelate doua carlige ale ancorei...partea cea mai nasoala a fost sa-mi infig carligul in sensul lui de intzepare pana a ieshit afara.... :(

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 09 Oct 2005, 07:28

Daca o fi sa ne "loveasca" gripa aviara suntem atit de expusi incit nu mai are rost sa discutam. Cred ca ultima oara cind romanii au reactionat corect in fata unui pericol de contaminare a fost dupa dezastrul de la Cernobil.

In rest, priviti ce se intimpla dupa ce este otravit vreun riu sau vreo balta. Se gasesc amatori cu zecile care sa culeaga pestii morti.
Am auzit de caz de pescar care consuma icre de mreana. (El sustine ca prajite bine nu-i fac nici un rau...)
Ce sa mai spunem despre o cunoscuta balta de linga Iasi, pe care se pescuieste intens chiar daca pretul nu este chiar mic, insa se prinde peste. Nu conteaza ca pestele are gust de mil si trebuie pus la bait si cu putin otet pentru a putea fi consumat. Nu este vorba acolo de "muritori de foame", pretul zilei de pescuit facind ca cei ce pescuiesc acolo sa nu fie chiar atit de saraci.
Cine nu a auzit de metodele babesti in cazul ciupercilor. (cind pui ciupercile la fiert pui in vas si un cui de fier ca "antidot" pentru otrava ... sau pui o ceapa care daca se coloreaza nu-stiu-cum insemna ca ciupercile sunt otravitoare ...) Si oamenii chiar cred in eficienta unei astfel de metode ... pina ajung la spital sau la ... cele vesnice.

Insa sa revenim la gripa aviara. Credeti in izolarea focarelor ? Credeti ca taranul va renunta la pasarile sale din curte ?
Sau va recurge la practica stramoseasca - adica atunci cind incep sa moara pasarile le va sacrifica pe cele care mai sunt inca vii si le va "conserva" (oparit + afumat) pentru iarna. Ma tem ca le va ascunde/ingropa pe cele moarte de teama ca autoritatile sa nu i le ia si pe celelalte.

Pina la urma si fumatul ucide si cu toate astea banuiesc ca jumatate din cei ce se tem de gripa aviara, continua sa ... fumeze.
Insa psihoza creata in jurul gripei aviare nu prevesteste nimic bun. Si cred ca de data asta nu mai este doar asa un alt subiect menit sa abata atentia maselor de la o problema foarte grava.
(Chiar daca barilul de petrol ar putea sa atinga 100 $ anul acesta - ceea ce cred eu ca e amenintare mai mare decit gripa aviara ! )

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 13 Oct 2005, 12:09

:!:
Pentru a minimaliza posibilitatea infecţiei, persoanele care călătoresc trebuie sa evite contactul cu păsări (ex. pui, găini, raţe, gâşte, porumbei, prepeliţe) sau orice alte păsări sălbatice, şi să evite zonele în care păsările infectate cu virusul H5N1-pot fi prezente, precum păsările din curţi şi din ferme şi păsările din pieţele de păsări vii. Nu consumaţi produse din păsări, neprelucrate termic sau incomplet prelucrate termic, inclusiv mâncăruri care conţin sânge provenit de la acestea.
Ca şi în cazul altor infecţii, una dintre cele mai importante practici preventive este spălatul pe mâini cu atenţie şi frecvent. Spălatul frecvent al mâinilor, folosind fie apă şi săpun îndepărtează potenţialele surse de infecţie de pe piele şi ajută la prevenirea transmisterii bolii. Când nu există săpun la dispoziţie şi mâinile nu sunt vizibil murdare se poate folosi alcool pentru ştergerea mâinilor.
Când preparaţi hrana:
 Separaţi carnea crudă de cea prelucrată termic sau de alimentele care sunt gata de consumat. Nu folosiţi acelaşi cuţit sau instrument de tăiat pentru a pregăti carnea crudă şi alimentele care sunt gata de consumat.
 Spălaţi –vă pe mâini între operaţiile de manipulare a alimentelor crude şi celor prelucrate termic .
 Nu puneţi carnea prelucrată termic pe aceeaşi farfurie sau suprafaţă pe care a fost aşezată înainte de a fi prelucrată.
 Toate alimentele provenite de la păsări, inclusiv ouă sau sânge, trebuie prelucrate termic cu atenţie. Deoarece virusurile gripale sunt distruse de căldură, temperatura pentru prelucrarea cărnii de pasăre trebuie să fie mai mare de 70°C .
 ÃŽnainte de a manipula şi prelucra termic ouăle, spălaţi-le cu apă cu săpun iar după aceea spălaţi-vă pe mâini.
 Nu folosiţi ouă fierte moi sau crude în alimente care nu vor fi prelucrate termic.
 După manipularea păsărilor sau ouălelor crude, spălaţi-vă pe mâini şi spălaţi toate suprafeţele şi instrumentele atent cu apă şi săpun.
 Dacă credeţi că aţi fost expus gripei aviare, urmăriţi-vă starea de sănătate timp de10 zile. Dacă prezentaţi febră, tuse sau dificultate în respiraţie sau dacă vă îmbolnăviţi în perioada de 10 zile, consultaţi un medic. ÃŽnainte de a începe consultaţia spuneţi medicului: 1. ce simptome aveţi 2. dacă aţi venit în contact direct cu păsări 3. unde aţi călătorit
 Nu călătoriţi în timp ce sunteţi bolnavi şi limitaţi-vă contactul cu alte persoane cât de mult posibil pentru a preveni răspândirea oricărei boli infecţioase.

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 13 Oct 2005, 13:17

Incerc sa explic si eu cam despre ce e vb,macar prin natura meseriei mele.Virusurile gripei care fac ravagii la animale nu sunt transmisibile la om.Toata acesta teama se bazeaza pe un alt fapt:o mutatie a acestei tulpini de virus aviar il poate face transmisibil la om.Efectele pot fi devastatoare datorita faptului ca se transmite f usor si prin faptul ca o mutatie care ar duce la un virus foarte patogen ar gasi sistemul imunitar uman cu garda jos,un vaccin nefiind inca descoperit.Deci nu putem spera decat ca avem "noroc" ca e vb de o zona relativ izolat si autoritatile vor reusi sa impuna o carantina viabila,iar virusul nu va suferi nici o mutatie.Daca veti avea alta nelamurire va stau la dispozitie.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 13 Oct 2005, 13:35

CAM asa. CAM-ul consta in faptul ca virusul gripei aviare se poate transmite la om (vezi cazurile de deces din Ungaria, de la abatorul de pasari), dar NU SE TRANSMITE DE LA OM LA OM . Deocamdata - speram cu totii. Teama (si masurile de prevenire aici bat) e sa nu se combine cu virusul gripal uman. De aceea e recomandata vaccinarea antigripala "obisnuita".

Scrie răspuns