Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
>Gogol<eu am preparat 1 crapcean cam de 1 1/2 kg(necuratat),o stiuca cam de 1 kg si un somotel de 1 kg eviscerat.Asta am primit din delta,tocmai venise un amic lipovean ,din Gorgova,pe la mine.A adus si el ce a reusit sa prinda cu 2 zile inainte de venire.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Din somotel am folosit doar jumatate,uitasem.
Acum fac rasol de vitel cu hrean.
Acum fac rasol de vitel cu hrean.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Si la cantitatea asta cat somon, ton, oua, ceapa ai pus? Se pare ca ai facut o cantitate mult mai mare decat in reteta data de Ghenadie..
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Pe unde o umbla Ghenadie ?
Am folosit 1 conserva de ton in suc propriu,o bucata de somon afumat,avea cam 120g,am cumparat-o vrac,o ceapa rosie MARE si 2 oua.Daca pui suflet,nu are cum sa nu iasa...! Inspiratia coane...inspiratia.
Am folosit 1 conserva de ton in suc propriu,o bucata de somon afumat,avea cam 120g,am cumparat-o vrac,o ceapa rosie MARE si 2 oua.Daca pui suflet,nu are cum sa nu iasa...! Inspiratia coane...inspiratia.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
@gogol - auch, am uitat...
am pus ce am gasit in frigider, adica vreo 3-4 buc taiate transversal dintrun jalo ... sa fi fost vreo 300 gr, nu mai mult, iar somon un plic de 100 gr. Ce a iesit a incaput intr-o casoleta de inghetata de juma de kil. Inafara de ciorbe si tocane, care le mananc a doua zi, restul ce ar insemna fripturi sau prajeli incerc sa nu gatesc mai mult decat se poate manca la o masa. Atunci au ramas cateva bucati si ... asta a fost solutia pentru a nu le arunca
ps ete pe unde, am fost in parc sa testez ultimele top water-e...se misca bine
am pus ce am gasit in frigider, adica vreo 3-4 buc taiate transversal dintrun jalo ... sa fi fost vreo 300 gr, nu mai mult, iar somon un plic de 100 gr. Ce a iesit a incaput intr-o casoleta de inghetata de juma de kil. Inafara de ciorbe si tocane, care le mananc a doua zi, restul ce ar insemna fripturi sau prajeli incerc sa nu gatesc mai mult decat se poate manca la o masa. Atunci au ramas cateva bucati si ... asta a fost solutia pentru a nu le arunca

ps ete pe unde, am fost in parc sa testez ultimele top water-e...se misca bine

Re: Gastronomie si alte dichisuri
220 grame avea somonul.A intrat Genadie si nu am putut rectifica. Din toti pestii nu a ramas mare lucru dupa prelucrare.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
a doua oara, intentionat, am aburit burta unui chinez de vreo 3,5 kg si am folosit-o.
La fel o conserva de ton si un plic de somon.
@ deltaic - ti-ar rasolu'... a trebuit sa scot muschiuletul de la congelator, ca mi-ai facut pofta de vita
La fel o conserva de ton si un plic de somon.
@ deltaic - ti-ar rasolu'... a trebuit sa scot muschiuletul de la congelator, ca mi-ai facut pofta de vita

Re: Gastronomie si alte dichisuri
Gata, am inteles. Ghenadie a facut portie normala, tu pofticios, portie tripla.
Eu voi pune niste caras si ca sa-l dezosez mai usor, il fierb. E pacat sa stric salaul pe pate. Aici merge chinez, caras, platica, in general peste mai furajer, ca gustul il da somonul, tonul si sunca. Ma gandesc sa fac o combinatiune cu pastrama de macrou in locul somonului...
Eu voi pune niste caras si ca sa-l dezosez mai usor, il fierb. E pacat sa stric salaul pe pate. Aici merge chinez, caras, platica, in general peste mai furajer, ca gustul il da somonul, tonul si sunca. Ma gandesc sa fac o combinatiune cu pastrama de macrou in locul somonului...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
E...belea ! Numa' ce l-am devorat.Am baut bere ca nemtii.La rasol ma refer.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
pune-l intr-o sita deasupra oalei cu apa si abureste-l doar
sunteti rai, hai ca am pus sa se inchinga gratarul...de fonta
sunteti rai, hai ca am pus sa se inchinga gratarul...de fonta
