Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 17 Feb 2013, 12:55

>Gogol<eu am preparat 1 crapcean cam de 1 1/2 kg(necuratat),o stiuca cam de 1 kg si un somotel de 1 kg eviscerat.Asta am primit din delta,tocmai venise un amic lipovean ,din Gorgova,pe la mine.A adus si el ce a reusit sa prinda cu 2 zile inainte de venire.

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 17 Feb 2013, 13:15

Din somotel am folosit doar jumatate,uitasem.
Acum fac rasol de vitel cu hrean.

Avatar utilizator
Gogol
veteran
veteran
Mesaje: 2573
Membru din: 30 Apr 2011, 11:57

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Gogol » 17 Feb 2013, 13:23

Si la cantitatea asta cat somon, ton, oua, ceapa ai pus? Se pare ca ai facut o cantitate mult mai mare decat in reteta data de Ghenadie..

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 17 Feb 2013, 14:09

Pe unde o umbla Ghenadie ?
Am folosit 1 conserva de ton in suc propriu,o bucata de somon afumat,avea cam 120g,am cumparat-o vrac,o ceapa rosie MARE si 2 oua.Daca pui suflet,nu are cum sa nu iasa...! Inspiratia coane...inspiratia.

Avatar utilizator
Ghenadie
veteran
veteran
Mesaje: 1579
Membru din: 13 Noi 2011, 12:55

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Ghenadie » 17 Feb 2013, 14:10

@gogol - auch, am uitat...
am pus ce am gasit in frigider, adica vreo 3-4 buc taiate transversal dintrun jalo ... sa fi fost vreo 300 gr, nu mai mult, iar somon un plic de 100 gr. Ce a iesit a incaput intr-o casoleta de inghetata de juma de kil. Inafara de ciorbe si tocane, care le mananc a doua zi, restul ce ar insemna fripturi sau prajeli incerc sa nu gatesc mai mult decat se poate manca la o masa. Atunci au ramas cateva bucati si ... asta a fost solutia pentru a nu le arunca :roll:

ps ete pe unde, am fost in parc sa testez ultimele top water-e...se misca bine :lol:

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 17 Feb 2013, 14:13

220 grame avea somonul.A intrat Genadie si nu am putut rectifica. Din toti pestii nu a ramas mare lucru dupa prelucrare.

Avatar utilizator
Ghenadie
veteran
veteran
Mesaje: 1579
Membru din: 13 Noi 2011, 12:55

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Ghenadie » 17 Feb 2013, 14:15

a doua oara, intentionat, am aburit burta unui chinez de vreo 3,5 kg si am folosit-o.
La fel o conserva de ton si un plic de somon.

@ deltaic - ti-ar rasolu'... a trebuit sa scot muschiuletul de la congelator, ca mi-ai facut pofta de vita :respekt:

Avatar utilizator
Gogol
veteran
veteran
Mesaje: 2573
Membru din: 30 Apr 2011, 11:57

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Gogol » 17 Feb 2013, 14:16

Gata, am inteles. Ghenadie a facut portie normala, tu pofticios, portie tripla.
Eu voi pune niste caras si ca sa-l dezosez mai usor, il fierb. E pacat sa stric salaul pe pate. Aici merge chinez, caras, platica, in general peste mai furajer, ca gustul il da somonul, tonul si sunca. Ma gandesc sa fac o combinatiune cu pastrama de macrou in locul somonului...

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 17 Feb 2013, 14:19

E...belea ! Numa' ce l-am devorat.Am baut bere ca nemtii.La rasol ma refer.

Avatar utilizator
Ghenadie
veteran
veteran
Mesaje: 1579
Membru din: 13 Noi 2011, 12:55

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Ghenadie » 17 Feb 2013, 14:21

pune-l intr-o sita deasupra oalei cu apa si abureste-l doar

sunteti rai, hai ca am pus sa se inchinga gratarul...de fonta :lol1:

Scrie răspuns