Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
>Gogol<eu am preparat 1 crapcean cam de 1 1/2 kg(necuratat),o stiuca cam de 1 kg si un somotel de 1 kg eviscerat.Asta am primit din delta,tocmai venise un amic lipovean ,din Gorgova,pe la mine.A adus si el ce a reusit sa prinda cu 2 zile inainte de venire.
Din somotel am folosit doar jumatate,uitasem.
Acum fac rasol de vitel cu hrean.
Acum fac rasol de vitel cu hrean.
Si la cantitatea asta cat somon, ton, oua, ceapa ai pus? Se pare ca ai facut o cantitate mult mai mare decat in reteta data de Ghenadie..
Pe unde o umbla Ghenadie ?
Am folosit 1 conserva de ton in suc propriu,o bucata de somon afumat,avea cam 120g,am cumparat-o vrac,o ceapa rosie MARE si 2 oua.Daca pui suflet,nu are cum sa nu iasa...! Inspiratia coane...inspiratia.
Am folosit 1 conserva de ton in suc propriu,o bucata de somon afumat,avea cam 120g,am cumparat-o vrac,o ceapa rosie MARE si 2 oua.Daca pui suflet,nu are cum sa nu iasa...! Inspiratia coane...inspiratia.
@gogol - auch, am uitat...
am pus ce am gasit in frigider, adica vreo 3-4 buc taiate transversal dintrun jalo ... sa fi fost vreo 300 gr, nu mai mult, iar somon un plic de 100 gr. Ce a iesit a incaput intr-o casoleta de inghetata de juma de kil. Inafara de ciorbe si tocane, care le mananc a doua zi, restul ce ar insemna fripturi sau prajeli incerc sa nu gatesc mai mult decat se poate manca la o masa. Atunci au ramas cateva bucati si ... asta a fost solutia pentru a nu le arunca
ps ete pe unde, am fost in parc sa testez ultimele top water-e...se misca bine
am pus ce am gasit in frigider, adica vreo 3-4 buc taiate transversal dintrun jalo ... sa fi fost vreo 300 gr, nu mai mult, iar somon un plic de 100 gr. Ce a iesit a incaput intr-o casoleta de inghetata de juma de kil. Inafara de ciorbe si tocane, care le mananc a doua zi, restul ce ar insemna fripturi sau prajeli incerc sa nu gatesc mai mult decat se poate manca la o masa. Atunci au ramas cateva bucati si ... asta a fost solutia pentru a nu le arunca

ps ete pe unde, am fost in parc sa testez ultimele top water-e...se misca bine

220 grame avea somonul.A intrat Genadie si nu am putut rectifica. Din toti pestii nu a ramas mare lucru dupa prelucrare.
a doua oara, intentionat, am aburit burta unui chinez de vreo 3,5 kg si am folosit-o.
La fel o conserva de ton si un plic de somon.
@ deltaic - ti-ar rasolu'... a trebuit sa scot muschiuletul de la congelator, ca mi-ai facut pofta de vita
La fel o conserva de ton si un plic de somon.
@ deltaic - ti-ar rasolu'... a trebuit sa scot muschiuletul de la congelator, ca mi-ai facut pofta de vita

Gata, am inteles. Ghenadie a facut portie normala, tu pofticios, portie tripla.
Eu voi pune niste caras si ca sa-l dezosez mai usor, il fierb. E pacat sa stric salaul pe pate. Aici merge chinez, caras, platica, in general peste mai furajer, ca gustul il da somonul, tonul si sunca. Ma gandesc sa fac o combinatiune cu pastrama de macrou in locul somonului...
Eu voi pune niste caras si ca sa-l dezosez mai usor, il fierb. E pacat sa stric salaul pe pate. Aici merge chinez, caras, platica, in general peste mai furajer, ca gustul il da somonul, tonul si sunca. Ma gandesc sa fac o combinatiune cu pastrama de macrou in locul somonului...
E...belea ! Numa' ce l-am devorat.Am baut bere ca nemtii.La rasol ma refer.
pune-l intr-o sita deasupra oalei cu apa si abureste-l doar
sunteti rai, hai ca am pus sa se inchinga gratarul...de fonta
sunteti rai, hai ca am pus sa se inchinga gratarul...de fonta