Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Daca ati trecut la melci ia sa va vad cum stati cu stridiile. A mancat cineva ? Cine a vomitat si cui i-au placut ? 

Stridii am mancat azi.
Bune. Dar cu lamaie mai multa...
Si e bun pt mine orice aratare din apa. Nu sunt scarbos la mancare de fel, dar magar nu cred c-as manca cu toate ca am mancat carnati de cal si mi-au placut.
Melci, rapane, am mancat la greu. Buni.

Si e bun pt mine orice aratare din apa. Nu sunt scarbos la mancare de fel, dar magar nu cred c-as manca cu toate ca am mancat carnati de cal si mi-au placut.
Melci, rapane, am mancat la greu. Buni.
-
- veteran
Tudor, stridii am mancat o singura data. a doua oara nu asi mai incerca. Pe prima am mestecat-o...incredibil de disgratioasa senzatia.
melci ie buni cu unt spanac si usturoi, un deliciu
stridii, am incercat o data asa pe sec, am supravietuit

stridii, am incercat o data asa pe sec, am supravietuit

nu exista atatea stridii cate aj vrea io sa mananc... 

m-atipus pe ganduri...o sa ies sa incerc zilele astea
...
daca tot ne apropiem de o limita.....a suportabilului ....cine a mancat lacuste prajite ? (eventual si crude
)

daca tot ne apropiem de o limita.....a suportabilului ....cine a mancat lacuste prajite ? (eventual si crude

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
nu mancam asa ceva, ca dupa nu mai ai tu surse de inspiratie la legatMuskMd scrie:m-atipus pe ganduri...o sa ies sa incerc zilele astea...
daca tot ne apropiem de o limita.....a suportabilului ....cine a mancat lacuste prajite ? (eventual si crude)

am halit stridii si asi mai capaci cateva platouri, cu un vin alb sec .... imi ploua in gura deja
deci o sa va oripileze poate dar lacustele aduc un pic la gust cu de seminte de floarea soarelui
....
crude au gust de iarba...logic
Iarba am zis nu .....

crude au gust de iarba...logic

Iarba am zis nu .....

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
ce iarba fumezi Domnu', vad ca are efect puternic.
ca sa nu fiu total off topic : Pateu de peste
Retea e proprie, desi nu bag mana in foc ca altii o fac altfel, a fost facuta prima oara cu ce a picat sub mana si ulterior repetata.
Ingrediente :
orice peste dezosat, de apa dulce
1 buc conserva ton
1 buc plic cu somon afumat ( 100 gr) sau 1 buc conserva de sprot afumat ( de Baltica)
2 oua de gaina sau 5 de prepelita
2 felii subtiri de slana afumata, nu e obligatoriu poate fi inlocuita cu un cub de unt
1/2 lamaie
1 buc ceapa rosie, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Pestele de apa dulce se coace pe gratar sau se abureste in sita speciala, dupa care se lasa la racit. Oulele ( sau cum dracu e corect
) se fierb, se lasa la racit si se curata de coaja, tot nu e obligatoriu, poate cineva vrea calciu natural.
Ingredientele tocate nu prea marunt, din fiecare proportional se pun in robotul de tocat/amestecat. Cand toata masa a fost tocata si amestecata intrun bol mai mare, se adauga sarea, piperul si zeama de lamaie dupa gust.
Merge de minune cu paine prajita si o vodka buna, dar in mod cert nu e rea si cu o palinca.
Pofta mare.
ca sa nu fiu total off topic : Pateu de peste
Retea e proprie, desi nu bag mana in foc ca altii o fac altfel, a fost facuta prima oara cu ce a picat sub mana si ulterior repetata.
Ingrediente :
orice peste dezosat, de apa dulce
1 buc conserva ton
1 buc plic cu somon afumat ( 100 gr) sau 1 buc conserva de sprot afumat ( de Baltica)
2 oua de gaina sau 5 de prepelita
2 felii subtiri de slana afumata, nu e obligatoriu poate fi inlocuita cu un cub de unt
1/2 lamaie
1 buc ceapa rosie, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Pestele de apa dulce se coace pe gratar sau se abureste in sita speciala, dupa care se lasa la racit. Oulele ( sau cum dracu e corect

Ingredientele tocate nu prea marunt, din fiecare proportional se pun in robotul de tocat/amestecat. Cand toata masa a fost tocata si amestecata intrun bol mai mare, se adauga sarea, piperul si zeama de lamaie dupa gust.
Merge de minune cu paine prajita si o vodka buna, dar in mod cert nu e rea si cu o palinca.
Pofta mare.
Imi ploua in gura, dar nu se pune si verdeata gen marar sau patrunjel..?