Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1238
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 31 Ian 2018, 17:34

Multumiri ! Am priceput . Maresc miza carnurilor .

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 31 Ian 2018, 19:52

Monsher vine caldura,va fi din ce in ce mai cald...
Fa-l asa cum a zis colegul apoi zvanta-l bine 2-3 zile.Daca nu ai o pivnita , da-i neshte fum rece de foioase si gata,manca-l.
La mine in Cindrel,700 m peste mare,au aparut mustele de grajd deja sa se "soreasca" pe peretii casei.
Peste noapte -4 grd.
Ziua min.+2 grd max.+8 grd(la umbra).

Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de MuskMd » 13 Feb 2018, 19:55

respectele mele domnilor !

Blajinule ma jur ca te sun cand ajung in BT 8)

in seara asta dupa mult timp m-am atins de cratita cu niste creveti proaspeti ( 1kg) primiti printr-o conjunctura norocoasa....
i-am facut simplu de tot , opariti , dupa care in tigaia in care am topit un pachet de unt si am aruncat 5 catei zdrobiti pana au inceput sa forfoteasca, am bagat crevetii. adaugat un pahar de vin alb demidulce, scazut 2 minute , oprit si dat zeama de la 2 limete.....

senzational langa sos de usturoi si zeama de lamaie. un sauvignon sec de purcari 2014 le-a pus capac.
ma gandesc ca ar fi mers mai bine cu o Viorica de la Timbrus , dar n-am gasit asa repede si se treceau crevetii :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Avatar utilizator
Sorin
veteran
veteran
Mesaje: 4690
Membru din: 17 Mai 2004, 10:39
Localitate: Bucuresti

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Sorin » 13 Feb 2018, 21:40

asta da rasfatz :D :D :D :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

vgb
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 208
Membru din: 28 Iun 2010, 12:40

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de vgb » 14 Feb 2018, 01:32

MuskMd scrie:in seara asta dupa mult timp m-am atins de cratita cu niste creveti proaspeti ( 1kg) primiti printr-o conjunctura norocoasa....
i-am facut simplu de tot , opariti , dupa care in tigaia in care am topit un pachet de unt si am aruncat 5 catei zdrobiti pana au inceput sa forfoteasca, am bagat crevetii. adaugat un pahar de vin alb demidulce, scazut 2 minute , oprit si dat zeama de la 2 limete.....

senzational langa sos de usturoi si zeama de lamaie. un sauvignon sec de purcari 2014 le-a pus capac.
ma gandesc ca ar fi mers mai bine cu o Viorica de la Timbrus , dar n-am gasit asa repede si se treceau crevetii :lol:
mmm ... prinde bine sa ai pe langa casa o legatura de ceapa verde, mai ales cand tragi creveti prin unt. tocata nu foarte marunt, se marita bine cu usturoiul :) iar la aromele alea, ar putea merge chiar si un Aligote, mai amarui, asa 8)

ia, ca mi-ai dat o idee :lol:

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 14 Feb 2018, 12:41

@Adi/MD-nu ii mai opari,cel mult curata numai codita..
@vgb-adevar graiesti.
Uite un dichis de "ceapa verde permanenta".
Cepsoara frate(https://www.casa-gradina.ro/cepsoara/)!
Are si un iz subtil de usturoi,o pui intr-un ghiveci si isi face treaba crescand permanent..O poti si aclimatiza direct in pamant daca stai "la curte" dar iarna nu o ai verde..
E ieftina,usor de intretinut..

Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de MuskMd » 15 Feb 2018, 06:38

good to know :D

si plantuta asta pe unde se gaseste ?
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 15 Feb 2018, 08:07

La orice pepiniera "mai rasarita" sau hipermarket/Hornba..., Adi.
E la ghiveci,normal si deseori scrie denumirea in engleza,chives adicatelea...
Eu am reusit sa o aclimatizez in munte,afara.La fel salvia,roinita si rozmarinul..
Daca nu gasesti iti trimit eu seminte in primavara(prin cineva din Pascani care vine sa imi vopseasca casa) cand ajung acolo.
Sau daca ai drum pe la SB iti dau bulbi.Dar tot in primavara..
Numai bine!

marcel gheorghita
senior
senior
Mesaje: 384
Membru din: 11 Dec 2005, 09:15
Localitate: Botosani

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de marcel gheorghita » 15 Feb 2018, 09:54

Ma bate gandul de niste carnati cu carne de mistret...pe net am gasit o gramada de retete...dar m-ar interesa dac asunt ceva secrete...la carne de vanat nu ma pricep deloc!

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 15 Feb 2018, 21:35

marcel gheorghita scrie:Ma bate gandul de niste carnati cu carne de mistret...pe net am gasit o gramada de retete...dar m-ar interesa dac asunt ceva secrete...la carne de vanat nu ma pricep deloc!
La inceputul topicului cineva promitea lui "deltaic" o reteta de salam din vanat care continea si vin din coacaze.
Nu am vazut-o,pacat,poate am pierdut-o..
Personal,nu cred ca cineva iti va da o reteta completa de carnati cu toate secretele.
Pt.ca deja trecem la 'profesionisti" d-acum, care poate traiesc din asta.
Nu la categoria "juniori-amatori"unde suntem multi din acest topic,inclusiv eu...
Si eu am rugat colegii pt.o reteta de virsli.
Nu o am nici azi.

Scrie răspuns