Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Multumiri ! Am priceput . Maresc miza carnurilor .
Monsher vine caldura,va fi din ce in ce mai cald...
Fa-l asa cum a zis colegul apoi zvanta-l bine 2-3 zile.Daca nu ai o pivnita , da-i neshte fum rece de foioase si gata,manca-l.
La mine in Cindrel,700 m peste mare,au aparut mustele de grajd deja sa se "soreasca" pe peretii casei.
Peste noapte -4 grd.
Ziua min.+2 grd max.+8 grd(la umbra).
Fa-l asa cum a zis colegul apoi zvanta-l bine 2-3 zile.Daca nu ai o pivnita , da-i neshte fum rece de foioase si gata,manca-l.
La mine in Cindrel,700 m peste mare,au aparut mustele de grajd deja sa se "soreasca" pe peretii casei.
Peste noapte -4 grd.
Ziua min.+2 grd max.+8 grd(la umbra).
respectele mele domnilor !
Blajinule ma jur ca te sun cand ajung in BT
in seara asta dupa mult timp m-am atins de cratita cu niste creveti proaspeti ( 1kg) primiti printr-o conjunctura norocoasa....
i-am facut simplu de tot , opariti , dupa care in tigaia in care am topit un pachet de unt si am aruncat 5 catei zdrobiti pana au inceput sa forfoteasca, am bagat crevetii. adaugat un pahar de vin alb demidulce, scazut 2 minute , oprit si dat zeama de la 2 limete.....
senzational langa sos de usturoi si zeama de lamaie. un sauvignon sec de purcari 2014 le-a pus capac.
ma gandesc ca ar fi mers mai bine cu o Viorica de la Timbrus , dar n-am gasit asa repede si se treceau crevetii
Blajinule ma jur ca te sun cand ajung in BT

in seara asta dupa mult timp m-am atins de cratita cu niste creveti proaspeti ( 1kg) primiti printr-o conjunctura norocoasa....
i-am facut simplu de tot , opariti , dupa care in tigaia in care am topit un pachet de unt si am aruncat 5 catei zdrobiti pana au inceput sa forfoteasca, am bagat crevetii. adaugat un pahar de vin alb demidulce, scazut 2 minute , oprit si dat zeama de la 2 limete.....
senzational langa sos de usturoi si zeama de lamaie. un sauvignon sec de purcari 2014 le-a pus capac.
ma gandesc ca ar fi mers mai bine cu o Viorica de la Timbrus , dar n-am gasit asa repede si se treceau crevetii

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
asta da rasfatz

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
mmm ... prinde bine sa ai pe langa casa o legatura de ceapa verde, mai ales cand tragi creveti prin unt. tocata nu foarte marunt, se marita bine cu usturoiulMuskMd scrie:in seara asta dupa mult timp m-am atins de cratita cu niste creveti proaspeti ( 1kg) primiti printr-o conjunctura norocoasa....

ia, ca mi-ai dat o idee

@Adi/MD-nu ii mai opari,cel mult curata numai codita..
@vgb-adevar graiesti.
Uite un dichis de "ceapa verde permanenta".
Cepsoara frate(https://www.casa-gradina.ro/cepsoara/)!
Are si un iz subtil de usturoi,o pui intr-un ghiveci si isi face treaba crescand permanent..O poti si aclimatiza direct in pamant daca stai "la curte" dar iarna nu o ai verde..
E ieftina,usor de intretinut..
@vgb-adevar graiesti.
Uite un dichis de "ceapa verde permanenta".
Cepsoara frate(https://www.casa-gradina.ro/cepsoara/)!
Are si un iz subtil de usturoi,o pui intr-un ghiveci si isi face treaba crescand permanent..O poti si aclimatiza direct in pamant daca stai "la curte" dar iarna nu o ai verde..
E ieftina,usor de intretinut..
good to know
si plantuta asta pe unde se gaseste ?

si plantuta asta pe unde se gaseste ?
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
La orice pepiniera "mai rasarita" sau hipermarket/Hornba..., Adi.
E la ghiveci,normal si deseori scrie denumirea in engleza,chives adicatelea...
Eu am reusit sa o aclimatizez in munte,afara.La fel salvia,roinita si rozmarinul..
Daca nu gasesti iti trimit eu seminte in primavara(prin cineva din Pascani care vine sa imi vopseasca casa) cand ajung acolo.
Sau daca ai drum pe la SB iti dau bulbi.Dar tot in primavara..
Numai bine!
E la ghiveci,normal si deseori scrie denumirea in engleza,chives adicatelea...
Eu am reusit sa o aclimatizez in munte,afara.La fel salvia,roinita si rozmarinul..
Daca nu gasesti iti trimit eu seminte in primavara(prin cineva din Pascani care vine sa imi vopseasca casa) cand ajung acolo.
Sau daca ai drum pe la SB iti dau bulbi.Dar tot in primavara..
Numai bine!
-
- senior
Ma bate gandul de niste carnati cu carne de mistret...pe net am gasit o gramada de retete...dar m-ar interesa dac asunt ceva secrete...la carne de vanat nu ma pricep deloc!
La inceputul topicului cineva promitea lui "deltaic" o reteta de salam din vanat care continea si vin din coacaze.marcel gheorghita scrie:Ma bate gandul de niste carnati cu carne de mistret...pe net am gasit o gramada de retete...dar m-ar interesa dac asunt ceva secrete...la carne de vanat nu ma pricep deloc!
Nu am vazut-o,pacat,poate am pierdut-o..
Personal,nu cred ca cineva iti va da o reteta completa de carnati cu toate secretele.
Pt.ca deja trecem la 'profesionisti" d-acum, care poate traiesc din asta.
Nu la categoria "juniori-amatori"unde suntem multi din acest topic,inclusiv eu...
Si eu am rugat colegii pt.o reteta de virsli.
Nu o am nici azi.