Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Dau telefon cand ajung in obiectiv...Am pastrat din cea de acum un an pt.cei dragi, "de-ai casei"..edâ„¢ scrie:Ce bine arata pulpa
Ideea e ca e din scroafa de mangalita,"fatata o data", cica asa e carnea mai buna si frageda.
Ideea e ca e un chin sa intri in camara sa iei ce ai nevoie si sa dai cu nasul de ea un an de zile fara s-o "hartanesti".La fel si cu carnatii de "oie" care 3 luni "adasta si ei"...
Anul asta a fost o pulpa de corcitura de Bazna...sa vedem ce iese,anul viitor pe vremea asta..

Re: Gastronomie si alte dichisuri
Mersi frumos,abia astept sa gust mai ales ca nu am facut nimic afumat anu asta inafara de slanina,eu nu rezistam un an sa o vad atarnata
aduc un vin rosu de curte sa mearga la degustare 


Re: Gastronomie si alte dichisuri
Bravo Edi,te pricepi...In Spania am auzit prima oara teoria ca sunca maturata de porc(jamon la ei) e buna cu un vin tanar,putin acidulat.
Si "cava" era pe lista...
Eu,crescut in "mioritic"eram ferm convins ca o tzuica buna rezolva asocierea cu grasimea.Ei bine nu...O sa o dezosez si sa vad unde gasim o masina de feliat care sa o faca f.f.subtire pe d-na sunca.
O masina de vidat pt " pachete lada" cica ar fi necesara la casa omului.
Si "cava" era pe lista...
Eu,crescut in "mioritic"eram ferm convins ca o tzuica buna rezolva asocierea cu grasimea.Ei bine nu...O sa o dezosez si sa vad unde gasim o masina de feliat care sa o faca f.f.subtire pe d-na sunca.
O masina de vidat pt " pachete lada" cica ar fi necesara la casa omului.
-
- veteran
- Mesaje: 593
- Membru din: 08 Feb 2008, 18:47
- Localitate: Piatra Neamt,Villafranca di Verona(IT)
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
nuke scrie:Bravo Edi,te pricepi...In Spania am auzit prima oara teoria ca sunca maturata de porc(jamon la ei) e buna cu un vin tanar,putin acidulat.
Si "cava" era pe lista...
Eu,crescut in "mioritic"eram ferm convins ca o tzuica buna rezolva asocierea cu grasimea.Ei bine nu...O sa o dezosez si sa vad unde gasim o masina de feliat care sa o faca f.f.subtire pe d-na sunca.
O masina de vidat pt " pachete lada" cica ar fi necesara la casa omului.
O idee de masina de feliat pe viata.https://www.youtube.com/watch?v=cVzJgP1g338
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Nu pot sa cred !!! A scris "pensionaru" , cel de pe urma caruia mai multa lume a invatat cate ceva. Reteta lui de marinat(rapida) este preferata mea si a altor cativa cititori ai forumului , fara a fi membrii .
[quote="edâ„¢" aduc un vin rosu de curte sa mearga la degustare
[/quote]
Vinul asta a impresionat-o profund pe sotia mea , este un vin tinerel si zglobiu , numa' potrivit jambonului .
Eu nu am mai putut gusta si vinul dupa ce am incercat palinca..., cea datatoare de viata(eram sofer si trebuia sa ajung la Nucet , via patinoar Cisnadie) .
"nuke" , sper sa ma numar printre cei dragi , privilegiatii jambonului .
[quote="edâ„¢" aduc un vin rosu de curte sa mearga la degustare

Vinul asta a impresionat-o profund pe sotia mea , este un vin tinerel si zglobiu , numa' potrivit jambonului .
Eu nu am mai putut gusta si vinul dupa ce am incercat palinca..., cea datatoare de viata(eram sofer si trebuia sa ajung la Nucet , via patinoar Cisnadie) .
"nuke" , sper sa ma numar printre cei dragi , privilegiatii jambonului .
Re: Gastronomie si alte dichisuri
>>>Rar mi-a fost dat sa ma simt atat de bine la o pensiune . Gazde deosebite , ambianta desavarsita si colectivul(prietenii), pe masura . Zile frumoase , veneam din Moldova , de la Tg. Neamt , petrecusem cateva zile absolut fabuloase si totul continua la fel de frumos . Vizita la Edi si plimbarile in Fagaras au completat ceea ce pot numi o vacanta reusita (21.12-30.12. 2017) . "nuke", nu te-am sunat fiindca stiam ca ai plecat din "marginime".deltaic scrie:Eu ...(eram sofer si trebuia sa ajung la Nucet , via patinoar Cisnadie) .
PS >>>Un an minunat tuturor !
Re: Gastronomie si alte dichisuri
@pensionaru-multam mult....dar pretul e prohibitiv pt mine.Nu imi permit deocamdata pt ca eu prepar o singura pulpa de porc in luna decembrie din ceea ce imi asigura finii din Sibiu cand sacrifica pentru ei.
De 3 ani,incerc reteta de soank,sunca,jambon sau prosciutto,zi-i cum vrei...Nu sunt lamurit cu untura aceea pe care o pun italienii pe "partea deschisa" a pulpei ca sa ramana frageda,dupa ce trec 6 saptamani de uscare.Nu am stiut,nu am am pus.Nici retete clare nu am gasit.
Insa nici o pulpa preparata nu s-a uscat peste masura...
@deltaic-te asteapta,la congelator,asa cum ti-am promis si ti-am mai zis,o parte din editia princeps din porcul rosu.
Desigur ca v-om gusta si din editia 2,mangalitza,daca te grabesti.
Editia 3,corcitura de Bazna,la anul pe vremea asta..
De 3 ani,incerc reteta de soank,sunca,jambon sau prosciutto,zi-i cum vrei...Nu sunt lamurit cu untura aceea pe care o pun italienii pe "partea deschisa" a pulpei ca sa ramana frageda,dupa ce trec 6 saptamani de uscare.Nu am stiut,nu am am pus.Nici retete clare nu am gasit.
Insa nici o pulpa preparata nu s-a uscat peste masura...
@deltaic-te asteapta,la congelator,asa cum ti-am promis si ti-am mai zis,o parte din editia princeps din porcul rosu.
Desigur ca v-om gusta si din editia 2,mangalitza,daca te grabesti.
Editia 3,corcitura de Bazna,la anul pe vremea asta..