Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
deltaic
veteran
veteran

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 11 Feb 2016, 15:04

"kleniacule"... esti tare . Cumnata-miu este cu ochii postarile tale referitoare la miere si albinarit ,e nou in bransa si are tot felul de probleme...

>>>pe postarile tale <<< ...mi-a tocat nervii timpul limitat in care poti face modificari . Firele de par alb , sunt convins ca din motivul asta mi-au aparut .

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 11 Feb 2016, 18:37

Foarte bine ca ii place, este un hobby mai linistitor decit pescuitul.Acum se da pe Digi 24 o stire despre o firma americana care a cumparat citeva sute , parca, de ha pentru culturi organice.Deci inca nu sintem terminati si putem face agricultura normala , fara OMG.Sper sa gasesc suficienti oameni care sa gindeasca pe termen mediu si lund si sa organizam o cooperativa, adica sa punem produsele in comun, sa le dam o valoare mai mare asa incit putem cistiga decent aici, nu in Canada , Franta , Italia sau America, tari unde apicultorii romani au cautare.

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 13 Feb 2016, 09:18

deltaic scrie:Sloiul de oaie se tine la rece sa se inchege
In "beshici" bine ingrijite,zice reteta veche.Exista si o cutuma veche ca stomacul unei oi poate primi toata cantitatea de carne a acelei oi..
Se face iarna,Liviu are dreptate, din oile sterpe sau batrane care nu isi mai iau rostul in turma.
In Sibiu exista o crama cu asa ceva in meniu.Am gustat dar a fost peste putinta mea s-o mananc..

D2O
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de D2O » 19 Feb 2016, 17:41

continuand seria retetelor vegane , cotlete de porc prajite in untura , sos picant din : ceapa tocata prajita separat tot in untura , o lingura de faina usor prajita alaturi de ceapa , la vreo 5 minute dupa initierea cepei , un pahar de vin la vreo 4 min. de calit faina , un sos care trebuie sa capete consistenta si apoi se agdauga o juma be pahar de mustar iute si 2 castraveti murati in otet(!) feliati marunt . totuul sta pe foc pana la o consistenta rezonabila si , pe cotletele fierbintise adauga sosul (potrivit de sare si piper) sinse servesc imediat cu cartofi , sub diferite forme si un vin rosu ,dur . :wallbash:

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 19 Feb 2016, 19:37

Apai ptr asta iti trebuie stomac :lol1: mama retetelor vegane e sa prajesti in untura de calitate,mi-ai adus aminte de niste placinte bihorence cu branza de burduf,branza sarata tare de la putina si varza murata ....

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 20 Feb 2016, 12:12

@edi...pai ne starnesti si nu dai si mata reteta?Suna a langosh...dar ce cauta varza murata..hmm...

Soacra-mea,D-zeu s-o hodineasca,nascuta la poarta Apusenilor,in Aiudul de Sus,in post facea "pupuri".
Placinte cu varza calita,invelite in aluat de paine de casa,uns cu oloi bun.Sare, piper,cimbru.
Cand nu era post,pupurile erau unse cu slana afumata,varza era calita si cu un pic de afumatura.Sau umplutura era numai cu branza grasa si marar.
Dupa ce se termina de facut painea, in cuptorul de lut, deja un pic mai "racit" se faceau pupurile.
O cana de Feteasca Alba de Aiud(e maron toata ziua,cu "fund de palinca",habar n-am de ce ii spune "alba") sau pre-filoxericul Neuburger(sper sa nu gresesc) ajuta la buna dispozitie..

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 20 Feb 2016, 20:56

Iarna in lipsa de varza dulce merge si murata calita cu cimbru,reteta tocmai ai descris-o :wink: cu aluat de paine si musai sa fie subtiri cand treceai cu sucitoru peste ele sa le rotunjesti,o tigaie de fonta si putina untura sa nu se prinda de tigaie.....cu lapte proaspat muls un deliciu....la cuptor facea expres ptr mine "pituci" niste paini mai mici dupa ce scotea painea,le crapam si bagam afine si merisoare in ele asa calde, eu am mancat in Lazesti cele mai multe placinte dar cred ca denumirea pe care o cunoaste toata lumea e de placinte bihorene,acum exista o gramada de umpluturi chiar cu ceapa calita,in orice caz pe unde am mancat nu s-au comparat cu cele facute la foc de brad in inima muntilor cu Biharia in fundal.
Imagine
ps:langoshi erau altceva cu un aluat mai dulce,pufoase si mai groase,facute in baie de ulei ca si gogosile,aveam un chiosc langa scoala si acolo fugeam in pauze,parca imi aduc aminte de cele cu magiun putin acrisoar asa cum ii sta bine unei dulcete de prune :wink: ce este pe piata acum nu se compara la gust poate si din cauza ca reteta e facuta fara ou.

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 22 Feb 2016, 12:20

Mai are cineva miere de salcam de anul trecut? As vrea si eu 2 kg daca se poate :respekt:
Imi cer scuze ca stric partial topicul dar mi s-a parut cel mai potrivit loc pentru a pune aceasta intrebare.
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 22 Feb 2016, 17:35

T.Adrian scrie:Mai are cineva miere de salcam de anul trecut? As vrea si eu 2 kg daca se poate :respekt:
Imi cer scuze ca stric partial topicul dar mi s-a parut cel mai potrivit loc pentru a pune aceasta intrebare.
Mai am eu cam 40 de kg .Am vazut ca sinteti din Bucuresti,ne putem auzi la un telefon ,il trimit pe privat,si miine intre 10.00 si 14.00 putem face si un curs de initiere in apicultura,cu tema stimularea de primavara a familiilor de albine.Tot cu miere,dar poliflora.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 23 Feb 2016, 00:23

baga la miere combinatie saiasa turte proteice
. La 10kg de miere pun 1kg lapte praf, 500g drojdie de bere, 20g apicomplex si 250ml protofil. ;)

,ai grav cu schimbarile de temperatura, acum trebuie tinute in frau

Scrie răspuns