Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 19 Ian 2016, 13:31

Cateva exemple de variante ajutatoare :
- pag.8 salau la aburi ;
-pag.18 jumari de somn (daca le faci o sa ma pomenesti );
-pag. 62 salau "patriot" , si exemplele pot continua , topicul este plin de retete delicioase si invataminte/dichisuri .

Avatar utilizator
johnnybravo
Moderator
Moderator
Mesaje: 2739
Membru din: 02 Oct 2006, 15:07
Localitate: Timisoara
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de johnnybravo » 19 Ian 2016, 14:17

doar ciorba am pofta...ma pun sa caut prin ce s-a scris
merci de variante :)

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 19 Ian 2016, 16:21

Interesant e ca toata lumea doreste ciorba acra,e in refacere,etc,etc...
Incercam o reparatie pt."toti care ma iubeste",retineti gramatica!
Reteta vine de la un chef deosebit.

Cioba de castraveti murati IN SARE
Se toaca cu satarul,toporul,etc,1 ceapa,2-3 cartofi,4 morcovi,1 telina,1 pastarnac,1 ardei gras rosu.Se pun sa transpire cu un praf de sare si o ligura de oloi bun intr-o oala de 2-3 l acoperita..
Tai felioare 2-3 castraveti murati IN SARE.Cand toate legumele,radacinoasele,etc s-au inmuiat, pun castravetii si acopar cu apa clocotita(eu pun supa de legume).
Gust si pun si zeama de castraveti in care au stat cei macelariti de mine.
15 minute fierb.
Dreg cu 3 lg. de smantana,1 galbenus ou amestecate gentil cu un polonic de ciorba( eu pun si albusul ramas in ciorba).
Marar verde tocat.

Ps:Chef Hadean,multumim!

Avatar utilizator
edâ„¢
veteran
veteran
Mesaje: 1803
Membru din: 04 Iul 2005, 23:46
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de edâ„¢ » 19 Ian 2016, 16:38

Sa iti fie de bine deltaic,oricum e bine sa ne intalnim si cu nuke cand timpul va permite si vremea sa fie frumoasa,sa facem ceva la ceaun sau sa degustam cate ceva,ne hotaram atunci....
Intre timp am ales berbecutul care va fi sacrificat pe la sfarsitul lui martie impreuna cu porcu,vreau sa bag o portie hotarata de carnati din amandoi sa tina pana in toamna sau pana se termina.

Imagine

ps:nuke ficatul ala e boala grea cand dai de gust,mersi frumos de tot,diseara mai bag o portie cu paine prajita si ceai de sunatoare cu soc.nu am simtit nici o diferenta intre ele,toate sunt bune.

Avatar utilizator
Gogol
veteran
veteran
Mesaje: 2573
Membru din: 30 Apr 2011, 11:57

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Gogol » 19 Ian 2016, 17:28

Chiftele de icre, incercate si consumate.

200 g icre proaspete
3 oua
2 cartofi
1 ceapa
sare
piper
100 g faina
2 catei de usturoi
2 leg marar
1 morcov ras
1 ardei rosi taiat marunt

Mod de preparare:
Fierbi cartofii si apoi ii pasezi ca pentru piure.
Amesteci cartofii cu icrele, ouale, ceapa taiata marunt, sare si piper, dupa gust.
Poti adauga acum si usturoiul pisat.
Cu mana umeda formezi chiftele pe care le treci prin faina si le prajesti.

Sau le bagi la cuptor intro tava acoperita in prealabil cu hartie de copt.

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 19 Ian 2016, 18:23

edâ„¢ scrie: ficatul ala e boala grea cand dai de gust
Sunt in drum catre AU.
Ma reintorc in 2 zile la SB si apoi "vira ancora" catre Buc.
Te sun cand revin la SB ca sa stabilim cum rezolvam ficatul..
Traiti frumos!

D2O
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 177
Membru din: 23 Feb 2012, 22:24

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de D2O » 26 Ian 2016, 16:13

gogol frate...,mi-ai facut o pofta cu chiftelele tale...

incercati crutoanele cu cimbru,sunt gustoase si versatile. se realizeaza o marinata din vreo 6 catei de usturoi pisat ,3/4 dintr-un pachet de unt gras,o lingurita decimbru uscat,patrunjel verde,maghiran si oregano, un borcan de ansoa(100g),scurs de ulei,piper pisat.se amesteca bine si se lasa la rece. o bagheta proaspata se tie in felii subtiri se unge felia peste tot cu marinata si se prajesc pe gratar pana devin crutoane ,adica foarte crocante . :wink:

pikeman
veteran
veteran
Mesaje: 3982
Membru din: 28 Ian 2006, 23:27
Localitate: Brasov
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de pikeman » 26 Ian 2016, 22:22

mai ca as unge niste obleti cu dracia aia D2O :lol1:

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 27 Ian 2016, 14:00

pikeman scrie:mai ca as unge niste obleti cu dracia aia D2O :lol1:
Sunt sigur ca ies buni ,ca doar sunt obleti , astia sunt buni prin definitie . Sunt si mai sigur , ca niste "ciocanele"de pui unse cu dracie (fara ansoa), invelite in folie de copt si tinute in cuptor , devin delicioase (am incercat). Fara un vin rosu , din gama celor dure , este bine sa nu se incerce reteta .

PS - cu un cutit fin , se fac niste incizii longitudinale 'ciocanelelor", ...sa intre dracia in profunzime .

Avatar utilizator
Gogol
veteran
veteran
Mesaje: 2573
Membru din: 30 Apr 2011, 11:57

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Gogol » 30 Ian 2016, 17:10

Niste chiftele la cald din icre de fitofag si novac, cu hrean


Imagine

Scrie răspuns