Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Si uite asa , ma faci tu sa ma trezesc cu noaptea-n cap si sa plec in Obor dupa icre . Si daca tot ajung acolo , mai cumpar si un borcan de stavrizi(mici) marinati , nebunie curata . Daca mai ai si o palinca buna pe langa ...
-
- veteran
O reteta simpla vegana ,de post: luam o bucata de 1,5-2 kg de cap de piept de porc,o spalam bine,o scurgem si o crestam inclusiv printre coaste.Apoi ungem bucata de carne cu miere ,eu am folosit de salcim ,productie proprie,puteti folosi alt sortiment,dupa gust,apoi ungem bine carnea cu mustar Dijon usor picant.Am lasat carnea doua zile in frigider si am adaugat sare si piper inainte de a introduce carnea la cuptor.La cuptor am tinut-o 90 de minute,la 175 °.Datorita mierii a facut o crusta,a caramelizat. Ca o paranteza mierea din supermarket nu prea este miere romaneasca,se adauga multa miere de slaba calitate,din China,Mexic,Argentina,sau sirop gludic,hidrolizat de porumb sau alte mizerii.Producatorul este obligat sa puna pe eticheta originea produsului,iar daca vedeti pe eticheta amestec de miere UE si miere nonUE puteti fi sigur ca in borcan majoritara este mierea slab calitativ si organoleptic din import.Am mai vazut in supermarket la mierea cristalizata de tei un aspect dubios,straturi dispuse pe verticala de miere cristalizata si miere apoasa.Cristalizarea este un proces natural,dar ea se petrece uniform,de obicei de la fundul butoiului spre in sus,nu in straturi . Pofta buna va doresc.
Mai terminati-va bai oameni buni!
Consider ca asta-i cu siguranta un topic deranjant! Cel mai deranjant topic pt mine de pe aici!
Incerc sa slabesc in puii mei! Si sa fiu si hidratat ca lumea , nu sa-mi balesc toata apa.
Consider ca asta-i cu siguranta un topic deranjant! Cel mai deranjant topic pt mine de pe aici!
Incerc sa slabesc in puii mei! Si sa fiu si hidratat ca lumea , nu sa-mi balesc toata apa.

"There Is a Battle Of Two Wolves Inside Us All.
One is evil, anger, jelousy, greed, resentment, lies, inferiority, ego.
The other is good, joy, peace, love, hope, humility, kindness, empathy, truth.
The wolf that wins? The one you feed! "
One is evil, anger, jelousy, greed, resentment, lies, inferiority, ego.
The other is good, joy, peace, love, hope, humility, kindness, empathy, truth.
The wolf that wins? The one you feed! "
Multumim de sfaturi foarte bune!kleniacul scrie: Ca o paranteza mierea din supermarket nu prea este miere romaneasca,se adauga multa miere de slaba calitate,din China,Mexic,Argentina,sau sirop gludic,hidrolizat de porumb sau alte mizerii.Producatorul este obligat sa puna pe eticheta originea produsului,iar daca vedeti pe eticheta amestec de miere UE si miere nonUE puteti fi sigur ca in borcan majoritara este mierea slab calitativ si organoleptic din import.Am mai vazut in supermarket la mierea cristalizata de tei un aspect dubios,straturi dispuse pe verticala de miere cristalizata si miere apoasa.Cristalizarea este un proces natural,dar ea se petrece uniform,de obicei de la fundul butoiului spre in sus,nu in straturi.
Acum rugaminte pt sfat competent...primesc in dar miere DEJA cristalizata uniform pt fetele mele.Este de tei si separat de rapita.
Din pacate este in sticle de plastic.Nu vreau sa ii stric calitatile prin fierbere,microunde,etc.
Ce procedee ar exista?
Singurul lucru care mi-a dat prin cap e sa tai sticla de plastic si sa o scot cu lingura.Mizerie multa.
Vorba bancului.."Cat a tipat sotia dupa

Mai poti sa o tii in apa calda pana-n 40 de grade, cu rabdare redevine lichida.
Dar mai bine trimiti niste borcane furnizorului ca pe viitor sa nu mai puna in pet-uri de plastic.
Dar mai bine trimiti niste borcane furnizorului ca pe viitor sa nu mai puna in pet-uri de plastic.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
-
- veteran
Incalzire in bain marie la maxim 30 °C.Cel mai bine dati apicultorului borcane curate.Eu am, de exemplu, o doamna care cumpara miere numai de salcim .O depoziteaza intr-un borcan de lut de 10 kg si se pastreaza astfel foarte bine, la intuneric si racoare..Din pacate si unii apicultori romani au inceput sa faca timpenii, dupa citiva ani ,5-6 ,in care au stat cuminti si au respectat tehnologiile de crestere.Acum stiu ca sint pe stocul procesatorilor peste 200 t de miere cu probleme, in special antibiotice, hraniri cu zahar sau tratamente clasice la stupinele bio, cu statut aparte fata de stupinele clasice.Analizele pentru mierea exportata se fac in Germania, Bremen, si toleranta la antibiotice este zero.Ca idee 1 g de antibiotic se depisteaza in 100 t de miere.Problema cu antibioticele exista in toate produsele animale, oua, lapte , carne pui.Exista probleme si cu produsele vegetale, cel mai recent scandal este cu glifosat, substanta activa care distruge buruienile, prezenta in peste 30 de produse ieftine si cu remanenta indelungata, mai ales in Organismele Modificate Genetic.Acest glifosat inflenteaza negativ atit viabilitatea albinelor cit si starea de sanatate a oamenilor.Din pacate Roundup este produs de Monsanto si nici Europa nici SUA nu au coloana vertebrala de a interzice acest erbicid si derivatele lui.Revenim la albine .Mierea cu probleme ar trebui confisxata de DSV si distrusa iar costul analizelor si al distrugerii ar trebui imputata apicultorului care a utilizat antibiotice ilegal.Nu am auzit sa se intimple asta, la noi laboratoarele veterinare sint slab dotate , iar pe baza analizelor lor mierea este introdusa in supermarketuri, toata lumea are de cistigat, magazinul o poate vinde la promotie, iar apicultorul scapa de miere.Clientul e fericit ca a gasit miere ieftina si e increzator ca e un produs corect, ca doar scrie pe borcan numarul buletinului de analiza.Singura solutie , nu doar pentru miere, este educarea consumatorului pentru ca acesta sa solicite produs sigure pentru sanatatea sa.De exemplu soia folosita in hrana animalelor de ferma vine majoritar din America de Sud, unde nu exista restrictii la cultivarea OMG si la insecticide , erbicide, etc.Reziduurile din soia ramin in oua, carne , lapte, inclusiv in laptele praf , asa incit sintem afectati direct noi, consumatorii, chiar daca noi incercam sa ne ferim de aceste mizerii citind etichetele produselor.De exemplu nu am vazut pe sticlele de lapte sa fie trecut undeva ca produsul e obtinut doar din nutret liber de OMG.Sau pe carnea de porc din vitrinele de carne proaspata.Am trecut de etapa in care, in Europa, trebuia sa producem mult , ieftin si de calitate.Adica obiectivele agriculturii si zootehniei industrializate.Putem produce ceva mai putin, in timp putin mai indelungat, si ceva mai scump, cu 10-15 %,dar mult mai sanatos.Tavi scrie:Mai poti sa o tii in apa calda pana-n 40 de grade, cu rabdare redevine lichida.
-
- veteran
Produsele astfel obtinute ar fi mult mai sigure pvd al sanatatii umane.Solutia cea mai simpla ar fi constituirea unei asociatii a consumatorilor ca asociatie civica, nu ca organism de stat, care sa aiba un laborator certificat , astfel incit analizele independente ale laboratorului sa poata fi folosite legal in instante in cazul depistarii produselor alimentare neconforme.Aplicarea siglei pe ambalajul produselor alimentare ar garanta calitatea produselor si ar atrage cumparatorii .Eu nu vorbesc despre produse bio, ci despre alimente normale, care sa fie hranitoare si nedaunatoare.E greu dar e singura sansa sa mai putem minca normal, in Romania,nu bio, fara sa ne imbolnavim de toata gama de cancer sau sa facem copii cu mutatii genetice aparute de nicaieri.
salut postarile kleniacului ca si mini-apicultor
am achizitionat 5 stupi anul trecut si acum am 6 , norocul face sa ii tin langa alti 80 ai prietenului meu bun care e apicultor inrait, el ii plimba si pe ai mei , o munca frumoasa si grea insa multi nu aprecieaza valoarea albinelor ci a produselor finale si implicit castigului
putem scrie pagini intregi dar nu detaliez acum, sunt deschis la intrebari daca este cazul
Acum sa postez o mizerie din cuptor, legume pe pat de vita
Sa ia o bucata pulpa vita preferabil vitel, se taie cubulete si se fezandeaza in vin rosu demidulce sau bere neagra (asta am incercat eu pana acum)
la zeama se adauga rozmarin si portocala rasa , am mai pus si ghimbir praf(finut)
Astea se arunca intr-o tava peste putem baga niste cubulete de unt , pentru Boje fara unt sau ulei
dar trebuie atentie la nivelul amestecului, sa nu sece
Peste am pus un capac de legume separate(deci nu amestec) morcovi rondele, ciuperci tocate, arei kapia tocat si dovlecel tocat (fara cartof), le-am pus randuri distincte pese vita si au rolul de a tine carnea la fiert dedesubt
Peste legume am presarat sare si am lasat putin(10 min) scoate putina apa din legume
Bagat la cuptor, cand legumele incep sa se perpeleasca, le amestecam cu carnea (sa nu se usuce)
Cand scade nivelul adaugam un amestec de usturoi, suc de rosii si ardei iute
Amestecam totul si mai lasam maxim 10 minute cu focul aprins, usturoiul isi pierde din gust daca il lasam la perpelit
Pofta buna

Acum sa postez o mizerie din cuptor, legume pe pat de vita

Sa ia o bucata pulpa vita preferabil vitel, se taie cubulete si se fezandeaza in vin rosu demidulce sau bere neagra (asta am incercat eu pana acum)
la zeama se adauga rozmarin si portocala rasa , am mai pus si ghimbir praf(finut)
Astea se arunca intr-o tava peste putem baga niste cubulete de unt , pentru Boje fara unt sau ulei

Peste am pus un capac de legume separate(deci nu amestec) morcovi rondele, ciuperci tocate, arei kapia tocat si dovlecel tocat (fara cartof), le-am pus randuri distincte pese vita si au rolul de a tine carnea la fiert dedesubt
Peste legume am presarat sare si am lasat putin(10 min) scoate putina apa din legume
Bagat la cuptor, cand legumele incep sa se perpeleasca, le amestecam cu carnea (sa nu se usuce)
Cand scade nivelul adaugam un amestec de usturoi, suc de rosii si ardei iute
Amestecam totul si mai lasam maxim 10 minute cu focul aprins, usturoiul isi pierde din gust daca il lasam la perpelit
Pofta buna
-
- veteran
Ma bucur sa aflu ca mai sint si alti colegi care au aceasta pasiune , aceea de a creste albine.Pentru a feri colegii aflati in suferinta , inclusiv pe boje, de ispite,propun moderatorilor ca pe acest topic sa poata fi postate retete doar intre orele22.00 si 06.00, accesul fiind la fel permis doar noaptea, in speranta ca acei colegi supusi ispitei dorm visind la muntii de pilaf si cele 50 de pulpane, pardon hurii, la care are dreptul orice dreptcredincios care vrea sa slabeasca. 

O reteta ce ar face sa paleasca si cel mai "fundamentalist" vegan (ca tot a adus vorba "kleniacul" de ei) este sloiul de oaie . Reteta aia in care fierbi bucati de oaie , cu oase , bucati maruntite cat sa incapa in oala sau tuci , pana scade aproape de tot zeama . Oasele se scot cam dupa 3 ore de fiert , din cele aprox. 6-7 ore cat sta carnea . Dupa indepartarea oaselor se adauga sare si piper boabe si la final (dupa cele 6-7 ore) usturoi pisat , cantitatea o stabilese fiecare dupa gust . Produsul obtinut (nu mi-a venit alt termen in minte) se tine la rece sa se inchege . Mare atentie , Boje este valabil si pentru tine , cat consumati odata , este letela daca ficatul nu duce , in caz contrar este divina . Mancare de timp friguros , a se trata ca atare .
"kleniacule"... esti tare . Cumnata-miu este cu ochii postarile tale referitoare la miere si albinarit ,e nou in bransa si are tot felul de probleme...
"kleniacule"... esti tare . Cumnata-miu este cu ochii postarile tale referitoare la miere si albinarit ,e nou in bransa si are tot felul de probleme...