deltaic scrie:
Pana elucidam problema asta ,cu basica , poate dezvolti descrierea retetelor sanatoase la care ,abuziv , te obliga partenera de viata . Sun la Tg. Mures (am niste amici specializati in salau) si in delta sa culeg informatii referitoare la subiect .
Reteta asta cu peste pe pat de sare, e una simpla rau si usor si comod de facut.
Se curata de mate si de branhii si se spala interiorul(nu se curata de solzi) si se acopera cu un strat de sare grunjoasa pe amblele fete. Daca incape in tava este preferabil ca pestele sa fie intreg. Eu il prefer asa, fara alte mirodenii, pentru a pastra gustul de peste.
In tava cuptorului se mai pune un pat de sare grunjoasa si se aseaza pestele peste sare. (nu va faceti griji cu sarea - o sa-si traga el cat ii trebuie).
In timp ce se coace trebuie intors. Atentie , dupa cum stiti sarea deshidrateaza, prin urmare trebuie gasit timpul optim a.i. pestele sa nu fie scos uscat. Crapul merge cel mai bine findca e mai gras, insa daca se tin cat trebuie si salaul si bibanul ies belea.
Eu il bag in mine cu niste vin alb demisec. De cele mai multe ori fara mujdei si mamaliga.
Atat.
Incercati, o sa vedeti ca "simplu" rules!

"There Is a Battle Of Two Wolves Inside Us All.
One is evil, anger, jelousy, greed, resentment, lies, inferiority, ego.
The other is good, joy, peace, love, hope, humility, kindness, empathy, truth.
The wolf that wins? The one you feed! "