cam asta a iesit, vreun sfert a casapit piticania cea mare pana sa apuc sa termin

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Atat de mult imi doresc o sarja de dulceata...Edi , daca ajung pe la Sibiu , implicit si pe la tine , as vrea sa-mi odihnesc batranetile la umbra pomilor din gradina ta minunata pe care ai postat-o intr-o poza la pag 166 .nuke scrie:@Edi...daca te vede Liviu cu ciresele ale negre ai incurcat-o..
Asa orientativ , cam cat otet adaugi ? Maine o gatesc...si asa nu prea mai aveam idei ce sa mai creez. Am degustat si eu minunatia asta cu mult timp in urma , uitasem de ea. Sa vad cum reusesc sa procur si sa-ti aduc cu prima ocazie (este valabil si pentru tine Edi) niste scrumbie marinata .Mi-ai rupt inima...trebuie sa fac ceva pt .tine.nuke scrie:"Dregere" simpla,200-300 ml smantana(max 20-25 grasime)cu un galbenush si otet,amestecate bine cu 2-3 polonice de ciorba ca sa nu faca "zdrente" peste tot..Se poate pune albushul in ciorba la fiert..
Pastrez principiul"inapoi nu pot sa il iau".La prima strigare pun max 1 max 2 linguri de otet bun,de calitate.Smantana,oul si otetul sa fie la aceleasi temperaturi...pe cat se poate..deltaic scrie: Asa orientativ , cam cat otet adaugi ?
Orice pescutz,alevin,icra,etc. care misuna prin Dunare si Marea Neagra e bine primit si va fi rasplatit darul ca atare in legume autohtone..Precum stii,unde sunt,cea mai buna leguma e slana si cea mai buna pasare e porcul(canta de rasuna trocul).deltaic scrie:Sa vad cum reusesc sa procur si sa-ti aduc cu prima ocazie (este valabil si pentru tine Edi) niste scrumbie marinata.