Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Ghenadie
veteran
veteran

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Ghenadie » 07 Iun 2015, 18:11

Imagine

cam asta a iesit, vreun sfert a casapit piticania cea mare pana sa apuc sa termin :lol:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 07 Iun 2015, 19:24

trebuia sa le iei si sa le mananci la Mall :P :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 21 Iun 2015, 14:01

Sunt numai bune de cules,cele negre salbatice merg la ciresata si sirop iar altoitele la dulceata si sirop,a fost anu perfect si sunt multe din fiecare soi

Imagine

Imagine

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 22 Iun 2015, 10:03

@Edi...daca te vede Liviu cu ciresele ale negre ai incurcat-o..
Oricum o ciresata strashnica iese.....spirt alb,apa de izvor,un baton de scotisoara,3 cuisoare si gata licoarea magica..
Cine are timp sa scoata samburii e indicat..acidul cianhidric nu prea face bine..

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 23 Iun 2015, 19:27

nuke scrie:@Edi...daca te vede Liviu cu ciresele ale negre ai incurcat-o..
Atat de mult imi doresc o sarja de dulceata...Edi , daca ajung pe la Sibiu , implicit si pe la tine , as vrea sa-mi odihnesc batranetile la umbra pomilor din gradina ta minunata pe care ai postat-o intr-o poza la pag 166 .

>Ghenadie , poti sa-ti deschizi franciza KFC .

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 23 Iun 2015, 21:41

Liviu invitatia e deschisa de mult,fa-ti timp si ne intalnim cu Nuke la o poveste si degustare
Nuke pe aia cu acidul cianhidric nu o stiam,mersi frumos

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 24 Iun 2015, 15:19

@Edi@Liviu...strig "prezent" la prima adunare!Numai sa stiu din timp..
Acum ...ciorba moroshana de carnati afumati..

Un pic de poveste sa ne tihneasca...19.12.1998...coboram Pasul Gutai pe un viscol greu,pt sarbatorile de Craciun, cu familia bunului meu prieten M.C.El, si moroshan si "tubist" de exceptie.
Nici nu am vazut in intunericul aproape deplin mormantul lui Pintea macar sa ma inchin macar o data..
Intram in Maramureshul istoric pe la orele 22.30 dupa un drum greu,greu.
Gazda moroshana ne astepta,in casa cald,masa pusa,ospetie,ce sa mai zic,sunt acasa la romanii mei..
Intrebare naucitoare...vreti ciorba de carnat?
In mintea mea de regatean carnatul afumat sta pe jar sau mustar,pe varza,pe cartofi,oriunde vreti dar nu in ciorba...
Imi era teama sincer pt sotia mea care are unele probleme cu "fierea"..
Acceptam....vine o ciorba delicioasa..sotia "biseaza"...o rog sa se opreasca...."n-ai sa vezi", imi spune suav mandra mea ardeleanca..
Deci..intr-o oala de 2 litri punem la fiert 2 cepe,2 morcovi rasi,2 albituri,piper,boia dulce(ardei gras daca e timpul) intr-o supa de legume(si mirodenia Fuckhs e o optiune,cea naturala, fara glutamat)...cand sunt fierte legumele punem 3 cartofi medii rasi si 2-3 carnati afumati,de casa,taiati subtire.
12-15 minute fierb impreuna pana la consistenta dorita a legumelor/carnatilor.
Degresam daca e cazul(eu asa fac).
"Dregere" simpla,200-300 ml smantana(max 20-25 grasime)cu un galbenush si otet,amestecate bine cu 2-3 polonice de ciorba ca sa nu faca "zdrente" peste tot..Se poate pune albushul in ciorba la fiert..
Mai gust acum de sare(nu s-a pus de loc pana acum) .
Cine vrea,fulgi de ardei iute,otet,etc....si dichisul final.
Adicatelea leustean.
O horinca si multi ardei iuti in otet.
Numai bine!

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 25 Iun 2015, 14:35

nuke scrie:"Dregere" simpla,200-300 ml smantana(max 20-25 grasime)cu un galbenush si otet,amestecate bine cu 2-3 polonice de ciorba ca sa nu faca "zdrente" peste tot..Se poate pune albushul in ciorba la fiert..
Asa orientativ , cam cat otet adaugi ? Maine o gatesc...si asa nu prea mai aveam idei ce sa mai creez. Am degustat si eu minunatia asta cu mult timp in urma , uitasem de ea. Sa vad cum reusesc sa procur si sa-ti aduc cu prima ocazie (este valabil si pentru tine Edi) niste scrumbie marinata .Mi-ai rupt inima...trebuie sa fac ceva pt .tine.
Aseara , oaie la tuci , 4 ore ne-am chinuit sa o dovedim(8 pers), da' am dovedit Merlot-ul .

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 25 Iun 2015, 15:11

deltaic scrie: Asa orientativ , cam cat otet adaugi ?
Pastrez principiul"inapoi nu pot sa il iau".La prima strigare pun max 1 max 2 linguri de otet bun,de calitate.Smantana,oul si otetul sa fie la aceleasi temperaturi...pe cat se poate..
Adaug dupa pofta ,apoi.
Dupa principiul ciorbei lipovenesti,treptat,pe masura fierberii.
Daca e ciorba de burta atunci adaug otet de la gogosarii murati,cu telina si conopida...iata un alt dichis frate deltaic si numai..
Anul asta,fiind in munte iar merii sunt incarcati, am sa ma apuc sa imi fac propiul otet bio.(nu stropesc pomii decat cu fungicide/insecticide naturale gen pelin,coada calului,tataneasa,etc)..
Cine are vreo reteta testata de otet de mere sa nu ezite,va rog.
deltaic scrie:Sa vad cum reusesc sa procur si sa-ti aduc cu prima ocazie (este valabil si pentru tine Edi) niste scrumbie marinata.
Orice pescutz,alevin,icra,etc. care misuna prin Dunare si Marea Neagra e bine primit si va fi rasplatit darul ca atare in legume autohtone..Precum stii,unde sunt,cea mai buna leguma e slana si cea mai buna pasare e porcul(canta de rasuna trocul).

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 01 Iul 2015, 19:02

Chiftelute de stiuca.. :mrgreen:

Imagine

Scrie răspuns