Ce bunataturi ! Imi plac foarte mult si marinate .Peste 5 zile ,cand ajung in delta , devorez cateva castroane de chiftele , buna idee mi-ai dat .Gogol scrie:Chiftelute de stiuca..![]()
Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
intr-o frumoasa zi de vara, am profitat de vremea buna sa imi scot juniorul la o tura dupa ciuperci.
Individele cu picior lung, de balerina, au avut un sfarsit prematur, ca snitel.
Astea mai dolofane (hribi/mitarci pietroase), mai numeroase, au avut sansa participarii la o tocana.....mama mama.
Descriu preventiv reteta care mie imi pare ca pastreaza cel mai bine valoarea ingredientelor.
aprox 2 castroane medii cu hribi tocati (cubulete cu latrua aprox 1,5 cm, se zdrobesc daca e prea marunt)
2 rosii maricele, bine coapte (eu am avut o "inima de bou" cam de 500 grame, alifie naturista
)
2-3 cepe maricele, tocate julien nu prea mic (am pus ceapa rosie noua)
2-3 ardei grasi , tocat cam la dimensiunea cepei
Sare, piper proaspat macinat (cam 2 lingurite cu varf din fiecare, dupa gust)
Rosia, ceapa si ardeiul se pun in vasul de lucru cu ulei si se scad, aprox 20-30 min. Deja inebunit de miorosurile care vin dinspre "zacusca", adaug ciupercile tocate si pun capacul etans. Mai merge si ceva ulei. Dupa 2-3 minute aburul a inceput sa inmoaie ciupercile, capacul devine in plus. Ciupercile vor lasa multa zeama, de acum pana la final mancarea sta faca capac. Se amesteca frecvent pentru a nu se lipi de vas, cu aproximatie cred ca o ora dureaza dansul asta. La inceput, o data la 3-5 minute, dupa care intervalul scade progresiv pana la 20-30 secunde. Cu greu am reusit 2 beri pana la final, e pacat sa se arda asemenea bunatati.
Optional, se mai poate adauga ceva ardei iute si/sau usturoi. Eu aprecize gustul mai nealterat de arome prea invazive.
La servire, merge f bine o stropeala cu marar tocat, direct pe farfurie, nu in vas.

Individele cu picior lung, de balerina, au avut un sfarsit prematur, ca snitel.
Astea mai dolofane (hribi/mitarci pietroase), mai numeroase, au avut sansa participarii la o tocana.....mama mama.
Descriu preventiv reteta care mie imi pare ca pastreaza cel mai bine valoarea ingredientelor.
aprox 2 castroane medii cu hribi tocati (cubulete cu latrua aprox 1,5 cm, se zdrobesc daca e prea marunt)
2 rosii maricele, bine coapte (eu am avut o "inima de bou" cam de 500 grame, alifie naturista

2-3 cepe maricele, tocate julien nu prea mic (am pus ceapa rosie noua)
2-3 ardei grasi , tocat cam la dimensiunea cepei
Sare, piper proaspat macinat (cam 2 lingurite cu varf din fiecare, dupa gust)
Rosia, ceapa si ardeiul se pun in vasul de lucru cu ulei si se scad, aprox 20-30 min. Deja inebunit de miorosurile care vin dinspre "zacusca", adaug ciupercile tocate si pun capacul etans. Mai merge si ceva ulei. Dupa 2-3 minute aburul a inceput sa inmoaie ciupercile, capacul devine in plus. Ciupercile vor lasa multa zeama, de acum pana la final mancarea sta faca capac. Se amesteca frecvent pentru a nu se lipi de vas, cu aproximatie cred ca o ora dureaza dansul asta. La inceput, o data la 3-5 minute, dupa care intervalul scade progresiv pana la 20-30 secunde. Cu greu am reusit 2 beri pana la final, e pacat sa se arda asemenea bunatati.
Optional, se mai poate adauga ceva ardei iute si/sau usturoi. Eu aprecize gustul mai nealterat de arome prea invazive.
La servire, merge f bine o stropeala cu marar tocat, direct pe farfurie, nu in vas.

no, pai cum sa te numesc dupa asta
stii ca abia asteptam sa imi zici cand mergi dupa ciuperci
sa vezi tu ce inel misto de doza de bere o sa pun pe o anumita lanseta

sa vezi tu ce inel misto de doza de bere o sa pun pe o anumita lanseta

Da in Vama, nema ciuperci?

ba sunt, da de alt tip 

bere fara alcool te rog, e pacat de joarda sa aiba miscari necontrolate
)

Foarte tare "sosoktm" ! Imi povestesti la Crisan mai pe 'ndelete .
"Gogol" , p'asta cu porumb in tocatura nu am incercat-o.
Acum ma scuzati , fac bagaje pt. delta .
"Gogol" , p'asta cu porumb in tocatura nu am incercat-o.
eu deja doar le dau "update", ca sa nu mai pierd din orele pt pescuitdeltaic scrie:
@confratii cu poze chiftele....rugam dati si retetele(stiuca,salau,etc)
De vara..ceva usor,fin..
Dovlecei la gratar cu branza capra si ....miere
-tai dovlecii fasii ca pt pane,nu ii curat de coaja
-ii ung bine cu ulei masline=>dichis....gratarul pt dovlecei nu se unge niciodata,intotdeauna numai dovlecelul pt. a rezulta acele minunate linii caramelizate
-ii gratarigesc
-scosi,sarati,piparati,putini fulgi de chili,branza de capra sfaramata(Olympus e ok sau capra proprie) cat poftesc,CIMBRU(sau cimbrisor/oregano) neaparat
-putina miere deasupra(putina,ca doar nu e desert).
Numai bine!
De vara..ceva usor,fin..
Dovlecei la gratar cu branza capra si ....miere
-tai dovlecii fasii ca pt pane,nu ii curat de coaja
-ii ung bine cu ulei masline=>dichis....gratarul pt dovlecei nu se unge niciodata,intotdeauna numai dovlecelul pt. a rezulta acele minunate linii caramelizate
-ii gratarigesc
-scosi,sarati,piparati,putini fulgi de chili,branza de capra sfaramata(Olympus e ok sau capra proprie) cat poftesc,CIMBRU(sau cimbrisor/oregano) neaparat
-putina miere deasupra(putina,ca doar nu e desert).
Numai bine!