Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 03 Iul 2015, 09:52

Gogol scrie:Chiftelute de stiuca.. :mrgreen:
Ce bunataturi ! Imi plac foarte mult si marinate .Peste 5 zile ,cand ajung in delta , devorez cateva castroane de chiftele , buna idee mi-ai dat .

sosoktm
veteran
veteran
Mesaje: 993
Membru din: 13 Aug 2010, 14:39

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de sosoktm » 07 Iul 2015, 16:20

intr-o frumoasa zi de vara, am profitat de vremea buna sa imi scot juniorul la o tura dupa ciuperci.
Individele cu picior lung, de balerina, au avut un sfarsit prematur, ca snitel.
Astea mai dolofane (hribi/mitarci pietroase), mai numeroase, au avut sansa participarii la o tocana.....mama mama.
Descriu preventiv reteta care mie imi pare ca pastreaza cel mai bine valoarea ingredientelor.

aprox 2 castroane medii cu hribi tocati (cubulete cu latrua aprox 1,5 cm, se zdrobesc daca e prea marunt)
2 rosii maricele, bine coapte (eu am avut o "inima de bou" cam de 500 grame, alifie naturista :) )
2-3 cepe maricele, tocate julien nu prea mic (am pus ceapa rosie noua)
2-3 ardei grasi , tocat cam la dimensiunea cepei
Sare, piper proaspat macinat (cam 2 lingurite cu varf din fiecare, dupa gust)
Rosia, ceapa si ardeiul se pun in vasul de lucru cu ulei si se scad, aprox 20-30 min. Deja inebunit de miorosurile care vin dinspre "zacusca", adaug ciupercile tocate si pun capacul etans. Mai merge si ceva ulei. Dupa 2-3 minute aburul a inceput sa inmoaie ciupercile, capacul devine in plus. Ciupercile vor lasa multa zeama, de acum pana la final mancarea sta faca capac. Se amesteca frecvent pentru a nu se lipi de vas, cu aproximatie cred ca o ora dureaza dansul asta. La inceput, o data la 3-5 minute, dupa care intervalul scade progresiv pana la 20-30 secunde. Cu greu am reusit 2 beri pana la final, e pacat sa se arda asemenea bunatati.
Optional, se mai poate adauga ceva ardei iute si/sau usturoi. Eu aprecize gustul mai nealterat de arome prea invazive.
La servire, merge f bine o stropeala cu marar tocat, direct pe farfurie, nu in vas.
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Avatar utilizator
Ghenadie
veteran
veteran
Mesaje: 1579
Membru din: 13 Noi 2011, 12:55

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Ghenadie » 07 Iul 2015, 17:08

no, pai cum sa te numesc dupa asta :wallbash: stii ca abia asteptam sa imi zici cand mergi dupa ciuperci :lol1:
sa vezi tu ce inel misto de doza de bere o sa pun pe o anumita lanseta :lol:

Avatar utilizator
D_ali
veteran
veteran
Mesaje: 1814
Membru din: 31 Dec 2009, 15:49
Localitate: Bucuresti

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de D_ali » 07 Iul 2015, 17:36

Da in Vama, nema ciuperci? :lol1: :P

Avatar utilizator
Ghenadie
veteran
veteran
Mesaje: 1579
Membru din: 13 Noi 2011, 12:55

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Ghenadie » 07 Iul 2015, 17:47

ba sunt, da de alt tip :lol1:

sosoktm
veteran
veteran
Mesaje: 993
Membru din: 13 Aug 2010, 14:39

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de sosoktm » 07 Iul 2015, 18:34

bere fara alcool te rog, e pacat de joarda sa aiba miscari necontrolate :))

Avatar utilizator
Gogol
veteran
veteran
Mesaje: 2573
Membru din: 30 Apr 2011, 11:57

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Gogol » 07 Iul 2015, 18:52

Acu poze cu chiftele de salau. :P

Imagine
Imagine

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 07 Iul 2015, 20:49

Foarte tare "sosoktm" ! Imi povestesti la Crisan mai pe 'ndelete .

"Gogol" , p'asta cu porumb in tocatura nu am incercat-o.

Acum ma scuzati , fac bagaje pt. delta .

sosoktm
veteran
veteran
Mesaje: 993
Membru din: 13 Aug 2010, 14:39

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de sosoktm » 08 Iul 2015, 13:50

deltaic scrie:
Acum ma scuzati , fac bagaje pt. delta .
eu deja doar le dau "update", ca sa nu mai pierd din orele pt pescuit

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 17 Iul 2015, 10:26

@confratii cu poze chiftele....rugam dati si retetele(stiuca,salau,etc)

De vara..ceva usor,fin..
Dovlecei la gratar cu branza capra si ....miere
-tai dovlecii fasii ca pt pane,nu ii curat de coaja
-ii ung bine cu ulei masline=>dichis....gratarul pt dovlecei nu se unge niciodata,intotdeauna numai dovlecelul pt. a rezulta acele minunate linii caramelizate
-ii gratarigesc
-scosi,sarati,piparati,putini fulgi de chili,branza de capra sfaramata(Olympus e ok sau capra proprie) cat poftesc,CIMBRU(sau cimbrisor/oregano) neaparat
-putina miere deasupra(putina,ca doar nu e desert).
Numai bine!

Scrie răspuns