Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
Ghenadie
veteran
veteran
Mesaje: 1579
Membru din: 13 Noi 2011, 12:55

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Ghenadie » 04 Sep 2015, 18:47

aoleu, abia acum am vazut ciorba cu varza "ala rusi" :lol1:
cand mi-o veni cheful de scris, bag reteta adevarata de ciorba cu varza si afumatura ...nu ce am halit tu :headbash:

Avatar utilizator
edâ„¢
veteran
veteran
Mesaje: 1803
Membru din: 04 Iul 2005, 23:46
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de edâ„¢ » 04 Sep 2015, 21:10

D2O mersi frumos,TAdrian cu cea mai mare placere nu o sa te coste nimic si in plus o sa mai primesti si niste seminte de castraveti(castraveti care dupa o sapt nu se sbarcesc la capete,lungi si la 250gr au seminte mici),singura conditie e sa dai si tu mai departe dar nu la cei care sti ca vand in piata,detali mai multe o sa fie atunci cand scot la vanzare semintele ca deocamdata astept sa ajunga la maturitate deplina castraveti,semintele de rosii mai au de stat putin la soare.

Avatar utilizator
D_ali
veteran
veteran
Mesaje: 1814
Membru din: 31 Dec 2009, 15:49
Localitate: Bucuresti

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de D_ali » 09 Sep 2015, 12:38

dichisuri:

Imagine

:lol: :twisted:

Avatar utilizator
edâ„¢
veteran
veteran
Mesaje: 1803
Membru din: 04 Iul 2005, 23:46
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de edâ„¢ » 09 Sep 2015, 20:37

:lol1: Vineri il pun si eu in functiune...
Ultimul prun,astea merg la compot si dulceata,aduce a gust a Mirabelle dar mult mai dulci si aromate

Imagine

Avatar utilizator
D_ali
veteran
veteran
Mesaje: 1814
Membru din: 31 Dec 2009, 15:49
Localitate: Bucuresti

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de D_ali » 09 Sep 2015, 21:32

edâ„¢: de cand draq ie poza asta?
oricum ie [i]aoleu[/i]!
saru mana!

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 10 Sep 2015, 08:00

D_ali scrie:dichisuri:

Imagine

:lol: :twisted:
Asta-i incetinitorul de neuroni...? ...sau nu vad eu bine ?

Avatar utilizator
edâ„¢
veteran
veteran
Mesaje: 1803
Membru din: 04 Iul 2005, 23:46
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de edâ„¢ » 10 Sep 2015, 11:15

D_ali scrie:edâ„¢: de cand draq ie poza asta?
oricum ie [i]aoleu[/i]!
saru mana!

De aseara :lol:

sosoktm
veteran
veteran
Mesaje: 995
Membru din: 13 Aug 2010, 14:39

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de sosoktm » 14 Sep 2015, 17:20

revenind din meandrele concretului si in special pentru prietenii care nu au reusit sa vina sa adune ciuperci pe munti deoarece le-au cautat pe la mare (?!?) , dar si inspirat de asemenea dezinvoltura, am mers si eu la malul marii pt ciuperci, dar...socoteala de acasa prea rar bate cu cea din targ. Descriu experienta mea modesta privind drumul de la viata la "mmmmmmm" a unor simpatice doamne si domnisoare (cele mai mari prinse aveau probabil spre 8-900 g), gustoase de numa` numa`, pentru cine nu e oripilat de asemenea creaturi din care nu se poate scoate fileu.
Imagine

pe plaja la costinesti, in dreptul epavei :P
un trident de 5 euro, labe de inot (nu de scuba) un tub de snorkel si un ochelar modest a fost tot echipamentul folosit. Aaaa, si un slip, sa nu uit :D.
Pentur a se fragezi, dupa curatare(cateva intestine in "cap" si ciocul dintre tentacule) preferabil este sa se tranteasca de bietre/beton, pereti pana iese din carne o spuma lipicioasa. Alternativ se congeleaza, scopul fiind ruperea partiala a structurii celulare a muschiului.
Se pun la fiert FARA (sau cu fff putina) apa, deoarece vor lasa ele destula apa. Atentie, spumeaza destul de tare asa incat folositi o oala mare. Spre finalul fierberii se adauga otet de vin si vin (preferabil rosu). Periodic se inteapa cu furculita, deoarece la inceput carnea e tare, dupa care se inmoaie, urmata de o noua intarire. Ideal este sa se opreasca fierberea cand carnea este moale, altfel devine cauciucata.

Imagine

dupa fierbere se poate pune pe gratar unde sta f putin, tocmai pt a pastra fragezimea. Alternativ (nu aveam gratar disponibil), se asezoneaza cu ff putin ulei de masline, sare dupa gust, eventual piper.

Imagine

daca fiarta simpla nu pare prea interesanta (desi mie imi pare f gustoasa simpla, langa un alb demisec rece), merge si trasa la tigaie cateva minute (3-5), in care in prealabil s-au "pornit" putin niste felii de usturoi & ceapa, cu 3 prafuri de piper si oregano.

Imagine
Inca fierbinte se amesteca in salata tocata mai marunt, impreuna cu uleiul incins care va inmuia putin vegetala.

Le-am cautat si gasit pe cucoane in cele mai ciudate gaurele, la adancim de la 1 la 4-5 metri, deoarece absenta branhiilor ma tine oarecum atasat de suprafata apei :)

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 16 Sep 2015, 18:30

Ghenadie scrie:aoleu, abia acum am vazut ciorba cu varza "ala rusi" :lol1:
cand mi-o veni cheful de scris, bag reteta adevarata de ciorba cu varza si afumatura ...nu ce am halit tu :headbash:
Hai Ghenadie cu reteta , nu ma lasa sa traiesc in minciuna ! Cea servita de mine poate fi o varianta lipoveneasca , posibil adaptata... Zi-o tu p'aia din gulag , originala .
sosoktm scrie:Inca fierbinte se amesteca in salata tocata mai marunt, impreuna cu uleiul incins care va inmuia putin vegetala.
P'asta o stiu , e buna tare .

Acum prajesc niste hamsii proaspete , cate 3 pe scobitoare , mujdei si mamaliga . Aigote (de la mama lui). Rog nu deranjati !

Avatar utilizator
Gogol
veteran
veteran
Mesaje: 2573
Membru din: 30 Apr 2011, 11:57

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Gogol » 16 Sep 2015, 19:01

Din gulagul siberian. :lol1:

Scrie răspuns