sosoktm scrie:revenind din meandrele concretului si in special pentru prietenii care nu au reusit sa vina sa adune ciuperci pe munti deoarece le-au cautat pe la mare (?!?) , dar si inspirat de asemenea dezinvoltura, am mers si eu la malul marii pt ciuperci, dar...socoteala de acasa prea rar bate cu cea din targ. Descriu experienta mea modesta privind drumul de la viata la "mmmmmmm" a unor simpatice doamne si domnisoare (cele mai mari prinse aveau probabil spre 8-900 g), gustoase de numa` numa`, pentru cine nu e oripilat de asemenea creaturi din care nu se poate scoate fileu.
pe plaja la costinesti, in dreptul epavei
un trident de 5 euro, labe de inot (nu de scuba) un tub de snorkel si un ochelar modest a fost tot echipamentul folosit. Aaaa, si un slip, sa nu uit.
Pentur a se fragezi, dupa curatare(cateva intestine in "cap" si ciocul dintre tentacule) preferabil este sa se tranteasca de bietre/beton, pereti pana iese din carne o spuma lipicioasa. Alternativ se congeleaza, scopul fiind ruperea partiala a structurii celulare a muschiului.
Se pun la fiert FARA (sau cu fff putina) apa, deoarece vor lasa ele destula apa. Atentie, spumeaza destul de tare asa incat folositi o oala mare. Spre finalul fierberii se adauga otet de vin si vin (preferabil rosu). Periodic se inteapa cu furculita, deoarece la inceput carnea e tare, dupa care se inmoaie, urmata de o noua intarire. Ideal este sa se opreasca fierberea cand carnea este moale, altfel devine cauciucata.
dupa fierbere se poate pune pe gratar unde sta f putin, tocmai pt a pastra fragezimea. Alternativ (nu aveam gratar disponibil), se asezoneaza cu ff putin ulei de masline, sare dupa gust, eventual piper.
daca fiarta simpla nu pare prea interesanta (desi mie imi pare f gustoasa simpla, langa un alb demisec rece), merge si trasa la tigaie cateva minute (3-5), in care in prealabil s-au "pornit" putin niste felii de usturoi & ceapa, cu 3 prafuri de piper si oregano.
![]()
Inca fierbinte se amesteca in salata tocata mai marunt, impreuna cu uleiul incins care va inmuia putin vegetala.
Le-am cautat si gasit pe cucoane in cele mai ciudate gaurele, la adancim de la 1 la 4-5 metri, deoarece absenta branhiilor ma tine oarecum atasat de suprafata apei
Felicitari , ai scos petrol de unde nu era


Ca sa imblanzesti ii suficient sa o scufunzi de trei ori in apa care fierbe ( cu dafin si restu .....aia de la mama lor zic ca-i musai o oala de cupru ) , caracatita ii un corp ciudata , moare inchircit , incordat indiferent de conditie , tre destins , inca o data incordat si iar destins , dupa aia poti sa-l mananci , is metode mai barbare cum ar fi sa-l atarni de o bara si sa dai cu bate in el ca intr-un covor , congelatu insa reduce toata procedura , consecutiv cu pierderile gustative .
Gaurelele unde le-ai gasit nu-s ciudate , intra pana in buza valului , se prind la naluci chiar ,intra in sticle goale chiar , temperatura optima nu-ti permite sa intri in slip



Adora crabii

Felicitari oricum !