Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 07 Mai 2015, 10:29

pikeman scrie:Nuke, pe hartie de copt le fac
Incearca si scrumbii invelite ermetic in hartie pergament( nu asezate PE hartie pergament).
Nu uita sa le tai pe latime din 2 in 2 cm pe ambele parti si sa le freci bine cu sare si piper...
pikeman scrie:Nu prea pot manca grasimea care ramane , ce e de facut cu ea?
Sos simplu,amesteci grasimea cu zeama lamaie,patrunjel verde.Il poti turna peste toata scrumbia sau sa il pui alaturi..

Pt ca prin Cindrel nu urca pe Riul Mare scrumbia,mort de pofta dupa relatarile lui deltaic si pikeman, am prins cu portofelul 1/2 kg de sprot sarat din Marea Baltica adus de polonezi intr-o incinta franceza din satul Selimbar ot Romania .
Desarat 2-3 ore apoi 12 ore cu otet,12 ore cu ulei dupa metoda pensionaru".
Merita incercat in lipsa de original!
Numai bine!

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 07 Mai 2015, 13:20

boje scrie:Daca ma poate ajuta cineva, vroiam sa intreb mai demult: - cum puii mei se scoate usor basica din salau?
Brusc , mi-am dat seama ca am trait in minciuna toti anii astia...chiar asa ...!?
M-a luminat "gogol"(nu m-am putut abtine si l-am sunat) , de regula salaul se fileteaza si burta ramane intacta , asa procedez si eu cand mai am cate o oratanie d'asta.
pikeman scrie:tre sa recunosc, am vreo 12 kile la congelator, le rad alternativ la cuptor (nu pute asa tare) si la gratar, unde evident is perfectiune :oops:
Fericitule ! Am trecut prin Obor ieri si scrumbia era 35 lei/kg , exagerat de mult (cred ca si la 28lei/kg este mult , cam atat costa in marile megazine),m-am ales totusi cu niste borcane cu hamsie marinata (11 lei borcanu'), o nebunie . Merge cu palinca de minune ,daca mai ai si niste masline bune in completare... Hamsiile au cam 5-6cm lungime si sunt curatate ,migaleala maxima.

Avatar utilizator
Ghenadie
veteran
veteran
Mesaje: 1579
Membru din: 13 Noi 2011, 12:55

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Ghenadie » 07 Mai 2015, 13:56

daca le scotii ochii, ai si "icre negre " :lol1:

Avatar utilizator
boje
veteran
veteran
Mesaje: 632
Membru din: 09 Sep 2009, 18:12

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de boje » 07 Mai 2015, 13:57

deltaic scrie:de regula salaul se fileteaza si burta ramane intacta
Daaa, asa faceam si eu, insa a inceput sa-mi placa sa mananc sanatos(a se citi ma obliga nevasta) si acum il fac de cele mai multe ori intreg, in cuptor pe pat de sare grunjoasa.
Prin urmare va rog eu sa-mi spuneti cum dezlipesc mai usor nenorocita aia de basica ? :fluch
"There Is a Battle Of Two Wolves Inside Us All.
One is evil, anger, jelousy, greed, resentment, lies, inferiority, ego.
The other is good, joy, peace, love, hope, humility, kindness, empathy, truth.
The wolf that wins? The one you feed! "

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 07 Mai 2015, 19:47

boje scrie:Daaa, asa faceam si eu, insa a inceput sa-mi placa sa mananc sanatos(a se citi ma obliga nevasta) si acum il fac de cele mai multe ori intreg, in cuptor pe pat de sare grunjoasa.
Pana elucidam problema asta ,cu basica , poate dezvolti descrierea retetelor sanatoase la care ,abuziv , te obliga partenera de viata . Sun la Tg. Mures (am niste amici specializati in salau) si in delta sa culeg informatii referitoare la subiect .

rine
veteran
veteran
Mesaje: 2820
Membru din: 25 Apr 2009, 21:29

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de rine » 07 Mai 2015, 20:26

boje scrie: Prin urmare va rog eu sa-mi spuneti cum dezlipesc mai usor nenorocita aia de basica ? :fluch
tai un pic mai jos pe burta pe langa sira . inspre aripiora anala cam 1cm. tragi de pielita aia alba spre cap.practic o jupoi.
la stiuc e idem
vezi ca ramane cheag de sange pe langa coloana si mai ales la aripioara cu nume rusinos.
mai ales la stiucile de luat acasa operatiunea asta -i musai :wink:

Avatar utilizator
boje
veteran
veteran
Mesaje: 632
Membru din: 09 Sep 2009, 18:12

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de boje » 08 Mai 2015, 15:09

Merci, asa voi opera cu prima ocazie. :bere:
"There Is a Battle Of Two Wolves Inside Us All.
One is evil, anger, jelousy, greed, resentment, lies, inferiority, ego.
The other is good, joy, peace, love, hope, humility, kindness, empathy, truth.
The wolf that wins? The one you feed! "

Avatar utilizator
Ghenadie
veteran
veteran
Mesaje: 1579
Membru din: 13 Noi 2011, 12:55

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Ghenadie » 10 Mai 2015, 16:14

Nu stiu ce ziceti voi, dar eu am ramas impresionat dupa o masa savuroasa cu crap pe varza...
Dezmatul a avut loc ieri, 9 mai, la Crisan.
cateva poze din procesul "gatitului" ...

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

si principalul vinovat al dezmatului

Imagine

inainte de a fi bagat la cuptor

Imagine

poze cand a fost scos de la cuptor nu am mai reusit sa fac, din simplul motiv ca a fost urgent impartit prin farfurii si devorat..cu vin, mult vin

pofta mare :wink:

Avatar utilizator
D_ali
veteran
veteran
Mesaje: 1814
Membru din: 31 Dec 2009, 15:49
Localitate: Bucuresti

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de D_ali » 10 Mai 2015, 18:26

Hopa, mishto! :lol:
...numa' fetze cunoscute. :P

Avatar utilizator
Ghenadie
veteran
veteran
Mesaje: 1579
Membru din: 13 Noi 2011, 12:55

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Ghenadie » 10 Mai 2015, 18:31

..hopa, cunosteai crapu' ? :lol1:

Scrie răspuns