Daca tot mi-am adus aminte de gelaterie si e luni sa mai bag o poveste,undeva pe la 9 si ceva aparea doamna cum ii spuneau colegi,numele nu il stiu dar cum arata mi-a ramas intiparit,o tunsoare scurta ca sa ii puna in evidenta ochii caprui,plamani de se apropiau de cupa d,talie de viespe si niste gambe.....comanda numai capucino,pana cand a cerut cu lapte de cocos,initial cand a cerut asa ceva dupa ce devenise client fidel m-a pus in incurcatura mai ales ca pe acea vreme se gasea destul de greu,acum problema era cum sa il pun in capucino asa simplu era nasol,fiind greu se ducea la fund si era ca si cum ai fi baut ceva cu depunere,asa ca m-am chinuit pana sa iasa baubil,am incercat diferite variante dar asta e cea placuta,secretul s-a dovedit o cafea cu continut mai ridicat de Arabica in ea,peste 60%,asa ca ma apucam sa macin atunci cafeaua sa isi pastreze uleiul cu care venea in punga,adaugam lapte de cocos(20cl) la temperatura camerei atunci cand puneam ceasca la expresor ca sa se combine cu crema pe care o lasa expresorul la sfarsit,intr-o latiera puneam laptele de cocos cat mai rece,utilizand aburul fierbinte de la expresor
http://blog.coffee4u.ro/cum-se-face-spu ... -latierei/ puneam peste ce e in cana si cu zahar brun,satisfactia cu care era savurata o facea sa vina zi de zi la aceiasi ora
Pe la amiaza veaneau fetele de la Goga,Dana,Yoyo,Bianca si Cristina niste fete de isprava care ma mai si ajutau la spaltul vaselor,lor le faceam langa cafea o vafa cu inghetata si visine din compot,de cele mai multe ori era din partea mea,imi facea placere
Reteta e asa;5galbenusuri se freaca cu 200gr zahar si 250unt sau margarina,frecam bine pana iesea o pasta in care nu se mai simtea asa de tare zaharul,cu unt iasa mai crocant decat cu margarina,adaugam baton de vanilie bourbon cand gaseam,daca nu esenta vanilie,cu putin Amareto ,o lingurita,separat bateam albusurile spuma(sa fie tare),adaugam la compozitia de mai sus 250ml lapte treptat ca sa nu ramana cocoloase,albusurile spuma le amestecam cu o ligura de lemn ca sa se distruga spuma doar sa fie amestecata uniform in compozitie,apoi adaugam faina(max 4 linguri cu varf)pana obtineam o compozitie care curgea mai gros,si cu un polonic mic o puneam in forma aparatului,retete sunt multe chiar si cartonul aparatului are una dar mai la toate produsul final e unul tare si fara crusta aceea subtire si aromata,exact asa cum il cumparati din magazine,dupa ce ternminam vafa,luam din compot de visine,cantitatea cat credeam de cuviinta si o incalzeam,pe vafa puneam inghetata si deasupra visine calde si putin suc de visine.
Ca sa faci ceva iti trebuie o baza,o carte doua sau mai multe,una dintre ele legata de coktailuri si bazele lor mi-a fosta daruita de fete,de acolo a plecat pe urma toate combinatile.......