orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
sorinB
- veteran

Liviu, eu abia astept sa veniti, sper sa ne vedem toti

Iar se lasa cu "gretzosenii"

-
deltaic
- veteran

Azi este ziua lui Homer(singurul om ce nu s-a putut loga la forum). Despre varsta lui "usor"matusalemica nu vreau sa pomenesc dar, in cinstea lui ,voi prepara un coctail care stiu ca-i place . Din pacate isi petrece ziua prin nu stiu ce delegatie , departe de casa .
>>>Cool Wind :
- 40 ml dry vermut ;
-20 ml Cointreau ;
-120 ml vodka ;
- sucul de la o jumatate de grapefruit.
Toate ingredientele se agita in shaker cu 5 cuburi de gheata , se toarna in pahar "coctail" , se serveste foarte rece .
La multi ani Homer !
-
Ghenadie
- veteran

La Multi Ani Homer !
Diseara faci cinste, iti trimitem nota spre decontare

-
nuke
- senior

Promisiune data=datorie curata,nene liviu alias deltaic..
Cum sa numesc preparatul mai ales ca se adreseaza (si) copiilor nostri?
Chifteaua anti McChimicu's..
-1 kg carne vita(ceafa cu ceva grasime sau antricot) sau curcan(pulpa tocata de tine) foarte,foarte proaspata( de indice sushi,cum zic japonezii) .
-1/2 lingurita de chimen si 1/2 de coriandru zdrobite nu prea cu putere(incalzite in tigaie inainte pt reinviere arome)
-1 lingura de sos Worchester
-1/2 ceasca patrunjel
-2 linguri pesmet
-sare,piper cand scoateti chifteaua de pe foc
-optional 1 lingura parmezan in tocatura
Presarati condimentele peste carnea tocata si marele secret pt suculenta chiftelei este sa nu amestecati de multe ori ca sa omorati bulele de aer din carne..deci nu framantati ca pe paine ci doar putin pt dispersia condimentelor.
Faceti din palme o chiftea rotunda,grosime max 1 cm(marime in functie de ce paine folositi)..Toate merg la frigider 2 ore daca pui un pic de ceapa in compozitie sau 1 zi la congelator,daca nu pun ceapa apoi deghetare treptata.
Tigaie de fonta incinsa tare si unsa cu ce vreti...pt copii oloi de masline(cu un pic de unt sa nu se arda uleiul).
Pui chifteaua si deasupra ei o greutate dar nu ca sa se scurga sucul,in nici un caz nu te proptesti in ea cu paleta de lemn.
Prajiti pana face crusta crocanta.
Apoi:
-bagheta sau chifla pave(paine Tiitan are)
-ketchup,rosie,ceapa,mustar,maioneza(pt copii subtiata cu iaurt),salata verde
Le papati impreuna cu trupa adresand urari de bine(mental) chimistului imperialist.
-
edâ„¢
- veteran

-
@nuke daca vrei poti incerca sa adaugi si supa de oase de vita,indicat e partea cu tendoane,adauga asta in carne si un varf de bicarbonat de sodiu,lasi la rece o zi sa vezi atunci suculenta in chiftea(burger),vezi poate iti place si chimionul turcesc(cumin) e nemaipomenit la tocaturi...
-
deltaic
- veteran

>Merci "nuke" , au citit si baietii mei reteta si maine trecem la treaba.
edâ„¢ scrie:@nuke ,vezi poate iti place si chimionul turcesc(cumin) e nemaipomenit la tocaturi...
Ai perfecta derptate .
Return of "nelogatu" , in seara asta ma vad cu Homer , cica vine cu niste palinca din peregrinari... Pe langa cadou , duc si o oala de ciorba de fasole cu ciolan afumat .
-
sherbamont
- veteran

deltaic scrie:>Merci "nuke" , au citit si baietii mei reteta si maine trecem la treaba.
edâ„¢ scrie:@nuke ,vezi poate iti place si chimionul turcesc(cumin) e nemaipomenit la tocaturi...
Ai perfecta derptate .
Return of "nelogatu" , in seara asta ma vad cu Homer , cica vine cu niste palinca din peregrinari... Pe langa cadou , duc si o oala de ciorba de fasole cu ciolan afumat .
Aferim
-
sosoktm
- veteran

pacat mare in prohibitie
sa pui niste piper si sare pe deasupra

-
spiridusul
- veteran

Am pus. De la congelator, pe anul asta inca nu am prins vreun peste