Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
deltaic
veteran
veteran

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 21 Ian 2015, 09:33

Nu prea imi dau seama din poze cu ce sos le-ai gatit . Daca sunt all'amatriciana , merg cu un Merlot . In niciun caz coniac dupa (la scurt timp sau in timpul mesei) . Pentru coniac sau single malts trebuie sa intri intr-o anumita stare , sa ai dispozitia de a savura si descoperi mesajele misterioase ale licorii ,... sa te bucuri de ea .
Azi gatesc si eu paste . Revin.

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 21 Ian 2015, 18:49

deltaic scrie: Pentru coniac sau single malts trebuie sa intri intr-o anumita stare , sa ai dispozitia de a savura si descoperi mesajele misterioase ale licorii ,... sa te bucuri de ea.
cat adevar....cel mai bun moment e cand te intorci de la pescuit vlaguit de atatea lanseuri,e medicament nu mai trebuie aspirina...ar mai fi si dimineata pe racoare......https://www.youtube.com/watch?v=_eBp42HzmcY

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 21 Ian 2015, 19:34

Ma, coniacu asta de casa e atat de bun, incat "merge" la orice stare si la orice ora si dupa orice fel de mancare :D
Si mai ajuta si la digestie :)

Sosul l-am facut simplu, cu o ceapa taiata marunt calita putin in ulei, niste usturoi tot marunt, si tot felul de condimente, carnea din conserva taiata cubulete, bulion cam 0,5 l si mai era buna niste verdeata dar n-am mai avut in casa... :)
Si am mai descoperit ca toata "tevatura" asta a fost cu mult mai buna rece ;) Adica a ramas putin din toata cantitatea si dupa vreo 2 ore am halit-o :D
Atunci s-au simtit toate aromele, mult mai intens, a fost ffff... cred ca ma mai apuc de-o portie :lol:

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 21 Ian 2015, 21:55

sorinB scrie:Sosul l-am facut simplu, cu o ceapa taiata marunt calita putin in ulei, niste usturoi tot marunt, si tot felul de condimente, carnea din conserva taiata cubulete, bulion cam 0,5 l si mai era buna niste verdeata dar n-am mai avut in casa... :)
>sorinB< se rasuceste in mormant Giuseppe Garibaldi cu ale lui "camasii rosii" cu tot ! ...vin la Sibiu !

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 24 Ian 2015, 12:51

Imagine

in sfarsit am reusit sa imi fac pofta,bors de peste,altul tot asa peste 3-4ani...in schimb trebuie neaparat anul asta sa mananc saramura de crap...

bors,supa de peste,cartofi,morcovi ,ceapa rosie,rosi cherry de la borcan,pasta de rosii cu kapia,leustean si patrunjel verde,telina si patrunjelul radacina au fiert doar in supa....am servit-o cu samantana,ardei iute si o paine de casa de la Talmacel

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 24 Ian 2015, 13:25

Si eu iau paine tot de la Talmacel :D
Buna rau ;)

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 24 Ian 2015, 13:42

[quote="edâ„¢"]
in sfarsit am reusit sa imi fac pofta,bors de peste,altul tot asa peste 3-4ani...in schimb trebuie neaparat anul asta sa mananc saramura de crap...

Poate aranjam ceva , ma refer la o saramura strasnica . Cand ajung in Sibiu , stau vreo 3 zile in Gura Raului si daca amicul meteorolog nu este in tura (inca nu am dat de el) pirostriile si gratarul asteapta cuminti si nefolosite . "nuke", sper sa citesti si tu mesajul asta .

Acum prepar coaste de porc afumate , fierte pana scade zeama( 3 l) aproape total , un mujdei oltenesc turnat la final in oala , o tuica fiarta intre timp..., cartofi fierti cu sos de smantana+marar si un vin negru (Cabernet) de final .

Scuzati al doilea "i" de la camasi ,...frica de delogare...

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 24 Ian 2015, 14:38

@sorine buna painea dar inca nu o intrece pe cea de la Ozun, plus ca nici pretu nu e acelasi,e mai scumpa asta de la noi ca o da la kg,daca ai drum spre Targu Secuiesc opreste in Ozun langa primarie si la doi pasi inspre Targu pe dreapta e o casa mare,acolo gasesti paine foarte buna (sa vezi cum e a 3 zi cu lapte proaspat) iar inspre Brasov la zece pasi pe partea dreapta vizavi de biserica gasesti un bobgulas foarte bun,carnea se simte ca nu e de la magazin,poti cere si extra pasta iute.....

@deltaic lasa saramura,am carne de vitel care sigur e mai buna decat crapul,plus slanina cu telemea de vaca asa cum imi place, facuta de cineva de la Raul Sadului pe gustul meu ....aranjam ceva...buna idea cu coastele nu o stiam,am facut saptamana asta si ramaneau un pic sarate,adevaru e ca nici nu le-am fiert atat de mult...

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 24 Ian 2015, 15:02

edâ„¢ scrie:@deltaic lasa saramura,am carne de vitel care sigur e mai buna decat crapul,plus slanina cu telemea de vaca asa cum imi place, facuta de cineva de la Raul Sadului pe gustul meu ....aranjam ceva...buna idea cu coastele nu o stiam,am facut saptamana asta si ramaneau un pic sarate,adevaru e ca nici nu le-am fiert atat de mult...
Pt. coaste pune apa mai multa , trebuie sa scada aproape total si mujdeiul piseaza-l fara sare .Totul fierbe la foc moderat cu capac pe oala . In apa coastelor pune foi de dafin si piper boabe . Am uitat sa mentionez salata de praz frecat cu putina sare grunjoasa , ulei , otet , piper macinat si cateva masline . Acu'ma apuc de mancat si ma ajuta un bun prieten de munte , mare mancau si el .

Aduc eu ceva vin , ...sti cu este , vitelul ala tebuie sa se" hidrateze" cumva . Am ceva special pentru ocazia asta .

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 24 Ian 2015, 15:29

mersi,sa aveti pofta...

Scrie răspuns