Mesaj
de deltaic » 16 Ian 2015, 15:40
>>> Cu dedicatie speciala pentru colegul nostru “sosoktm”care tocmai a achizitionat pentru familie (ca pentru familie facem toate sacrificiile ) o bijuterie de lanseta , sunt convins ca o sa-i aduca numai satisfactii . In 10-15 ani isi amortizeaza investitia (glumesc).
Si acum reteta recomandata : in cazul in care prinzi un cod , cu lanseta asta totul este posibil ,doar sa insisti , urmeaza pasii:
>1 cod ,curatat , taiat in 2 pe lungime , asezonat cu sare si piper , se frige pe gratar ;
>cam 150 g unt se topesc in tigaie se incorporeaza cam 3 linguri de faina ,se adauga vreo 3 rosii cherry taiate in mici cubulete ,se pune 1 pahar de vin Marsala(se gaseste si pe la noi , dar cred ca se preteaza si alt vin licoros) ,sare si piper dupa gust si amestecul se tine la foc mic amestecandu-se mereu pana devine omogen .
Se toarna fierbinte peste pestele fript . Merge si cu salau in cazul in care prinzi vreunul accidental la partida de pescuit cod .
Se recomanda un vin alb sec si cred ca , Dobrogea , cu vinurile sale predilecte pentru vietati acvatice , poate desavarsi ospatul . Pamantul aspru si arid al tinuturilor dobrogene , strabatut si izolat de “continent” de batrana si usor ostenita Dunare , a creat Aligote-ul , cel galben-verzui , nu foarte tare , nu foarte varstinic , potrivit bucatelor pe baza de peste .