Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pensionaru
veteran
veteran

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de pensionaru » 11 Ian 2015, 18:40

Ghenadie scrie:daaaa, ne-am cilivilizat :lol:
acu legat de gatit, stie cineva unde gasesc un vas din ala din bambus de gatit legume la abur?
Eu folosesc un set asemanator cu acesta care are vas pentru paste si vas pentru legume la abur.
http://www.pentrugatit.ro/vas-detasabil ... l-demeyere
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 11 Ian 2015, 18:47

mersi domnilor, acu sa se decida doamna exact ce vrea :lol:

Pitonu'
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pitonu' » 14 Ian 2015, 15:58

Metode de afumat (la propriu si la figurat)... :lol1:
https://www.youtube.com/watch?v=UEncZ7hE5V4
Consumata cu moderatie, apa nu poate face rau.... - Mark Twain

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 15 Ian 2015, 20:30

Imagine

trasi la tigaie cu ulei masline ,unt,usturoi,un pic de oregano si vin alb .....

@nuke te rog nu imi mai adu aminte de ei decat peste un an ca e mult de curatat....

ps:68 are rachiul din vin anul asta si zilele urmatoare ma duc sa iau butoiul de stejar facut de ciubarar din apuseni,urmeaza unu din prun....da un semn, coniacul cel vechi e numai bun...

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 16 Ian 2015, 15:40

>>> Cu dedicatie speciala pentru colegul nostru “sosoktm”care tocmai a achizitionat pentru familie (ca pentru familie facem toate sacrificiile ) o bijuterie de lanseta , sunt convins ca o sa-i aduca numai satisfactii . In 10-15 ani isi amortizeaza investitia (glumesc).
Si acum reteta recomandata : in cazul in care prinzi un cod , cu lanseta asta totul este posibil ,doar sa insisti , urmeaza pasii:
>1 cod ,curatat , taiat in 2 pe lungime , asezonat cu sare si piper , se frige pe gratar ;
>cam 150 g unt se topesc in tigaie se incorporeaza cam 3 linguri de faina ,se adauga vreo 3 rosii cherry taiate in mici cubulete ,se pune 1 pahar de vin Marsala(se gaseste si pe la noi , dar cred ca se preteaza si alt vin licoros) ,sare si piper dupa gust si amestecul se tine la foc mic amestecandu-se mereu pana devine omogen .
Se toarna fierbinte peste pestele fript . Merge si cu salau in cazul in care prinzi vreunul accidental la partida de pescuit cod .
Se recomanda un vin alb sec si cred ca , Dobrogea , cu vinurile sale predilecte pentru vietati acvatice , poate desavarsi ospatul . Pamantul aspru si arid al tinuturilor dobrogene , strabatut si izolat de “continent” de batrana si usor ostenita Dunare , a creat Aligote-ul , cel galben-verzui , nu foarte tare , nu foarte varstinic , potrivit bucatelor pe baza de peste .

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 16 Ian 2015, 16:47

Cu emotie in glas si mana inca tremuranda dupa mangaierile aduse minunii de lanseta ce face puntea intre pescuitul sportiv si cel electric, la cum probabil e in stare ca curenteze pestii, multumesc lui deltaic si voi incerca, atat cat pot, sa imi aduc aportul acestor discutii si trairi profunde pe care le-am regasit in paginile discutiei.
Maine voi fi pe apa in cautarea codului iar cat de curand voi reveni cu impresii la cald (si poze graitoare) privind dedicatia primita, careia ma simt onorat sa ii dau curs.

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 18 Ian 2015, 19:34

Cine stie o reteta foarte buna de spaghete cu sos, carne de vita la conserva, etc?
Multumesc.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 18 Ian 2015, 22:20

Pana ma mobilizez sa scriu o noua reteta de paste , studiaza ofertele de la pag. 46 , 88 ,107 . Nu uita , la pag. 77 este indexul retetelor publicate pana la acea data . De atunci s-au mai publicat cam tot atatea retete , candva , voi actualiza lista.

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 18 Ian 2015, 22:28

deltaic scrie:Pana ma mobilizez sa scriu o noua reteta de paste , studiaza ofertele de la pag. 46 , 88 ,107 . Nu uita , la pag. 77 este indexul retetelor publicate pana la acea data . De atunci s-au mai publicat cam tot atatea retete , candva , voi actualiza lista.
Mersi frumos ;)

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 20 Ian 2015, 21:01

No, ca am ispravit si spaghetele... :D Delicioase :-P
Acum spuneti-mi repede ce merge baut dupa... eu am dat cu coniac de casa :lol:

Imagine

Imagine

Scrie răspuns