Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
- costica_fishing
- veteran
- Mesaje: 2092
- Membru din: 21 Mai 2004, 11:45
- Localitate: Constanta
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Hai ca deja invat chestii noi si ...nemaiauzite
Adevarat ca datile trecute le-am pus la congelator fara sa le sarez in prealabil.
Corect, la dezghetat s-au spart multe, ceea ce le-a facut....mai putin apetinsate.
Clar asta voi remedia, daca voi mai recurge la congelare.
@nuke: sa inteleg ca dupa ce le murez, le pun in borcan si .....scurg peste ele saramura in completare?
Mai auzisem ca recomandau unii sa torn peste ele niste ulei, asa incat sa nu ajunga aerul la ele.
In ceea ce priveste curatatul lor, recunosc ca nu mi-am bagat niciodata mana in ele. Am curatat pielitele respective mestecand cu ceva furculita....
Daca sunt "recoltate" in decembrie si nu sunt inca dezvoltate deplin e un chin sa alergi dupa toate pielitele care le tin impreuna. Stau foarte bine lipite unele de alte. N-am reusit sa indepartez deplin respectivele tesuturi.
Am auzit de clatitul lor cu apa, dar mi-a fost frica sa nu se ...spele gustul.
Daca sunt aproape de maturitate sunt intr-adevar bune de mancat ca atare, dupa modelul celor rosii si celor negre.
Paine prajita, unt si ....vodka
Altfel - mai ok in salata. Sau ....asa m-am obisnuit.
Adevarat ca datile trecute le-am pus la congelator fara sa le sarez in prealabil.
Corect, la dezghetat s-au spart multe, ceea ce le-a facut....mai putin apetinsate.
Clar asta voi remedia, daca voi mai recurge la congelare.
@nuke: sa inteleg ca dupa ce le murez, le pun in borcan si .....scurg peste ele saramura in completare?
Mai auzisem ca recomandau unii sa torn peste ele niste ulei, asa incat sa nu ajunga aerul la ele.
In ceea ce priveste curatatul lor, recunosc ca nu mi-am bagat niciodata mana in ele. Am curatat pielitele respective mestecand cu ceva furculita....
Daca sunt "recoltate" in decembrie si nu sunt inca dezvoltate deplin e un chin sa alergi dupa toate pielitele care le tin impreuna. Stau foarte bine lipite unele de alte. N-am reusit sa indepartez deplin respectivele tesuturi.
Am auzit de clatitul lor cu apa, dar mi-a fost frica sa nu se ...spele gustul.
Daca sunt aproape de maturitate sunt intr-adevar bune de mancat ca atare, dupa modelul celor rosii si celor negre.
Paine prajita, unt si ....vodka
Altfel - mai ok in salata. Sau ....asa m-am obisnuit.
near the beer
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Da.costica_fishing scrie: @nuke: sa inteleg ca dupa ce le murez, le pun in borcan si .....scurg peste ele saramura in completare?
Luati un batz de bambus de la chinezi sau japonezi,da,da,de acela de la "papa china sau papa sushi".costica_fishing scrie:In ceea ce priveste curatatul lor, recunosc ca nu mi-am bagat niciodata mana in ele. Stau foarte bine lipite unele de alte. N-am reusit sa indepartez deplin respectivele tesuturi.
Perpendicular pe batz infigeti scobitori sau "bolduri*".
Rasuciti incet intre boabele de icre insa nu incercati sa deveniti un mixer uman ca le faceti praf..
Mare parte din pielite dispar...
*bolduri,adicatelea stramoshii agrafelor/capselor.Si a carligelor de pescuit pt copii.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
in Delta noastra iubita 'liposhca" crapa in patru o bucata de stuf. taie niste aschii tot de stuf, le pune in crapaturi in forma de cruce ,matiseaza cu ata siiii
freca cu onstromentu' intr-e palme icrele din castron. chiar mixer uman. nu se sparge nica.pielitele se aduna pe "scula"
am si eu de ani de zile un "tacam" chinezesc pe care am rasucit niste agrafe de birou. nu arata ca morisca lipoveneasca , ci mai degraba ca un buzdugan. dar fonctioneaza ..la super..mai ales ca eu am, , poate (maxim) o zecime din ce prelucreaza "piscarii'.
daca lasi pieile, boabele capata un gust amar, in cel mai bun caz.
pe urma le pun intr-o panza deasa si intr-o strecuratoare deasupra unui castron timp de cateva ore( o noapte) la scurs. lasa ceva zema si sange.
abia dupa toate treaba asta dau sare. grunjoasa , fara iod(mare pacoste) o lingura cu varf la un boarcan de 400 gr. amestec , pun in borcan, cu grija sa nu ramana aer printre, inca un strat de sare deasupra siiii la frigider. linistit stau 6 luni. daca iau sa prepar din ele juma' dau iar sare deasupra.
cam asa le tin ..pe cele comune..ale de stiuca de la halim ca atare ,nu salata..le congelator. dar si ele sarate.
freca cu onstromentu' intr-e palme icrele din castron. chiar mixer uman. nu se sparge nica.pielitele se aduna pe "scula"
am si eu de ani de zile un "tacam" chinezesc pe care am rasucit niste agrafe de birou. nu arata ca morisca lipoveneasca , ci mai degraba ca un buzdugan. dar fonctioneaza ..la super..mai ales ca eu am, , poate (maxim) o zecime din ce prelucreaza "piscarii'.
daca lasi pieile, boabele capata un gust amar, in cel mai bun caz.
pe urma le pun intr-o panza deasa si intr-o strecuratoare deasupra unui castron timp de cateva ore( o noapte) la scurs. lasa ceva zema si sange.
abia dupa toate treaba asta dau sare. grunjoasa , fara iod(mare pacoste) o lingura cu varf la un boarcan de 400 gr. amestec , pun in borcan, cu grija sa nu ramana aer printre, inca un strat de sare deasupra siiii la frigider. linistit stau 6 luni. daca iau sa prepar din ele juma' dau iar sare deasupra.
cam asa le tin ..pe cele comune..ale de stiuca de la halim ca atare ,nu salata..le congelator. dar si ele sarate.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Gogol scrie:Pentru cine stie...
...si ce aluneca vinu' pe gat...sa zica Ghenadie...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
eu ? nu zic nimic, nu recunosc nimic
pastrama n-o fost buna
PS nu asta canta aseara domnu' gogol ?
pastrama n-o fost buna
PS nu asta canta aseara domnu' gogol ?
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Cantau lautaurii nu io. :bere:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Ah,ce va invidiez(iarta-ma Doamne iar am pacatuit)..
Probabil ati fost la "leaganul civilizatiei.......".
Off-topic.
@deltaic-Cobor din munte in 2 saptamani si ne auzim cu siguranta.ca sa ne vedem cu totii,cei mentionati de tine la ultimul telefon.
Probabil ati fost la "leaganul civilizatiei.......".
Off-topic.
@deltaic-Cobor din munte in 2 saptamani si ne auzim cu siguranta.ca sa ne vedem cu totii,cei mentionati de tine la ultimul telefon.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
daaaa, ne-am cilivilizat
acu legat de gatit, stie cineva unde gasesc un vas din ala din bambus de gatit legume la abur?
acu legat de gatit, stie cineva unde gasesc un vas din ala din bambus de gatit legume la abur?
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Ghenadie-uite aici una care se spala,este ajustabila pt oale,etc,etc..
http://www.pentrugatit.ro/cos-aburi-vitesse
http://www.pentrugatit.ro/cos-aburi-vitesse