
Adevarat ca datile trecute le-am pus la congelator fara sa le sarez in prealabil.
Corect, la dezghetat s-au spart multe, ceea ce le-a facut....mai putin apetinsate.
Clar asta voi remedia, daca voi mai recurge la congelare.
@nuke: sa inteleg ca dupa ce le murez, le pun in borcan si .....scurg peste ele saramura in completare?
Mai auzisem ca recomandau unii sa torn peste ele niste ulei, asa incat sa nu ajunga aerul la ele.
In ceea ce priveste curatatul lor, recunosc ca nu mi-am bagat niciodata mana in ele. Am curatat pielitele respective mestecand cu ceva furculita....
Daca sunt "recoltate" in decembrie si nu sunt inca dezvoltate deplin e un chin sa alergi dupa toate pielitele care le tin impreuna. Stau foarte bine lipite unele de alte. N-am reusit sa indepartez deplin respectivele tesuturi.
Am auzit de clatitul lor cu apa, dar mi-a fost frica sa nu se ...spele gustul.

Daca sunt aproape de maturitate sunt intr-adevar bune de mancat ca atare, dupa modelul celor rosii si celor negre.
Paine prajita, unt si ....vodka

Altfel - mai ok in salata. Sau ....asa m-am obisnuit.